Дайджест Консумерфесту
Загальна інформація
16 березня 2021 року відбувся семінар-дискусія онлайн «ПРАВДИВО ПРО РЕКЛАМУ ТОВАРІВ», проведений доцентом кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Антюшко Дмитром Петровичем для студентів КНТЕУ та учнів ЗОШ № 7 м. Шостки Сумської області.
На міжнародному воркшопі «SMART CONSUMPTION» відбулась зустріч учасників проєкту STINT «Інноваційні композиційні матеріали на основі біополімерів та мінеральних наповнювачів».
Організаторами заходу виступили науковці кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, кафедри товарознавства та митної справи, члени наукового клубу «Start in Science» (КНТЕУ) та співробітники Королівського технологічного інституту (KTH-Royal Institute of Technology; Стокгольм, Швеція).
У воркшопі взяли участь активісти Наукового клубу «Start in science», представники Школи технічних наук в області хімії, біотехнології та охорони здоров'я Королівського технологічного інституту (School of Engineering Sciences in Chemistry, Biotechnology and Health of KTH-Royal Institute of Technology), учасники проєкту STINT.
У рамках Всеукраїнського форуму «Консумеризм в Україні: законодавча, інституційна та суспільна турбулентність» відбулась ФОРСАЙТ-СЕСІЯ «HEALTHY CONSUMPTION. Дитяче та шкільне харчування: формуймо здорове майбутнє».
У заході взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМН України, Ліги виробників харчових продуктів, Всеукраїнської федерації споживачів «ПУЛЬС», Науково-дослідного центру «Незалежна експертиза», науковці Київського національного торговельно-економічного університету, Київського національного університету харчових технологій, Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК Національного університету біоресурсів та природокористування, студентство, освітяни.
Під час засідання були розглянуті питання щодо глобальних трендів харчування, нових санітарних норм і правил шкільного харчування, обговорено нову редакцію Закону України «Про дитяче харчування» та напрями покращення ситуації в галузі дитячого та шкільного харчування, презентовано інноваційні розробки.