logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Круглий стіл «Екологічні виклики та безпечність харчових продуктів в постчорнобильський період»

Загальна інформація

До дня 35-річчя Чорнобильської катастрофи за ініціативи активістів наукового клубу «Start in Science» Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених 26 квітня 2021 року відбулося засідання круглого столу «Екологічні виклики та безпечність харчових продуктів в постчорнобильський період» із залученням студентів 1-4 курсу факультету торгівлі та маркетингу та викладачів кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю.

Підготовкою програми заходу, його ідейним наповненням  займалися  викладачі кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю: доц. Пасальський Богдан Кирилович  та ст. викладач Чикун Надія Юріївна.

Учасники заходу обговорили питання, які є вкрай нагальними для розуміння і усвідомлення кожним. Зокрема, наскільки безпечно перебувати на території Чорнобильської зони, чи можливе повернення до нормальних умов проживання на прилеглих територіях, чи можливо створення заповідної зони, які екологічні небезпеки мають наслідки техногенної катастрофи?  Окремо розглядались підходи до  використання  спеціальних харчових продуктів радіопротекторної дії, презентувались наукові наробки науковців кафедри у цьому напрямку, зроблено акцент на проблематиці безпечності води та харчових продуктів з районів,  приближених до  Чорнобильської зони.

З доповідями виступили  активісти наукового клубу «Start in Science»,  студенти ФТМ: Івченко Дар’я, Ткачук Дар’я, Петриченко Вероніка, Бармін Богдан, Невесенко Максим та викладачі кафедри: Мотузка Ю.М., Шаповалова Н.П., Гончарова І.В.

Захід  викликав зацікавленість присутніх. Але дискусія триває, тому запрошуємо всіх долучатися до обговорення проблематики на сторінці «Хіміки КНТЕУ» в соціальній мережі Facebook.

25.04.2021
433884
4641
остання редакція 22.07.2021
43630