logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

День знань-2021 у КНТЕУ: початок щасливого студентського життя!

Загальна інформація

Vivat Academia!
Vivant professores!
Vivat membrum quodlibet!
Vivant membra quaelibet!
Semper sint in flore!

В перший день осені – 1 вересня 2021 року, в Київському національному торговельно-економічному університеті відбулась урочиста та хвилююча подія – Інавгурація студентів-першокурсників!

Цього року лави студентства КНТЕУ поповнили 4 824 першокурсники (3426 осіб розпочали навчання за ОС «бакалавр»,  1246 осіб – за ОС «магістр», 152 особи – за ОС «молодший бакалавр»).

Традиційно, церемонію відкривав ректор КНТЕУ Анатолій Антонович Мазаракі. Звертаючись до студентів з вітальним словом, він зауважив: «Цьогоріч свято особливе тим, що воно відбувається в рік, коли університету виповнюється 75 років…. Памятайте, що навчання – це інтенсивна, напружена робота, але це й те, що дає вам розвиток і поштовх на все життя. Завжди пам’ятайте тих, хто створив вам сьогоднішнє свято, ваших батьків, вчителів. Я вірю у ваше гарне майбутнє».       

Як зазвичай, першокурсники, що вже мають визначні досягнення у науці, спорті, є активними учасниками громадського життя, отримали залікові книжки першими особисто з рук Анатолія Антоновича та донесли їх, як один з головних символів студентського життя, до своїх товаришів.

Найбільш очікуваним моментом церемонії стало власне урочисте проголошення першокурсниками Присяги на вірність університету.

З вітальним словом до новоспечених студентів звернувся і голова Ради студентського самоврядування КНТЕУ Максим Белінський: «Вітаю кожного з вас у найкращому університеті України! Скоро ви в цьому переконаєтеся». Він надав студентам декілька слушних порад і висловив надію, що вони матимуть яскраве життя.

На святі були присутні почесні гості та партнери Університету, які також привітали першокурсників КНТЕУ:

  • голова Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Дмитро Геннадійович Ратніков: «Бажаю, щоб ви не розчарувались у своєму виборі, досягали мети, стали найкращими у свої професії. Бажаю досягати успіху, не дивлячись ні на що»;
  • випускник КНТЕУ, заступник генерального директора ТОВ «Епіцентр», депутат Київської міської ради VII та VIII скликань, член Наглядової ради КНТЕУ, почесний партнер Університету  Володимир Валентинович Гончаров«Живіть сьогоднішнім днем, робіть досягнення вже сьогодні. Навчайтесь і рухайте нашу країну вперед».

Програма заходу була наповнена вокально-хореографічними номерами від студентів. Роздинкою церемонії стало невеличке димове шоу у кольорах всіх факультетів КНТЕУ.

Також цього дня, за традицією, присутні зробили колективне фото у вишиванках.

Шановні першокурсники, щиро вітаємо вас із початком нового життєвого шляху. Нехай навчання в університеті збагатить вас новими знаннями та корисним досвідом, нехай ваші студентські роки будуть щасливими, насиченими та продуктивними!


*РЕКОМЕНДАЦІЯ:
З метою пришвидшення процесу адаптації до студентського життя пропонуємо скористатись Інформаційним путівником першокурсника.

01.09.2021
43630
4429
остання редакція 03.09.2021
43630