logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Друга дискусійна зустріч студентського наукового клубу «Фенікс»

Загальна інформація

За ініціативи студентського наукового клубу «Фенікс» була проведена вже друга дискусійна зустріч в SMART-бібліотеці КНТЕУ. Цього разу на зустрічі 10 квітня 2019 року головним питанням для обговорення було місце і значення ілюзії та реальності в нашому житті.

Зі вступним словом до членів організації та усіх присутніх звернувся її науковий керівник, доктор філософських наук, професор Андрій Юрійович Морозов. Він згадав за видатних вчених, що досліджували подібні питання та коротко висвітлив сутність їх ідей та досліджень.

Передмова виступів традиційно лунала з уст голови наукового клубу Лопуги Владислава. Він зазначив, що з часом подібна тема та її суть хвилюють навіть звичайних людей, які намагаються осягнути його для загально розвитку та пізнання світу, а не тільки для наукових досліджень.

Проблематику ілюзій у відчуттях та почуттях представив член наукового клубу «Фенікс» Хворов Ілля. В його роботі місце знайшлось не тільки для неоднозначних тверджень, що потребують обговорень в дискусійному режимі, адже він ще й ознайомив слухачів з експерементами та досягненнями вчених в розумінні сприймання навколишнього світу людиною через відчуття: як фізичні, так і психологічні.

Думку професора продовжив член наукового клубу «Фенікс» Чернецький Богдан. Завдяки йому присутні дізнались про загальні уявлення нашого суспільства про реальність та можливу ілюзорність, а також – як це уявлення розвивалось з часів Платона до сьогодення.

Дуже об’ємною виявилась загальна полеміка після виступів активістів клубу. Активну участь в обговоренні актуальних та важливих питань взяли Некипіла Яна та Шапран Алекс. Своїми питаннями, запереченнями та прагненням донести правильність своєї позиції вони запалили вогонь плідної дискусію, який не згасав до самого початку фінального етапу університету з Брейн-рингу.

Дякуємо слухачам за присутність та запрошуємо кожного, кому небайдуже обговорення та пізнання важливих дискусійних тем.

10.04.2019
42265
1126
остання редакція 16.04.2019
42265