logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

МІЖНАРОДНИЙ НАУКОВИЙ ФЕСТИВАЛЬ "SPA І WELLNESS - СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ"

Загальна інформація

  14-15 жовтня 2009 р. за ініціативи КНТЕУ та сприяння Асоціації кулінарів України в Автономній республіці Крим, (м. Форос) на базі готельного комплексу "Таврія" відбувся перший в Україні Міжнародний науковий фестиваль "SPA і WELLNESS - стратегія розвитку", який зібрав близько 100 науковців та фахівців з ВНЗ, науково-дослідних установ, державних і регіональних органів виконавчої влади, громадських організацій, підприємств готельного, ресторанного та туристичного бізнесу з України, Росії, Угорщини, Грузії та Греції. 

   Проведення такого заходу мало на меті консолідувати наукові здобутки вчених та професійні рекомендації практиків для вироблення концептуальних засад стратегічного розвитку "SPA і Wellness" - індустрії в Україні, оскільки цю індустрію в умовах глобальної інтеграції економік різних країн світу слід розглядати як важливу детермінанту впливу на здоров'я нації, соціально та економічно значущу справу, що набула широкого розповсюдження у світі, охоплюючи діяльність господарюючих суб'єктів багатьох видів економічної діяльності та, в першу чергу, сфери обслуговування та рекреації. 

   Про важливість і своєчасність проведення наукового фестивалю свідчить те, що для участі у цьому заході були делеговані науковці Росії, Угорщини, Грузії та Греції. Присутність зарубіжних гостей продемонструвала високий інтерес до наукового заходу і дозволила українським науковцям ознайомитися з особливостями та досвідом розвитку "SPA і WELLNESS" - індустрії у цих країнах. 

   Учасники фестивалю відзначили високий рівень доповідей, які мали науковий та практично-прикладний характер, обговорили питання туристичної привабливості України у контексті формування туристичних потоків, менеджменту у "SPA і WELLNESS" - індустрії, нормативно-правового регулювання галузі, просування національного туристичного продукту, розроблення інноваційних харчових технологій і раціонального харчування для різних сегментів споживачів "SPA і WELLNESS" - індустрії. 

   У рамках проведення наукового фестивалю учасники мали можливість відвідати "Medical SPA", курорт "Море" (м. Алушта) та ознайомитися з професійно організованим простором для проведення різноманітних профілактичних та оздоровчих процедур, з роботою закладу і персоналу. Об'єднавши досвід зарубіжних партнерів та унікальні розробки вітчизняних фахівців в галузі курортології, відновлювальної і профілактичної медицини, косметології, у цьому закладі створені інваріантні моделі SPA, що реалізують сучасну парадигму SPA-курорту. Головний лікар курорту "Море" Чабан Ю.А. ознайомив учасників зі світовими стандартами профілактичної медицини та відповів на питання щодо особливостей розвитку курортології у SPA-індустрії. Велике враження учасники наукового фестивалю отримали від майстер-класу "SPA-ХАРЧУВАННЯ: новітні технології виробництва", який провів провідний шеф-кухар України Грибов В.А. 

   Під час проведення дискусійних круглих столів учасники наукового фестивалю одностайно зазначили про недостатню значущість "SPA і WELLNESS" - індустрії у збереженні, відновленні та зміцненні здоров'я нації для забезпечення активного соціального життя громадян України та підтримання їх працездатності. 

   За результатами доповідей та дискусій учасники наукового фестивалю вирішили, що інструментом ефективного розвитку "SPA і WELLNESS" -індустрії є розроблення та реалізація стратегії за напрямами: 
1. Державна підтримка розвитку "SPA і WELLNESS" - індустрії.
2. Формування досконалого економічного та інвестиційного механізму розвитку.
3. Забезпечення комплексного розвитку туристських дестинацій на території курортів.
4. Раціональне використання природних ресурсів.
5. Формування інфраструктури "SPA і WELLNESS" - індустрії.
6. Забезпечення високої якості обслуговування споживачів послуг "SPA і WELLNESS" - індустрії.
7. Забезпечення "SPA і WELLNESS" - індустрії висококваліфікованими кадрами.

 

 


Декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу М.І.Пересічний

12.11.2009
annzo
2471
остання редакція 12.11.2009
23