logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Круглий стіл з перспектив та викликів Східноєвропейського партнерства

Загальна інформація

У режимі відеоконференції 14 квітня 2021року відбувся Круглий стіл "The EU’S INTERNATIONAL RELATIONS IN THE CURRENT CONTEXT: FOCUS ON THE EU-EAP RELATIONS", який було ініційовано кафедрою світової економіки Київського національного торговельно-економічного університету (КНТЕУ) та Українською асоціацією викладачів і дослідників європейської інтеграції (APREI). До заходу доєдналися 74 учасника з різних регіонів України, серед яких переважна більшість це здобувачі освітнього ступеня Бакалавр та Магістр. Модератором зустрічі виступила професор Ганна Дугінець, завідувач кафедри світової економіки КНТЕУ.

Жвава дискусія та гострі теми, актуальні питання та відверті відповіді… Україна - майбутній член ЄС або буферна зона з РФ? Як скоро Україна зможе стати повноцінним членом ЄС? Чи достатньо зусиль докладає українське суспільство щоб наблизити цей день? Які перспективи у Східноєвропейського партнерства? Про це та багато іншого учасники мали змогу поговорити з Mr. Jasenko Selimović, колишнім членом Європарламенту (2015-2019), консультантом Ради Європи з питань політики країн Балканського півострова.  

Актуальне дослідження про відношення та очікування громадян країн Східноєвропейського партнерства щодо ЄС було представлене Катериною Кравець, доцентом кафедри світової економіки. Цікаво було почути і голос молодих науковців з інших ЗВО. Так Наталя Ярошенко (Сумський національний аграрний університет), Ірина Федів та Катерина Король (Львівський державний університет безпеки життєдіяльності) презентували своє бачення щодо актуальних на сьогодні питань імплементації Україною вимог Європейської зеленої угоди. 

Захід відбувався в рамках імплементації проєкту Програми ЄС Еразмус+ напряму ім. Жан Монне: 620395-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-SUPPA: “ЄС-Східне партнерство: майбутні шляхи активізації спільних ініціатив академічних та громадянських спільнот в Україні” за підтримки програми “EP to Campus” та European Parliament Former Members Association. 

14.04.2021
43220
4681
остання редакція 22.07.2021
43630