logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Дебют першокурсника 2009

Загальна інформація

  Цей традиційний щорічний загальноуніверситетський конкурс художньої творчості студентів-першокурсників відбувся 28 жовтня 2009 р. в актовій залі університету. Його мета - огляд та підтримка нових молодих талантів, активізація художньої самодіяльності та залучення до неї нових учасників. Він традиційно проводився за чотирма номінаціями, переможців яких визначало незалежне професійне журі. 

У першій номінації - інструментальна музика - конкурсанти виступали у різних музичних жанрах, змагалися в майстерності та оригінальності виконання інструментального твору. Під час виступу вони грали на різних музичних інструментах. Лунали звуки не тільки гітари, барабанів, синтезатора, але й скрипки, саксофона, фортепіано. Найбільше журі сподобалось інструментальне виконання твору студентами товарознавчого факультету. Вони і стали переможцями. Друге місце посів факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, третє - факультет фінансів та банківської справи.

У другій номінації - вокал - конкурсанти демонстрували вокальні здібності. Кожен виконавець обрав свій образ, манеру та власний стиль виконання. Кожен номер - немов маленька життєва історія, кожен виступ - демонстрація високого професійного рівня, якому може позаздрити сучасна естрада. Але найкращими виконавцями журі знову визнало студентів товарознавчого факультету, друге місце віддало факультету економіки, менеджменту і права, третє - факультету фінансів та банківської справи.

Третя номінація - студентський театр естрадних мініатюр - виявилась найбільш складною для першокурсників, бо вимагала від постановників оригінальності твору, дотримання сценічної культури. Її переможцями, за оцінками журі, стали представники факультету фінансів та банківської справи. Саме вони були найбільш артистичними та творчими, продемонстрували найкращу театральну майстерність. Друге місце посів товарознавчий факультет, третє поділили між собою факультети економіки, менеджменту і права та ресторанно-готельного та туристичного бізнесу.

   Найбільш феєричною та оригінальною стала остання номінація Дебюту першокурсника - хореографія. За кількістю учасників вона була наймасовішою. На кожному факультеті була сформована власна танцювальна група, яка за короткий час стала справжнім хореографічним колективом, що продемонстрував високий професіоналізм. Кожен танцювальний номер -красиве дійство, що не залишило байдужих у залі. Декорації, костюми, оригінальність виконавців вразили глядачів та зібрали шалені оплески. Всі виступи були по-своєму неперевершені. Саме в цьому конкурсі найважче було обрати переможців. Але журі їх визначило. Ними стали танцювальні колективи товарознавчого факультету та факультету економіки, менеджменту і права. Друге місце посів обліково-економічний факультет, третє - факультет фінансів та банківської справи. 

   Підводячи підсумки конкурсу, журі та організатори привітали переможців та відзначили високій рівень розвитку студентської художньої самодіяльності у КНТЕУ. 

   Дебют першокурсника - це конкурс талантів молодого поповнення студентського контингенту. Але до його організації і проведення доклали великих зусиль не тільки першокурсники, а також деканати, наставники, студенти-старшокурсники, працівники інших підрозділів університету. І тому ця подія пройшла з великим емоційним піднесенням, об'єднала однодумців, згуртувала колективи факультетів і стала святом не лише для першокурсників, а й для всього університету. 

 

 


Начальник відділу навчально-виховної роботи О.В.Шевченко

17.11.2009
annzo
2286
остання редакція 17.11.2009
23