logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

МІЖНАРОДНЕ ПРАВО

міжнародного, цивільного та комерційного права

293 «Міжнародне право»

ОС «БАКАЛАВР»

Освітня програма    «МІЖНАРОДНЕ ПРАВО»


МЕТА ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ

Створити разом з вами нову еру юристів-міжнародників, здатних амбітно та завзято  представляти нашу державу в міжнародній юридичній спільноті, забезпечуючи  ефективний правовий супровід міждержавних відносин та захист національних інтересів України на міжнародній арені.

Спільними зусиллями наших викладачів-практиків та студентів, ми здатні створити новий формат фахівця-міжнародника, адаптивного до радикальних змін в законодавстві, конкурентоспроможного в щоденній боротьбі за якість послуг, стресостійкого до форс-мажорних ситуацій, клієнтоорієнтованого та вмотивованого на позитивний результат своєї роботи. Ми не лише переконані в цьому, а маємо докази,- наших випускників.

Ми підготували для тебе кейс «швидкий старт» в майбутній професії юриста-міжнародника, та, під час навчання, однією з основоположних цілей для нас є – кропітка робота над твоїми навичками та здібностями.

Розуміючи відповідальність за результат нашого спільного шляху на бакалавраті– ми сміливо можемо констатувати, що з першої лекції ти отримуватимеш покроковий план інтеграції в обрану спеціальність, а доповнимо ми його: потужною теоретичною базою, щоденною практикою з найвідомішими спеціалістами даної сфери, вдосконаленням англійської з поглибленим вивченням мови за спеціальністю.

МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ (ПОСАДИ)

Аташе; віце-консул; дипломатичний агент; дипломатичний кур’єр; працівник у системі зовнішніх зносин України, а також у межах міжвідомчої та державно-приватної взаємодії за участю органів зовнішніх зносин; учасник міждержавних, ділових та інших видів міжнародних переговорів; працівник у межах міжнародних конференцій, організацій, робочих груп, інших форм двосторонньої й багатосторонньої дипломатії; помічник адвоката; помічник нотаріуса; помічник судді; помічник юриста; спеціаліст державної служби; спеціаліст-юрисконсульт; юрист.

ПАРТНЕРИ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ, ЗАЛУЧЕНІ ДО ФОРМУВАННЯ ЗМІСТУ НАВЧАННЯ І ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ

ГО «Українська асоціація зовнішньої політики»; Інститут держави і права ім. В. М. Корецького НАН України, Національна асоціація адвокатів України,  Рада адвокатів м. Києва; БФ «Право на захист»; Дипломатична академія України ім. Геннадія Удовенка при МЗС України; Ягелонський університет (м. Краків, Польща); Університет Казимира Великого (м. Бидгощ, Польща), Університет Тірани (м. Тірана, Албанія); Університет Айови (м. Айова, США).

ОСНОВНІ НАВЧАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ (ПРЕДМЕТИ) ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ

зосереджені на максимально поглибленій інтеграції студентів у спеціальність: Історія міжнародного права (укр./англ. мови); Теорія держави і права (укр./англ. мови); Конституційне право; Інформаційні технології в юридичній практиці; Порівняльне правознавство; Цивільне право; Цивільне процесуальне право; Адміністративне право і процес; Кримінальне право і процес; Міжнародне приватне право; Міжнародне публічне право (укр./англ. мови); Право Європейського Союзу (укр./англ. мови), Міжнародний захист прав людини, Міжнародне торговельно-економічне право; Іноземні мови та інші.

КОНКУРЕНТНІ ПЕРЕВАГИ

  • Для кращого розуміння того, що на тебе чекає в стінах нашого університету – просто уяви, що у тебе є безлімітна перепустка в зали судових засідань, комп’ютерні класи для роботи з реєстрами та юридичними документами, SMARТ-бібліотеку, Центр медіації, коворкінги, юридичні клініки – і все це, доступно щодня на території ДТЕУ.
  • Володіння іноземними мовами, на сучасному ринку праці, давно перестало бути «бонусом», «побажанням», або «перевагою» , а стало – вимогою при працевлаштуванні, за замовчуванням. Тому, особлива увага під час навчання приділяється посиленому вивченні декількох іноземних мов, білінгвальність окремих навчальних дисциплін (можливість обрання студентом дисциплін професійного спрямування англійською мовою викладання).
  • Актуалізація переліку навчальних дисциплін та постійне оновлення їх наповнення відповідно до вимог ринку праці.
  • Щоб стати топовим спеціалістом, вам потрібно дотримуватись балансу -  щоденної роботи над собою (постійне вдосконалення своїх skills) та, формування надихаючого вас професійного оточення. Але як знайти змогу студенту отримати в наставники недосяжних, на перший погляд, гуру юриспруденції?  В рамках нашої програми – вони знайдуть тебе самі на щотижневих майстер-класах, вебінарах, лекціях та тренінгах, на котрі ми запрошуємо найуспішніших спеціалістів з різних напрямків.
  • Ми турбуємось про твій комфорт та безпеку під час навчання, тому, систематично проводимо опитування студентів з метою покращення та вдосконалення навчального процесу, а наша «скринька довіри» працює для тебе «24/7».
  • ЄДКІ на найвищий бал– це наша з тобою безстрашна реальність, оскільки, ми вже напрацювали унікальний механізм підготовки та створили для тебе  максимально  адаптивні та комфортні умови для підготовки.
  • Під час навчання – наші викладачі та партнери програми будуть вашими провідниками, а після випуску – наставниками в юридичній спільноті та  помічниками при стажуванні та працевлаштуванні.

Гарант освітньої програми кандидат юридичних наук, доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права - Мельниченко Наталія Олександрівна melnychenko.n@knute.edu.ua

Офіційна назва освітньої програми

«МІЖНАРОДНЕ ПРАВО»

Освітній ступінь

Бакалавр

(Тривалість навчання – 3 роки 10 місяців)

Особливості освітньої програми

Білінгвальність окремих освітніх компонентів

Орієнтована на комплексну професійну підготовку фахівців у сфері міжнародного права та міжнародних торговельно-економічних відносин.

Наявність широкого комплексу вибіркових професійно-орієнтованих дисциплін, яка забезпечує можливість поглибленої спеціалізації у різних сферах міжнародних відносин: дипломатичне та консульське право, міжнародне інформаційне право, міжнародне транспортне право, право міжнародних договорів, правове регулювання зовнішньоекономічної діяльності, право розв’язання міжнародних спорів тощо.

Професійно орієнтована практична складова (практична підготовка, практикуми, правнича клінічна освіта), яка забезпечує набуття здобувачами реального первинного досвіду надання правничої допомоги, складання юридичних документів, участі в судових засіданнях.

Двотижнева практична підготовка впродовж третього року навчання та чотиритижнева практична підготовка впродовж останнього року навчання  в юридичних підрозділах державних і недержавних органів, установ, підприємств, представництв міжнародних організацій, громадських організацій.

Вивчення іноземної мови за професійним спрямуванням та іноземної мови спеціальності протягом 8 семестрів,

Можливість вивчення другої іноземної мови протягом 4 семестрів. 

ЗМІСТ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ

Освітньо-професійна програма    


293 «Міжнародне право»

ОС «МАГІСТР»

Освітня програма    «МІЖНАРОДНЕ ПРАВО»


МЕТА ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ

Українці відомі в усьому світі як найвідповідальніші та найзавзятіші фахівці. Міжнародні компанії щодня полюють на наших спеціалістів як в Україні так і далеко за її межами, а освітній ступінь магістра – наразі є однією з ключових вимог для працевлаштування в топових національних та міжнародних компаніях.

Спеціалісти-міжнародники мають унікальну можливість презентувати Україну на міжнародному рівні, а наша мета – навчити вас робити це професійно та у відповідності до міжнародних стандартів.

Ми бачимо вас як юристів-міжнародників, з широким світоглядом, критичним мисленням, вже напрацьованими практичними кейсами,  умінням вільно орієнтуватися в цифровому просторі та ефективно працювати в багатомовному середовищі, захищаючи національні інтереси України в межах дипломатичної місії, в представництвах при міжнародних організаціях, а також у міжнародних судових установах, і, якщо це – твоя мрія, то ми готові допомогти на кожному кроці її втілення: від отримання щоденної різноформатної практики під час навчання – до працевлаштування.

Також,  варто зазначити, що, закінчивши  магістратуру за ОП «МІЖНАРОДНЕ ПРАВО» ви, також, отримаєте весь необхідний інструментарій для майбутньої викладацької або наукової роботи, оскільки, випускники з дипломом магістра можуть продовжити навчання для здобуття ступеня доктора філософії.

МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ (ПОСАДИ)

Аташе; віце-консул / консул; дипломатичний агент; дипломатичний кур’єр; помічник адвоката / адвокат; помічник нотаріуса / нотаріус; помічник судді; помічник юриста; юрисконсульт / юрист; спеціаліст державної служби; учасник міждержавних, ділових та інших видів міжнародних переговорів; експерт / аналітик у рамках міжнародних конференцій, організацій, робочих груп, інших форм двосторонньої й багатосторонньої дипломатії; працівник у системі зовнішніх зносин України, а також у рамках міжвідомчої та державно-приватної взаємодії за участю органів зовнішніх зносин.

ПАРТНЕРИ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ, ЗАЛУЧЕНІ ДО ФОРМУВАННЯ ЗМІСТУ НАВЧАННЯ І ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ

Громадська організація «Українська асоціація зовнішньої політики»; Інститут держави   і права ім. В. М. Корецького НАН України, Національна асоціація адвокатів України; Дипломатична академія України ім. Геннадія Удовенка при МЗС України та інші.

ОСНОВНІ НАВЧАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ (ПРЕДМЕТИ) ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ

це предмети, що надають можливість фахівцям за напрямком ОП «МІЖНАРОДНЕ ПРАВО» вдосконалити свою теоретичну підготовку та практичні навички : Право внутрішнього ринку ЄС; Міжнародно-правове регулювання трансферу технологій (укр./англ. мовами); Міжнародно-правове регулювання міграційних процесів (укр./англ. мовами); Практичний курс з міжнародного права (укр./англ. Мовами); Міжнародне приватне право: інститути та підгалузі.

КОНКУРЕНТНІ ПЕРЕВАГИ

  • Практичний курс з міжнародного права є унікальним освітнім компонентом, який становить логічну послідовність практичних занять з виконання індивідуальних та групових завдань на основі запропонованих кейсів у сфері міжнародного комерційного арбітражу, міжнародних торговельних відносин, підготовки аналітичних та науково-дослідних робіт.
  • Отримуючи судентський квиток – ти автоматично отримуєш безперешкодний доступ до сучасної європейська методика викладання, що дозволяє практикувати теорію найновітнішими способами: зала судових засідань, Центр медації, комп’ютерні класи, SMARТ-бібліотека, коворкінги – це все в твоєму розпорядженні для пошуку натхнення і вдосконалення своїх soft and hard skills .
  • Надпотужний міжнародний фокус для  інтегрування студентів в міжнародну спільноту (English Speaking Club; міжнародна студентська мобільність за програмами Erasmus+; численні лекції представників зарубіжних університетів-партнерів, представників міжнародних організацій).
  • ЄДКІ на максимальний бал– реально, оскільки, це - наше спільне завдання. Це більше НЕ страшно, адже – унікальні методики підготовки, розроблені нашою кафедрою, дозволять тобі отримати співвідношення «якість – результат».
  • Ми продовжуємо підтримувати та патронувати студентів не лише під час навчання, а й після випуску з магістратуру – максимальна підтримка з боку кафедри та партнерів програми щодо проходження стажування, практики та подальшого працевлаштування.

Гарант освітньої програми
доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України - Мазаракі Наталія Анатоліївна n.mazaraki@knute.edu.ua


Офіційна назва освітньої програми

«МІЖНАРОДНЕ ПРАВО»

Освітній ступінь

Магістр

(Тривалість навчання – 1 рік 4 місяці)

Особливості освітньої програми

Білінгвальність окремих освітніх компонентів

Поглиблена практична підготовка, яка, крім семитижневої практики в юридичних підрозділах державних і недержавних органів, установ, підприємств, організацій, міжнародних організацій, передбачає розрахований на два семестри практичний курс з міжнародного права. Практичний курс з міжнародного права є унікальним освітнім компонентом, який являє собою логічну послідовність практичних занять із виконання індивідуальних та групових завдань на основі запропонованих кейсів у сфері міжнародного комерційного арбітражу, міжнародних торговельних відносин, підготовки аналітичних та науково-дослідних робіт.

ЗМІСТ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ

Обов’язкові дисципліни

Кількість кредитів

Право внутрішнього ринку ЄС (укр/англ)

6

Міжнародно-правове регулювання трансферу технологій (укр/англ)

6

Міжнародно-правове регулювання міграційних процесів  (укр/англ)

6

Практичний курс з міжнародного права (укр/англ)

18

Міжнародне приватне право: інститути та підгалузі

6

Практична підготовка

12

Підготовка до ЄДКІ

6

Вибіркові дисципліни

Адвокатська діяльність

6

Альтернативні способи вирішення спорів

6

Етичні вимоги правничої професії

6

Захист прав в Європейському суді з прав людини

6

Космічне право

6

Методологія наукових досліджень

6

Міжнародне авторське право (укр/англ)

6

Міжнародне енергетичне право

6

Міжнародне інвестиційне право (укр/англ)

6

Міжнародне кримінальне право

6

Міжнародне право навколишнього середовища

6

Міжнародне спортивне право

6

Міжнародне фінансове право

6

Міжнародний комерційний арбітраж (укр/англ)

6

Міжнародно-правове регулювання протидії неправомірному імпорту

6

Нормотворча діяльність

6

Організація зовнішньоторговельних операцій

6

Переклад юридичних текстів

6

Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі України з ЄС (укр/англ)

6

Правове регулювання трансфертного ціноутворення

6

Торговельні переговори і комерційна дипломатія

6

Транснаціональне торгове право (Lex mercatoria) (укр/англ)

6

Право Світової організації торгівлі

6

Філософія права

6

Школа прикладної юриспруденції

18

Юридичне супроводження інвестиційних проєктів

6

Правничі наукові студії

6

-

19.05.2021
453766
10162
остання редакція 04.08.2023
43630