logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Міжнародний день якості

Загальна інформація

14 листопада 2013 року Київський національний торговельно-економічний університет відвідали віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців з питань харчової та переробної промисловості Коротецький Василь Павлович та голова Громадської ради при Держспоживінспекції України Кубраченко Анатолій Володимирович. Високих гостей урочисто зустрічали керівництво університету та студенти.

На початку зустрічі студенти презентували гостям експериментальні зразки продуктів швидкого харчування власного виробництва. Такі продукти є корисною та екологічною альтернативою широковживаному та дуже популярному серед молоді «джанк-фуду». Це снекові вироби на основі овочів й овочевих соків, низькокалорійні кондитерські вироби та напої з біологічно активними речовинами, що покращують обмін речовин, пришвидшують відновлення сил після фізичних навантажень і стимулюють розумову діяльність. Гості мали можливість особисто скуштувати всі ці інноваційні продукти.

Активісти Всеукраїнського руху «Молодь за права споживачів», який був заснований на факультеті товарознавства та торговельного підприємництва, розповіли посадовцям про основні види своєї діяльності на захист прав споживачів та запросили їх на щорічний Міжнародний консумерський фестиваль «Час діяти!», що традиційно відбудеться у березні наступного року.

Зважуючи на те, що в цей день відзначався Всесвітній день якості, гості відвідали практичні заняття у лабораторіях кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів факультету товарознавства та торговельного підприємництва. Там вони мали можливість дізнатися про тонкощі процесу порівняльного тестування енергетичних напоїв та органолептичного аналізу твердих сирів, поставити питання студентам та ознайомитися з напрямками наукових досліджень кафедри, представлених на стенді. Під час цієї зустрічі перший проректор із науково-педагогічної роботи КНТЕУ Притульська Наталія Володимирівна зауважила: «У нас великий потенціал і його треба використовувати. Тому необхідно розробляти пропозиції для реального втілення».

Наостанок гості привітали студентів із Всесвітнім днем якості та Міжнародним днем студента, що наближається, та побажали майбутнім товарознавцям працювати над розробленням пропозицій щодо вдосконалення процесу виробництва товарів в Україні.

 

14.11.2013
shestack
4272
остання редакція 14.11.2013
Vita