logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Краківський університет економіки (Республіка Польща)

Міжнародна діяльність

Краківський університет економіки (Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie) — найбільший з усіх польських державних економічних університетів за кількістю студентів, яких налічується понад 15 000, найбільший в країні. Заснований у 1925 році. 

Студенти KUE здобувають свої знання в трьох організаційних підрозділах: коледжі економіки, фінансів та права, коледжі економіки та державного управління та коледжі управління та якості

У рамках проєктів програми ЄС Еразмус+ за напрямом КА1 «Навчальна (академічна) мобільність» між Державним торговельно-економічним університетом та Краківським університетом економіки реалізується програма академічної мобільності для викладачів та студентів.

.

.

.

.

Для студентів які здобувають освітні ступені «бакалавр» (3 рік навчання у ДТЕУ) та магістр за спеціальностями:

  • Міжнародний бізнес
  • Корпоративні фінанси та бухгалтерський облік
  • Сучасне управління бізнесом
  • Прикладна інформатика
  • Глобальні фінанси та бухгалтерський облік.

Мова навчання – англійська.


Новини проєкту академічної мобільності


Участь представників ДТЕУ у заході «International Week» у Краківському університеті економіки в рамках проєкту Еразмус+

Делегація від ДТЕУ у складі Дар’ї Іващенконачальника відділу міжнародних зв’язківМарії Кладченкодиректора центру молодіжної та інформаційної політикиОльги Коренюкзаступника декана ФМТП з навчальної роботиТетяни Пашкудизаступника декана ФЕМП з навчально-виховної роботи, та Карини Хорольськоїзаступника декана ФІТ з навчально-методичної та наукової роботи, взяла участь у заході «International Week» в рамках проєкту Еразмус+ у Краківському університеті економіки 17 – 21 квітня 2023 року.

Під час заходу було здійснено презентацію ДТЕУ з метою ознайомлення з університетом в рамках міжнародного тижня та налагоджено контакт з багатьма представниками різних країн (Албанія, Азербайджан, Китай, Косово, Ліван, Португалія, Перу, США), зокрема обговорено можливості:

  • створення наукового видання, що індексується у Scopus, із залученням інших партнерів в Європейському Союзі; організації гостьових лекцій за спеціальностями «Маркетинг», «Цифрова економіка», «Підприємництво» й організації та участі у спільних науково-практичних конференціях з представниками Албанії (Universiteti «Aleksander Xhuvani» Elbasan);
  • публікацій науково-педагогічних працівників ДТЕУ в університетському журналі Перу (Universidad ESAN), що індексується у наукометричній базі Scopus за економічним та технічним напрямами;
  • проведення спільних наукових заходів та написання статей з представниками Косово (Universum International Collage), а також домовлено про організацію серії гостьових лекцій для студентів ДТЕУ на тему «Правовий статус військовополонених»;
  • академічної мобільності здобувачів вищої освіти Державного торговельно-економічного університу і Державного університету Гранд Веллі, США (Grand Valley State University).

Проведено переговори з представницею Словенії (University of Primorska) з метою співпраці у сфері обміну студентами.

З головою ради студентського самоврядування Краківського університету економіки з метою обміну досвідом обговорено організацію онлайн-зустрічі представників ради студентського самоврядування Державного торговельно-економічного університету та Краківського університету економіки. Домовилися також про проведення гостьових лекцій у ДТЕУ за участю професора Марцина Осіковича для студентів, які навчаються за спеціальністю «Економіка».

ДТЕУ щиро дякує Краківському університету економіки за запрошення та проведення міжнародного заходу.


Семестрове навчання студентів КНТЕУ в провідних ЗВО у рамках програми ЄС Erasmus +

У Київському національному торговельно-економічному університеті, не дивлячись на карантинні обмеження у зв’язку із пандемією Covid-19, продовжують реалізовуватися проєкти Європейського Союзу Еразмус+ за напрямом КА1: «Навчальна (академічна) мобільність» з провідними європейськими ЗВО – партнерами. Дані програми спрямовані на реалізацію права на міжнародну академічну мобільність та є важливою складовою стратегії інтернаціоналізації університету в міжнародному освітянському просторі.

У другому семестрі 2020-2021 н.р. троє студенток КНТЕУ скористалися можливостями стипендіальної програми Еразмус+ та проходили семестрове навчання за кордоном:

  • Гаврилко Ксенія – Університет економіки – Варна (м. Варна, Болгарія);
  • Огурцова Марина – Університет прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт (м. Вюрцбург, Німеччина);
  • Харькова Тетяна – Краківський економічний університет (м. Краків, Польща).

На період карантинних обмежень навчання в цих ЗВО здійснюється з використанням дистанційних технологій.

Варто зазначити, що студентський обмін є двостороннім. У другому семестрі поточного навчального року в КНТЕУ дистанційно навчалися троє французьких студентів з Бізнес школи «Ауденсія» – Лезафр Жозефін, Сен Жан Ноемі та Воро Трістан.

У наступному академічному році планується приїзд на навчання до КНТЕУ іноземного студента за обміном з Університету економіки – Варна та трьох студентів з Франції. За детальною інформацією щодо участі в студентській академічній мобільності та навчання за кордоном, у тому числі в рамках програми Еразмус+, звертатися до Центру європейської освіти КНТЕУ.


ERASMUS +: представники КНТЕУ відвідали Краківський економічний університет

Провідний спеціаліст відділу міжнародних зв’язків, доцент кафедри туризму та рекреації КНТЕУ Кравцов Сергій Станіславович і доцент кафедри міжнародних економічних відносин Кравець Катерина Петрівна протягом 8-12 квітня 2019 року перебували в Краківському економічному університеті в рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ «Навчальна (академічна) мобільність».

Метою візиту була участь у програмі заходів міжнародного тижня "Міжкультурні відмінності та комунікаційні виклики", на якому були присутні представники закладів вищої освіти Республіки Корея, Китаю, Перу, В’єтнаму, Сербії, Хорватії, Болгарії, Албанії, Казахстану, Узбекистану та України. Програмою заходу було передбачено презентацію кожного закладу вищої освіти, обговорення напрямів можливого співробітництва, зокрема в рамках програми Еразмус+, участь у майстер-класах щодо формування міжкультурних комунікацій у процесі налагодження міжнародних зв’язків.

Однією з умов участі в програмі міжнародного тижня було викладання англійською мовою для студентів Краківського економічного університету. Кравець К. П. провела лекційні заняття з дисципліни «Міжнародний бізнес» для майбутніх фахівців міжнародної торгівлі, що навчаються на бакалаврських та магістерських програмах. Під час лекцій було розглянуто теоретичні засади та історичні аспекти розвитку міжнародного бізнесу, проаналізовано тенденції розвитку міжнародного бізнесу та оцінено його соціально-економічний вплив, виділено особливості діяльності транснаціональних корпорацій. Особливу увагу було зосереджено на порівняльному аналізі показників розвитку міжнародного бізнесу в Україні та Польщі.


ERASMUS+: візит викладача Краківського економічного університету

У Київському національному торговельно-економічному університеті в рамках проекту ERASMUS+ за напрямом КА1 "Навчальна (академічна) мобільність" перебувала викладач з Краківського економічного університету (м. Краків, Польща) Кароліна Котулевич-Вишинська.

Метою приїзду К. Котулевич-Вишинської до КНТЕУ в період з 19 по 23 лютого 2018 р. було проведення лекційних занять з дисципліни "Європейська інтеграція" для студентів бакалаврських та магістерських програм факультету міжнародної торгівлі та права.

Під час свого візиту пані Кароліна зустрілася з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В.М. та директором Центру європейської освіти Дупляк Т.П. Також викладач ознайомилася з особливостями навчальних програм підготовки фахівців на факультеті міжнародної торгівлі та права.

Варто зазначити, що відповідний проект ERASMUS+ з Краківським економічним університетом триває вже другий рік. У попередньому році один студент КНТЕУ пройшов семестрове навчання у відповідному університеті за освітнім ступенем "магістр". У наступному навчальному році планується від’їзд двох викладачів КНТЕУ з метою викладання економічних дисциплін англійською мовою. 

05.06.2023
41046
589
остання редакція 06.06.2023
41046