logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Проведення Всеукраїнського круглого столу “Управлінський облік у галузях національної економіки”

Загальна інформація

6 листопада 2013 року кафедрою бухгалтерського обліку КНТЕУ проведено Всеукраїнський круглий стіл на тему “Управлінський облік у галузях національної економіки”. Метою проведення стало обговорення сучасних тенденцій та перспектив розвитку управлінського обліку на підприємствах різних галузей національної економіки.

У роботі круглого столу взяли участь представники Федерації професійних бухгалтерів і аудиторів України, Уманського національного університету садівництва, Полтавського університету економіки і торгівлі, ДВНЗ КНЕУ імені Вадима Гетьмана, партнери корпорації «Парус» та корпорації «Галактика», викладачі окремих кафедр КНТЕУ, студенти ФОАЕК спеціальності “Облік і аудит” 4 та 5 курсів.

З привітальним словом до учасників  круглого столу звернулися проректор з наукової роботи, д.е.н., професор С.В. Мельниченко та декан факультету обліку, аудиту та економічної кібернетики, к.т.н. О.А. Харченко.

З доповіддю на тему “Становлення та проблеми розвитку управлінського обліку” виступила д.е.н., професор,  зав. кафедри бухгалтерського обліку КНТЕУ Л.В. Нападовська.  Вона наголосила на необхідності розвитку системи управлінського обліку як важливої складової зростання економічного потенціалу окремих підприємств і національної економіки в цілому. 

Проблемам теорії та практики управлінського обліку були присвячені співдоповіді д.е.н., професора Н.П. Шульги «Ризик-орієнтована система контролінгу в банках», к.е.н., доц. О.І. Мазіної  «Концепція управлінської звітності», к.е.н., доц. О.А. Мошковської «Стратегічний управлінський облік діяльності промислових підприємств» та ін.

В обговоренні взяли участь: шеф-редактор газети “Все про бухгалтерський облік” О.Г. Степовий, керівник відділу продажу корпорації “Галактика” О.І. Хуторний, директор з розвитку бізнесу корпорації “Парус” А.І. Федоренко та інші.

За результатами обговорення учасники круглого столу  сформулювали рекомендації щодо подальшого розвитку системи управлінського обліку за напрямами:

- постійне удосконалення на основі використання ІТ;

- тісний  взаємозв'язок системи управлінського обліку з практикою;

- розвиток управлінського обліку на стику різних галузей знань.

Усі присутні виявили готовність до подальшої співпраці.

06.11.2013
Vita
2721
остання редакція 06.11.2013
shestack