logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Знаковий візит делегації КНТЕУ до Краківського економічного університету

Загальна інформація

На запрошення нового ректора КЕУ Станіслава Мазура та у відповідь на його жовтневий 2021 р. візит до КНТЕУ, підписання двосторонньої угоди між двома університетами наприкінці січня цього року відбувся візит ректора Анатолія Мазаракі до Кракова.

У складі української делегації: ректор - Анатолій Мазаракі, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків - Валерій Сай, начальник відділу міжнародних зв’язків - Гліб Фіщенко, завідуюча кафедри світової економіки - Ганна Дугінець, завідуюча кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права - Наталія Мазаракі.

Слід зазначити, що зв’язки з КЕУ, одним з провідних університетів Центральної та Східної Європи, були ініційовані саме Анатолієм Мазаракі, понад 20 років тому. Тривалий період співпраці характеризується послідовним, невпинним розвитком як академічних, так і суто дружніх відносин між двома університетами. Вони, зокрема, виділяються добрим десятком спільних наукових конференцій, створенням чотирьохстороннього наукового симпозіуму (за участі також італійського і сербського університетів), XVIII форум, який відбувся у дні святкування 75-річчя КНТЕУ. Обміни викладачами і семестровим навчанням українських і польських студентів відбуваються щорічно.

Цей короткий візит було присвячено не стільки підведенню підсумків, скільки визначенню нових горизонтів співпраці двох потужних навчальних закладів. Йому передувала ретельна підготовка з обох (особливо польської) сторін. Обговорення важливих питань та досягнення по більшості з них певних домовленостей відбулося за рахунок як безпосередньої участі в зустрічах обох ректорів, так і проректорів (зокрема двох польських по різним напрямкам) і провідних вчених та керівників провідних підрозділів з обох сторін.

Навіть неповний перелік питань, які обговорювались, свідчать про широкий спектр домовленостей, що створюють нові академічні, наукові перспективи як для викладачів, так і для студентства обох університетів, а саме:

  • розширення викладацького і студентського обмінів;
  • започаткування нових програм подвійного дипломування;
  • нові проєкти Еразмус+ К1;
  • синхронізація зусиль міжнародних служб обох університетів;
  • співпраця в реалізації спільних європейських проєктів та ін.

Бажаємо обом колективам виявити послідовність та наполегливість в реалізації досягнутих домовленостей.

26.01.2022
43630
3504
остання редакція 01.02.2022
43630