logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відзначення в університеті 70-річчя з Дня визволення Києва від фашистських загарбників

Загальна інформація

З нагоди відзначення 70-річчя з Дня визволення Києва від фашистських загарбників під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. у вестибюлі головного корпусу організована та діє тематична виставка «70-річчя визволення Києва від фашистських загарбників». Представлені матеріали  віддзеркалили перебіг бойових дій, а саме стратегічний наступ Червоної армії у серпні-листопаді 1943 року, з метою розгрому гітлерівських військ на лівобережній частині столиці, визволення Донбасу, Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя та інших міст України, а також форсування Дніпра у його північному і центральному руслі з метою створення стратегічних плацдармів на правому березі. Головним завданням було визволити столицю України – місто Київ.

На стендах та картосхемах виставки висвітлено становище на фронті під час наступу Червоної Армії, хроніку головних бойових подій, організацію й здійснення наступу військ та визволення Києва, проявлений героїзм воїнів і партизан, трудовий подвиг киян під час відбудови Києва. На кольорових фотографіях подано пам’ятні місця та панораму сьогоднішнього Києва. Презентацію експозиції вдало доповнює  показ речей, зібраних на полях битви за Київ.

Виставку відвідали викладачі, співробітники, студенти університету, а також учні й педагоги школи № 189. Вони з великим інтересом розглянули експозицію виставки, висловили вдячність ректору та безпосереднім її виконавцям.

Також наші студенти відвідали Парк Вічної Слави та поклали квіти до могили Невідомого солдата, інших пам’ятників і пам’ятних знаків, розташованих там, віддавши данину пам’яті загиблим при визволенні нашого міста.

6 листопада студенти КНТЕУ взяли участь в офіційних заходах, присвячених цій пам’ятній даті. Разом з іншими киянами та гостями міста у складі багатотисячної урочистої колони вони пройшли від станції метро «Арсенальна» до парку Вічної Слави з квітами і символікою свята. Молодь університету також взяла участь у флешмобі «Дякуємо за Київ», що відбувся на території музею Великої Вітчизняної війни.

06.11.2013
Vita
2252
остання редакція 06.11.2013
Vita