Виїзне заняття студентів-логістів з дисципліни «Безпечність товарів» на виробничі потужності ПрАТ «Оболонь»
Загальна інформація
У рамках вивчення дисципліни «Безпечність товарів» студенти спеціалізації «Товарознавство та комерційна логістика» відвідали виробничі потужності ПрАТ «Оболонь».
Студенти змогли побачити всі етапи виробництва пива від підготовки сировини до фасування готового продукту, дізнатись про методи контролю та заходи підвищення якості та безпечності готової продукції. На «Оболоні» діє інтегрована система управління, яка забезпечує відповідальність компанії перед персоналом, споживачами, суспільством та державою. Під час екскурсії студенти дізнались що для гарантування безпечної продукції, на підприємстві впроваджені заходи щодо:
- підвищення відповідальності персоналу за безпеку продукції, що виробляється;
- дотримання санітарно-гігієнічних норм та правил виробництва;
- контролю за гігієною та здоров'ям персоналу;
- контролю над усіма параметрами, що впливають на безпеку вихідної продукції;
- своєчасного використання попереджувальних заходів;
- застосування виключно спеціалізованої техніки для виробництва продукції, своєчасне її обслуговування;
- заміни вибіркового контролю готової продукції на попереджувальний постійний контроль процесів виробництва;
- системного і попереджуючого підходу до зниження ризиків у галузі харчової безпеки.
Щиро вдячні адміністрації ПрАТ «Оболонь» за можливість наочно побачити весь цикл виробництва пива та ефективність функціонування інтегрованої системи управління в дії.
Екскурсія організована викладачами кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю.