logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Майстер-клас керівника управління депозитарної діяльності, заступника директора ТОВ «Фондова компанія «ЗЕНИТ-ДТ» Олени Єрко

Загальна інформація

Відомий експерт із фондового ринку, випускниця КНТЕУ, керівник управління депозитарної діяльності, заступник директора ТОВ «ФОНДОВОЇ КОМПАНІЇ «ЗЕНИТ-ДТ» Олена Єрко 26 березня 2019 року на лекції доцента кафедри банківської справи Л. В. Жураховської з дисципліни "Депозитарна діяльність" провела майстер-клас «Депозитарна діяльність: Облікові операції» для студентів третього курсу ФФБС.

Олена Єрко – справжній професіонал і харизматична особистість розкрила для студентів третього курсу поки що зовсім нові для них, але дуже важливі та суто професійні питання з теми 5 «Облікові операції»:

  1. Підстави внесення змін до системи депозитарного обліку.
  2. Облікові операції: зарахування, списання, переказ цінних паперів.
  3. Внесення змін до системи депозитарного обліку українських емітентів.
  4. Обслуговування цінних паперів іноземного емітента.
  5. Умови проведення коригувальних операцій у системі депозитарного обліку.
  6. Здійснення інформаційних операцій у депозитарній системі.

Усі облікові операції, що здійснює депозитарна установа, були не тільки розкриті в лекції, але й продемонстровані у відповідному програмному забезпеченні, журналах та документах.

Олена Єрко також поділилася своїм досвідом роботи в компаніях – професійних учасниках фондового ринку – депозитарній установі, торговці цінними паперами та компанії з управління активами. Вона порівняла різні професії на фондовому ринку та розповіла, які риси притаманні трейдеру, брокеру, спеціалісту з моніторингу, з чого складається їх робочий день.  

Уважно прослухавши, студенти ставили такі запитання:

  1. Яку роль в облікових операціях грає емітент?
  2. Яка особа може представляти депонента та на основі яких документів?
  3. Скільки коштує утримання рахунку в закордонних депозитаріях?

Майстер клас Олени Єрко не тільки дав відповіді на питання лекції з «Депозитарної діяльності», а й показав студентам нові можливості, що розкривають для них професійно-орієнтовані дисципліни для четвертого курсу, як-от: «Торгівля цінними паперами», «Операції з цінними паперами», «Управління інвестиційним портфелем банку», «Портфельне інвестування», «Управління активами інституційних інвесторів», «Управління відносинами з інвесторами», «Фінансове посередництво», «Фінансове брокерство» і «Банківська справа».

Кафедра банківської справи щиро вдячна Олені Єрко та планує й надалі активно співпрацювати з нею та ТОВ «ФОНДОВА КОМПАНІЯ «ЗЕНИТ-ДТ».

Нагадуємо, КНТЕУ залишається єдиним вищим навчальним закладом в Україні, де викладається дисципліна «Депозитарна діяльність». З 1 квітня цього року лектор дисципліни «Депозитарна діяльність» доцент кафедри банківської справи Людмила Жураховська почне стажування у ПАРД, що є партнером КНТЕУ. 
 

26.03.2019
42265
956
остання редакція 28.03.2019
Vega