logo
Кафедра обліку та оподаткування
Кафедра обліку та оподаткування
logo
Кафедра обліку та оподаткування
img

Оголошеннявсі

2023-2024 н.р.

обліку та оподаткування


Здобувачі вищої освіти за спеціальністю «Облік і оподаткування» взяли участь у фіналі Всеукраїнської студентської олімпіади з оподаткування, який відбувся на базі Державного податкового університету за підтримки Міністерства фінансів України, Державної податкової служби України та А1 Consulting. Учасники презентували свої рішення, обстоювали власну позицію та відповідали на численні запитання членів журі, спираючись на свої ґрунтовні знання.

Фіналістами олімпіади стали:

Мірошниченко Світлана, студентка 4 курсу, 2 групи ФФО;

Тринчук Вероніка, студентка 1м курсу ФФО.

За висококваліфіковану підготовку здобувачів вищої освіти, популяризацію знань з податкової проблематики та участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді з оподаткування викладачів Державного торговельно-економічного університету відзначено Подякою!

Пишаємося талановитими студентами. Ви наша гордість!



У межах заходів з нагоди святкування Дня факультету фінансів та обліку ДТЕУ, 26 квітня 2024 року було проведено майстер-клас клас на тему «Аутсорсинг як інструмент управління підприємством». На якому були присутні студенти 2 курсу освітнього ступеня "бакалавра" та 5 курсу  освітнього ступеня "магістр" спеціальності "Облік та оподаткування".
Спікер - к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування ДТЕУ Ромашко Ольга Миколаївна.                                                           

  Під час майстер-класу були розглянуті наступні питання: етапи розвитку аутсорсингу, статистика надання послуг аутсорсингу, переваги та недоліки аутсорсингу, регулювання аутсорсингу в Україні, найпоширеніші аутсорс послуги в Україні та світі, все про договір про надання аутсорсингових послуг. Учасники активно обговорювали відповідну тему та задавали питання.

Майстер-клас став чудовою нагодою учасникам збагатити свої знання!



Кафедра обліку та оподаткування ДТЕУ 24 квітня 2024 року провела щорічну студентську наукову конференцію «Вектори розвитку обліку та оподаткування в умовах соціально-економічних викликів».

Метою заходу було обговорення стану і розвитку обліку та оподаткування в Україні в умовах соціально-економічних викликів, а також особливостей подання звітності у цей період.

Зі вступним словом на конференції виступили:

  • Анжеліка Герасименко, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, д-р екон. наук, професор;
  • Тетяна Канєва, декан факультету фінансів та обліку, д-р екон. наук, професор;
  • Олена Фоміна, завідувач кафедри обліку та оподаткування, д-р екон. наук, професор;
  • стейкґолдер Тарас Захарків, головний бухгалтер ТОВ «ЕПІЦЕНТР К».

Основні напрями конференції

Секція 1. «International and national practice of improving accounting».

Секція 2. «Облік та оподаткування діяльності підприємств».

Секція 3. «Звітність підприємств в умовах сталого розвитку».

Секція 4. «Облікова політика підприємства: галузеві особливості».

Секція 5. «Податковий консалтинг: вітчизняний та зарубіжний досвід».

На конференції виступили біля 40 студентів, представників різних факультетів (ФФО, ФТМ, ФМТП та ФЕМП) та студенти «ЧТЕІ ДТЕУ».

Студенти-переможці за результатами представлених наукових робіт

Секція 1

1-ше місце – Квятковська Валерія (ФМТП, 2 курс, 1 група);

2-ге місце – Арбузова Анастасія (ФМТП, 2 курс, 1 група);

3-тє місце – Мартиненко Владислав (ФМТП, 3 курс 3-а група).

Секція 2

1-ше місце – Дундар Дар’я (ФФО, 1 курс, 1м група);

2-ге місце – Черевань Анастасія (ФФО, 4 курс, 2 група);

3-тє місце – Згура Ярослав (ФМТП, 3 курс, 1 група) та Андрусова Надія (ФФО, 2 курс, 2.2 група.

Секція 3

1-ше місце – Дахно Костянтин (ФФО, 2 курс, 1 група);

2-ге місце – Закревська Олександра (ФФО, 1 курс, 1м група);

3-тє місце – Новікова Анна (ФМТП, 3 курс, 2 група) та Жуков Данило ФМТП, 2 курс, 1 група

Секція 4:

1-ше місце – Борисенко Марія ФФО, 3курс, 1 група;

2-ге місце – Самохін Олексій ФФО, 2 курс, 2.1мб група;

3-тє місце – Фірчук Марія ЧТЕІ ДТЕУ, 4 курс, та Коваленко Марія ФФО, 3курс, 1 група.

Секція 5:

1-ше місце – Дундар Дар’я (ФФО, 1 курс, 2м  група);

2-ге місце – Закревська Олександра (ФФО, 1 курс, 2м група);

3-тє місце – Кирик Юлія (ФФО, 1 курс, 2м група) та Фоменко Валерія ФФО, 1 курс, 2м група.

Усі учасники отримали сертифікати, а переможці – грамоти від газети «Все про бухгалтерський облік».

ВІТАЄМО УЧАСНИКІВ КОНФЕРЕНЦІЇ І ЩИРО БАЖАЄМО ПОДАЛЬШИХ НАУКОВИХ УСПІХІВ!



22 квітня 2024 року за сприяння кафедри обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку в межах дисципліни «Податковий консалтинг» фахівці Компанії «Делойт» провели відкриту лекцію «Тренди роботи у податковому консалтингу та аудиті». Компанія «Делойт» – це міжнародна мережа фірм, що об’єднує висококваліфікованих фахівців з надання консалтингових, аудиторських, податкових та юридичних послуг. Компанія входить до «Великої четвірки» («The Big Four») аудиторських компаній світу.

Спікери заходу: Кирило Пінський, менеджер департаменту аудиту «Делойт» в Україні та Андрій Журавель, менеджер податково-юридичного департаменту «Делойт» в Україні.

Основні питання, які презентували спікери:

  • цінності компанії «Делойт»  у наданні професійних послуг;
  • ключові напрями бізнесу та вимоги у здійсненні діяльності;
  • про компетенції студентів для роботи в команді податково-юридичного департаменту;
  • індустріальні групи та їхні характеристики;
  • останні успішні кейси компанії «Делойт» щодо особливостей оподаткування;
  • рецепт ідеального junior-кандидата в «Делойт» та можливості для молоді, що навчається за спеціальністю «Облік та оподаткування».

Серед головних висновків спікери визначили, що професія бухгалтера – завжди в тренді і це було підтверджено інформацією зарубіжних видань. Студентів також запросили взяти участь в TAX your Brains «Податкова реформа для України: запропонуй свої правила гри».

У заході взяли участь 60 студентів, які здобувають ступені вищої освіти «бакалавр» та «магістр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

Після завершення лекції спікери ще довго відповідали на запитання слухачів і слухачок. Найбільш активні студентки Дундар Дар’я та Мірошниченко Світлана були нагороджені подарунками від компанії «Делойт».

Щиро вдячні спікерам-представникам «Делойт» за цікаву і корисну зустріч, сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!



22 квітня 2024 року за сприяння кафедри обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку в межах дисципліни «Звітність підприємств» була проведена гостьова лекція (майстер-клас) на тему «Автоматизація звітності з використанням програми M.E.Doc».

Спікер заходу: Агабабян Діана, спеціаліст навчального центру групи компаній Linkos group з досвідом роботи із впровадження та автоматизації електронного документообігу та електронної звітності. Під час лекції пані Діана розкрила порядок підготовки та складання податкової звітності з використанням програми «M.E.Doc», подання звітності через електронний кабінет платника податків та «Єдине вікно подання електронної звітності».

У заході взяли участь 53 студенти 4 курсу денної форми навчання ФФО, які здобувають ступінь вищої освіти «бакалавр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування», студенти 3 курсу денної форми навчання ФФО (члени Клубу професійного бухгалтера), викладачі університету. Майстер-клас мав чітко виражену практичну направленість – формування навичок студентів щодо складання і подання звітності з використанням сучасного програмного продукту.

Щиро вдячні спікеру Агабабян Діані за проведену корисну зустріч  і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з навчальним центром групи компаній Linkos group!




16 квітня 2024 року за сприяння кафедри обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку в межах дисциплін «Фінансовий облік» та «Звітність підприємств», фахівці компанії  PwС провели воркшоп  «Основи фінансової звітності, визначення та відображення фінансових результатів». PwC – це міжнародна мережа фірм, що об’єднує висококваліфікованих фахівців, які надають консалтингові, аудиторські,  податкові та юридичні послуги. Компанія входить до «Великої четвірки» («The Big Four») аудиторських компаній світу.

Спікери заходу: Ірина Тютюник (менеджерка), Маргарита Цилюрик (старша аудиторка), Аліна Арустамян (спеціалістка з просування бренду роботодавця) репрезентували практичний кейс із розкриття структури та призначення фінансової звітності, відображення основних бізнес-процесів та результатів діяльності реального виробничого підприємства у фінансовій звітності, аудиту показників фінансової звітності.

У заході взяли участь 79 студентів, які здобувають ступені вищої освіти «бакалавр» та «магістр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування». До зустрічі також приєднались студенти за спеціальністю «Міжнародна економіка», викладачі кафедри обліку та оподаткування. Здобувачі долучились до бліц-опитування спікерів з питань ведення обліку та складання фінансової звітності, на прикладі реальної компанії провели аудит її звітності.

Щиро вдячні спікерам-представникам PwС за цікаву і корисну зустріч і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!




15 квітня 2024 року на запрошення кафедри обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку у межах дисципліни «Інформаційні системи і технології в обліку» була проведена гостьова лекція на тему «Організація обліку в інформаційному середовищі SAP Busineas One» для студентів 3 і 4 курсу денної форми навчання факультету фінансів та обліку, які здобувають  освітній ступінь «бакалавр» за спеціальністю «Облік і оподаткування». Зустріч відбулася на платформі Microsoft Teams Meeting.

Спікер заходу – Анатолій Грешньов, консультант-аналітик SAP Business One компанії ТОВ «ТГ КОНСАЛТИНГ».

Студенти ознайомилися із сучасним програмним продуктом класу ERP міжнародного рівня, особливостями налагодження та організації його роботи, перевагами застосування.

Щиро вдячні спікеру за корисну зустріч і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!



01 квітня 2024 року студенти 2-4 курсів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності «Облік і оподаткування», освітньої програми «Облік і оподаткування» у рамках тижня Career Week-2024 відвідали гостьову лекцію «Узгоджені процедури - як один з ключових напрямів діяльності аудиторських фірм в Україні» (Спікер: Мусієнко Вікторія, керівниця департаменту управління якістю ТОВ «АК «ПІ.ЕС.ПІ.АУДИТ») та Майстер-клас «Шлях від студента до Senior. Можливості, кар'єрний стрибок» (Спікер: Сухомлин Анна, керівник відділу підбору та адаптації персоналу).

Під час обговорення студенти були активні та задавали питання!

Щиро вдячні спікерам за проведену корисну зустріч!



28 березня 2024 року за ініціативою кафедри обліку та оподаткування проведено бухгалтерський воркшоп для студентів 3–5 курсів спеціальності «Облік і оподаткування».

Спікер заходу – Любов Вовк, HR-менеджер аудиторської компанії «Nexia DK» @nexia_dk 

Під час заходу було обговорено важливість рівня розвитку корпоративної культури компаній для ринку праці, власного персоналу та її вплив на процеси розвитку і показник задоволеності роботою кожного працівника. 

Бонусом воркшопу став подарунок від компанії «Nexia DK» для всіх учасників та можливість поспілкуватися зі спеціально запрошеним гостем @p_yevheniia_v про реалії роботи. 

Щиро вдячні Любов Вовк за проведену корисну зустріч і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!



27 березня 2024 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Трансформація обліку та звітності в умовах соціально-економічних викликів».

З вітальним словом до учасників конференції звернулися ректор Державного торговельно-економічного університету, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України Анатолій Мазаракі та декан факультету фінансів та обліку, доктор економічних наук, професор Тетяна Канєва. Модератором конференції була Олена Фоміна, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри обліку та оподаткування.

З доповідями, які охоплювали широкий спектр питань щодо трансформації обліку та звітності в умовах соціально-економічних викликів сьогодення в Україні та світі, виступили учасники заходу: 
- Олег Канцуров, виконавчий директор Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю.
- Валентина Легка, виконавчий директор Федерації професійних бухгалтерів та аудиторів України.
- Сергій Голов, доктор економічних наук, професор кафедри менеджменту та економіки Міжнародного інституту менеджменту.
- Олена Харламова, генеральний директор Агентства з Міжнародних стандартів фінансової звітності, засновник Міжнародної академії сертифікованих бухгалтерів і аудиторів, віцепрезидент ГС «Палата аудиторів і бухгалтерів України».
- Вікторія Волотовська, менеджер із розвитку бізнес-відносин АССА Польщі, України та країн Балтії.
- Юлія Дроговоз, сертифікований аудитор, віцепрезидент з питань податкової політики Українського союзу підприємців та промисловців.
- Юрій Погорелов, доктор економічних наук, професор, головний спеціаліст департаменту контролю у сфері юстиції та запобігання корупції Рахункової палата України.
- Михайло Гузь, директор ТОВ «Софт Парк».
- Світлана Король, доктор економічних наук, професор, професор кафедри обліку та оподаткування Державного торговельно-економічного університету.
- Микола Дяденко, АССА, сертифікований аудитор України, аудитор ТОВ «Grant Thornton», аспірант ДТЕУ.
- Аліна Фесенко, державний експерт у Директораті розвитку соціального страхування та пенсійного забезпечення, Міністерство соціальної політики України, аспірант ДТЕУ.
- Валерій Пархоменко, доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України.

Учасники конференції розглянули актуальні, теоретичні, практичні та методологічні аспекти трансформації обліку та звітності в умовах особливого періоду, висловили практичні рекомендацій для адаптації до сучасних викликів, відповідності цілям сталого розвитку, забезпечення прозорості й соціальної відповідальності бізнесу, зростання конкурентоспроможності економіки України та сприяння євроінтеграційним процесам.

Це був день, сповнений єднання, знань та натхнення! Дякуємо всім хто був з нами!



14 березня 2024 року викладачі кафедри обліку та оподаткування ДТЕУ відвідали чудовий захід «Reconnecting Resilience: ACCA Ukraine Finance Community Network», де взяли участь у різних майстер класах, зокрема із Фінансової Звітності для викладачів ВНЗ (Mastering Financial Reporting: ACCA’s University Academics Workshop). Захід відбувся за підтримки Представництва  АССА та Вікторії Волотовської. 
Спікер – фінансовий директор British American Tobacco Ukraine Владислав Лещій, який розкрив  особливості обліку відповідно до МСФЗ з останніми їх доповненнями.

Ця подія не лише об’єднала спільноту ACCA, але й стала платформою для активного обміну ідеями, досвідом та кращими практиками у сфері обліку та фінансів.



Кафедрою обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку в межах дисципліни «Інформаційні системи і технології в обліку» фахівці компанії ТОВ «ІС-ПРО», 11 березня 2024 року провели відкриту лекцію на тему «Організація обліку в автоматизованому інформаційному середовищі «ІС‑ПРО» для студентів 3 та 4 курсів ФФО, які здобувають освітній ступінь «бакалавр» за спеціальністю «Облік і оподаткування».

Спікер заходу – МАЗУРЧАК Віталій Олександрович, керівник навчального центру ТОВ «ІС-ПРО», який представив програмний продукт «ERP-система ISpro» (розробник – українська компанія «ІС-ПРО»), що була першою на IT-ринку України системою автоматизації та надає можливості ефективно управляти ресурсами на підприємствах різних галузей і в бюджетних організаціях, швидко отримувати актуальну інформацію з будь-якого аспекту діяльності. ERP-система ISpro дозволяє вести бухгалтерський облік та вирішувати весь спектр завдань щодо оподаткування на підприємствах різного розміру і галузей діяльності.



Весна - пора року, коли природа оживає та розквітає у всій своїй красі! Вона відкриває у душі кожної людини жагу до життя і неспинне бажання посміхатися.

Так і колектив кафедри початок весни розпочав з прекрасного - відвідування славетного театру ім. Лесі Українки. Переглянувши прем’єру яскравого спектаклю «Вечеря з диваком» за п’єсою відомого французького  комедіографа Франсіса Вебера, отримавши позитивні емоції, а також можливість ще раз оцінити дружбу,  кохання та вірність!





26 лютого 2024 року кафедрою обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку у межах дисципліни «Інформаційні системи і технології в обліку» фахівці компанії ТОВ «МАСТЕР: СТРІМ» провели відкриту лекцію на тему «Організація обліку в автоматизованому інформаційному середовищі «MASTER: Бухгалтерія» для студентів 3 курсу денної форми навчання ФФО, які здобувають  освітній ступінь «бакалавр» за освітньою програмою «Диджитал‑аналіз і аудит».
Спікер заходу  – Ольга БОНДАР, менеджер з розвитку партнерської мережі, представила програмний продукт «MASTER: Бухгалтерія» (розробник – українська компанія «IT-Intrprice»), що призначений для ведення бухгалтерського та податкового обліку на підприємствах малого та середнього бізнесу і комунальних підприємствах, який є українською альтернативою програмним продуктам на платформі «1С». Під час заходу студенти цікавилися можливістю поглибленого вивчення програмного продукту, можливостями автоматизації обліку та оподаткування підприємств малого та середнього бізнесу.


23 лютого 2024 року на базі кафедри обліку та оподаткування ДТЕУ пройшов І тур Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності "Облік і оподаткування".

В олімпіаді взяли участь студенти спеціальності 071 "Облік і оподаткування" ОС " бакалавр" та  ОС " магістр".
Учасники вирішували завдання з дисциплін фінансовий та управлінський облік.

Переможцями олімпіади стали :
1 місце - Анастасія ЧЕРЕВАНЬ, 4 курс ФФО 2 група;
2 місце - Яна СІНТЮК, 4 курс ФФО 1 група;
3 місце - Світлана МІРОШНИЧЕНКО, 4 курс ФФО 2 група.
Вітаємо наших переможців, ви наші зірочки!



12-13 лютого 2024 р. бакалаври кафедри обліку та оподаткування заочної форми навчання успішно здали кваліфікаційний екзамен  у режимі он-лайн.
Голова екзаменаційної комісії  Гуменюк О.В. (головний бухгалтер ТОВ «СТРОЙ ТЕК») відзначила високий рівень підготовки фахівців з обліку та оподаткування ДТЕУ.
Вітаємо бакалаврів зі здачею кваліфікаційного екзамену та чекаємо всіх на навчання у магістратурi!


Розвиток благодійництва – важлива та шляхетна справа, адже доброчинна діяльність формує не лише соціальний капітал і духовність, але й певні економічні важелі розвитку суспільства.

В січні викладачі кафедри обліку та оподаткування ДТЕУ передали профспілковій організації Комунального некомерційного підприємства «Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» зібрані колективом кафедри необхідні речі, що допоможе забезпечувати лікування і перебування хворих в цьому лікувальному закладі. 

Світ стане кращим, якщо кожен подарує частинку свого серця тому, хто цього дійсно потребує!!!



Театр на Подолі – приклад європейського театру, в якому мінімалізм поєднано з технологіями. Нова сцена відповідає найсучаснішим світовим вимогам!

Викладачі кафедри обліку та оподаткування відвідали Театр на Подолі, де переглянули карколомну  комедію австрійського письменника Даніеля Глаттауера «Вбити не можна розлучитися», отримавши незабутні емоції та позитивний настрій, з яким і почали 2024 рік!


Кафедра обліку та оподаткування підтримує плідну співпрацю з ПрАТ «Дитячий Світ Київ» протягом багатьох років. Зокрема, студенти магістратури спеціальності 071 - обліку та оподаткування використовують матеріали цього підприємства для виконання своїх випускних кваліфікаційних робіт і практичної підготовки.
У поточному році студенти 2 курсу магістратури – Сандеровська Юлія, Ткач Вікторія і Ющенко Олександр, які навчаються за освітньою програмою "Облік і оподаткування в міжнародному бізнесі", при опанування дисципліни "Інтегрована звітність" успішно реалізували проєкт Інтегрованого звіту для ПрАТ «Дитячий Світ Київ».
Висловлюємо щиру подяку ПрАТ «Дитячий Світ Київ» за активну підтримку у навчанні наших студентів, що допомагає їм закріпити та поглибити теоретичні знання з обліку і оподаткування.


З 11 по 14 грудня 2023 року тривали захисти випускних кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня "магістр" освітніх програм "Облік і оподаткування в міжнародному бізнесі " та "Облік та податковий консалтинг". 

Особлива подяка членам екзаменаційних комісій з атестації здобувачів вищої освіти та керівникам випускних кваліфікаційних робіт!

Вітаємо всіх випускників з вдалим захистом! Ви у нас найкращі!



Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності "Облік і оподаткування"
Ви найкращі!

На кафедрі обліку та оподаткування 1 грудня 2023р. в онлайн-режимі відбулися захисти курсових робіт з фінансового обліку студентів 3го курсу ФФО.
Публічний захист робіт дозволив студентам представити власні результати дослідження з фінансового обліку та його подальшого удосконалення. 
Захищено 32 роботи! Вітаємо студентів з успішним захистом!


28 листопада 2023 року за ініціативою кафедри обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку  проведено відкриту лекція зі стейкголдером  ТОВ «Baker Tilly» для студентів 3–5 курсів спеціальності «Облік і оподаткування».

Спікер заходу – старший аудитор департаменту аудиту ТОВ Baker Tilly Рибчак Діана Михайлівна.

У своїй доповіді Рибчак Діана Михайлівна розповіла про можливості студентів брати участь у проєктах дуальної освіти, працювати за різними напрямами діяльності компанії, а також охарактеризувала шляхи професійного зростання кожного працівника. Крім того, було акцентовано увагу на цінностях знань і компетентностях, які отримують студенти протягом навчання в університеті. Відзначено, що теоретичні знання і практичні навички з бухгалтерського обліку та інших дисциплін професійної орієнтації, отримані в університеті, в подальшому допоможуть знайти роботу своєї мрії, отримати міжнародні сертифікати та бути визнаними у своїй професії.

Щиро вдячні спікеру за проведену корисну зустріч і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!



За ініціативою кафедри обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку 23 листопада 2023 року було проведено щорічний науково-практичний студентський круглий стіл «Облік і звітність в інформаційному забезпеченні сталого розвитку економіки». Мета заходу – обговорення актуальних питань щодо стану, розвитку обліку і звітності в Україні в інформаційному забезпеченні сталого розвитку економіки.

Зі вступним словом під час круглого столу виступили: Канєва Т.В., д-р екон. наук, проф., декан факультету фінансів та обліку; Фоміна О.В., д-р екон. наук, проф., завідувач кафедри обліку та оподаткування.

У заході взяли участь:

BoNyhus – директор з інвестицій NEFCO, Фінляндія.

Марина Трубайчук – фінансовий радник у відділі фінансового планування та аналізу компанії Dell, Словаччина.

Вікторія Волотовська – менеджер розвитку з бізнес-відносин АССА України, Польщі та країн Балтії.

Студенти, які здобувають вищу освіту за спеціальністю «Облік та оподаткування», а також студенти факультету торгівлі та маркетингу і Київського торговельно-економічного коледжу ДТЕУ, викладачі ДТЕУ.

Стейкголдери відмітили актуальність обраних тем студентських досліджень, а також підкреслили високий рівень підготовки доповідей англійською мовою.

Всі учасники круглого столу отримали сертифікати!

З програмою круглого столу та презентаціями доповідей можна ознайомитися за посиланням.


На кафедрі обліку та оподаткування в онлайн-режимі 22 листопада 2023р. відбулися захисти курсових робіт студентів 4го курсу ФФО.
Публічний захист робіт дозволив студентам представити власні результати дослідження з управлінського обліку, стану його розвитку та основ реалізації.
Захищено 50 робіт! Вітаємо студентів з успішним захистом!

Кафедрою обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку 15 листопада 2023 року в рамках дисципліни «Облік на підприємствах малого бізнесу»  проведено майстер-клас на тему «Український програмний продукт «M.E.Doc». Електронний підпис як засіб забезпечення захисту інформації» для студентів 3 курсу, які здобувають  освітній ступінь «бакалавр» за освітньою програмою «Облік і оподаткування».

Спікер заходу Артем Кім, провідний спеціаліст навчального центру розробника програми «M.E.Doc» компанії Linkos Group.

На відкритій лекції було розкрито питання електронного документообігу, а також технологію електронного підпису та його види, визначено етапи отримання і надання електронних ключів, використання їх у діяльності підприємств малого бізнесу. Під час обговорення студенти цікавилися можливістю поглибленого вивчення програми «M.E.Doc» і отримання сертифіката користувача.

Щиро вдячні спікеру за проведену корисну зустріч і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!


14 листопада 2023 р. для студентів 2 та 3 курсів факультету фінансів та обліку, які навчаються за спеціальністю «Облік і оподаткування» освітньої програми «Облік і оподаткування» було проведено майстер-клас на тему «Облік запасів у програмі «Дебет Плюс».

Дякуємо спікерам за цікаву доповідь і  корисну інформацію щодо інформаційних технологій  для майбутніх фахівців з обліку та оподаткування, а також директору з маркетингу компанії «Дебет Плюс» Мозговому С.А. та бухгалтеру-експерту  компанії Заливі К.


13 листопада 2023 р. відбулось засідання групи забезпечення освітніх програм кафедри обліку та оподаткування. На засіданні було обговорено результати аналізу аналогічних вітчизняних та міжнародних освітніх програм, тенденції розвитку спеціальності та запиту роботодавців щодо проходження практики здобувачів та їх подальшого працевлаштування.


У жовтні 2023 року здобувачі вищої освіти спеціальності 071 «Облік та оподаткування» долучилися до міжнародного проєкту «СІМА Бізнес-гра AEDIS-HOMES» та успішно пройшли бізнес-гру: Pixx-wizz (RPA & AI focused) й отримали сертифікати. Проєкт інтернет-версії CIMA Business Game – використано кейси компанії Pixx-wizz та кращі практики світових організацій.

Дякуємо нашим міжнародним партнерам освітніх програм ДТЕУ – СІМА , за професійний підхід до сформованих завдань, спрямованих на високу оцінку майбутніх фахівців з обліку, оподаткування й аудиту. Саме такі практичні заходи підтримують і підвищують конкурентоспроможність наших випускників на ринку праці та відповідають запитам роботодавців.


23 жовтня 2023 року у межах дисципліни «Інформаційні системи і технології в обліку» фахівці компанії ТОВ «ТГ КОНСАЛТИНГ» провели відкриту лекцію на тему «Бухгалтерський та податковий облік в SAP Busineas One» для студентів 4 курсу денної та заочної форм навчання ФФО, які здобувають  освітній ступінь «бакалавр» за освітньою програмою «Облік і оподаткування».

Спікери заходу:  Дмитро СЕРГІЄНКО, керівник відділу продажів компанії, і Анатолій Грешньов, консультант-аналітик SAP Business One.

На лекції спікери представили програмний продукт класу ERP – SAP Business One, що поєднує широкий спектр функціональних можливостей в єдине доступне рішення, яке запускає всі ключові бізнес-процеси.

Програмний продукт класу ERP – «SAP Business One» доступний 28 мовами у 170 країнах  Європи, Близького Сходу, Азії, США та призначений для ведення бухгалтерського і податкового обліку на підприємствах малого та середнього бізнесу. Він розрахований на компанії, які постійно і швидко розвиваються, впроваджують новітні інноваційні рішення, орієнтовані на експорт та/або присутність у декількох країнах, бажають залучати іноземні інвестиції, планують вихід на ІРО та бути лідерами у своїй галузі.

Щиро дякуємо спікерам за проведену корисну зустріч і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!


16 жовтня 2023 року кафедрою обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку у межах дисципліни «Інформаційні системи і технології в обліку» фахівці компанії ТОВ «МАСТЕР: СТРІМ» провели відкриту лекцію на тему «Український програмний продукт MASTER: Бухгалтерія. Беззаперечні переваги та можливості» для студентів 4 курсу денної та заочної форм навчання ФФО, які здобувають  освітній ступінь «бакалавр» за освітньою програмою «Облік і оподаткування».

Спікери заходу: Ольга БОНДАР, менеджер з розвитку партнерської мережі;  Вікторія ВЕМБЕР, бізнес-тренер компанії.

Зустріч проходила на платформі Microsoft Teams Meeting.

Спікери представили програмний продукт «MASTER: Бухгалтерія» (розробник – українська компанія «IT-Intrprice»), що призначений для ведення бухгалтерського та податкового обліку на підприємствах малого та середнього бізнесу і комунальних підприємствах, який є українською альтернативою горезвісним програмним продуктам на російській платформі «1С».

Після лекції відбулось обговорення особливостей роботи з програмою «MASTER: Бухгалтерія», можливостей її опанування та отримання сертифікату користувача студентами університету, що навчаються за ОП «Облік і оподаткування».

Щиро вдячні спікерам за проведену корисну зустріч і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!



Перлиною мистецького театрального життя Києва є Національний академічний драматичний театр ім. І. Франка.✨

5 жовтня 2023р. колектив кафедри, з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти,  відвідав чудову комедію "Шельменко-деньщик",
акторський кураж та багатобарвність театральних засобів нікого не залишив байдужим!


Кафедрою обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку 25 вересня 2023 року було проведено відкриту лекцію на тему «Вигоди та переваги послуг з бухгалтерського аутсорсингу» для студентів 2–4 курсів ОС «бакалавр», 1,2 курсу ОС «магістр», які навчаються за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування».

Спікер – Тетяна КРИВОРУК, засновниця онлайн-школи бухгалтерії, експерт у сфері бухгалтерського обліку.

На відкритій лекції було розглянуто:

  • сучасний стан ринку аутсорсингових послуг в Україні;
  • переваги та недоліки використання альтернативних форм організації бухгалтерського обліку на підприємствах;
  • основні тенденції та перспективи розвитку аутсорсингу у сфері бухгалтерського обліку в Україні та світі.

Студенти виявили неабиякий інтерес до змісту лекції, брали активну участь в обговоренні особливостей надання аутсорсингових послуг та можливості створення власного бізнесу з надання консалтингових послуг.

Щиро вдячні спікеру за проведену корисну зустріч і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!



 

Кафедрою обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку 18 вересня 2023 року у межах дисципліни «Інформаційні системи і технології в обліку» проведено відкриту лекцію «Рішення для бухгалтера від компанії "БукКіпер"» для студентів 4 курсу, які здобувають  освітній ступінь «бакалавр» за освітньою програмою «Облік і оподаткування».

Спікер заходу – Андрій НЕСТЕРЯ, заступник директора ТОВ «БукКіпер», який запропонував унікальний сервіс для українського бізнесу, зокрема для вирішення завдань обліку і звітності.

На відкритій лекції було розкрито питання стосовно призначення і функціональних можливостей та перспективи розвитку програми «БукКіпер»,  а також інших програмних продуктів, створених на програмній платформі А2 v 10. Під час дискусії студентів зацікавило, зокрема, чому саме виникла ідея створити програму як веббраузер, а не як стаціонарну програму, а також можливості ведення управлінського обліку тощо. Серед іншого, на зустрічі обговорювали використання компанією «БукКіпер» сучасних інформаційних технологій, таких як: штучний інтелект, блокчейн, інтернет речей, BigDataі OpenData. Присутнім була цікавою думка пана Андрія стосовно перспектив бухгалтерської професії в умовах наскрізної автоматизації.

Щиро вдячні спікеру за проведену корисну зустріч і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!



Кафедрою обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку 11 вересня 2023 року в рамках дисципліни «Інформаційні системи і технології в обліку» проведено відкриту лекцію на тему «Автоматизація бухгалтерського обліку та фінансової звітності у програмі "Дебет Плюс"» для студентів 4 курсу, які здобувають  освітній ступінь «бакалавр» за освітньою програмою «Облік і оподаткування».

Спікер заходу – Сергій Анатолійович Мозговий, директор з маркетингу компанії ТОВ «Дебет Плюс».

На відкритій лекції було розкрито питання стосовно призначення та функціональних можливостей програми «Дебет Плюс», а також на реальному кейсі продемонстровано можливості програми щодо розрахунків з оплати праці. Під час обговорення студенти цікавилися можливістю поглибленого вивчення програми «Дебет Плюс» і отримання сертифіката користувача.

Щиро вдячні спікеру за проведену корисну зустріч і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!



8 вересня 2023 р. професор кафедри обліку та оподаткування ДТЕУ Світлана Король побувала на івенті «Своє.IT. Шоурум українського ПЗ». На заході зустрілись понад 1500 розробників, інтеграторів українського програмного забезпечення, представників бізнесу та гості - всі, хто цікавиться сучасними технологіями та хоче використовувати вітчизняні програмні продукти.

Одним з організаторів заходу став ДТЕУ.

На івенті були представлені понад 30 програм, зокрема, це програми: «MASTER: Бухгалтерія», «SAP Business One»,  «Універсал», «ISpro», «ВПРАВНО», «Дебет Плюс», «ВЧАСНО», «M.E.Doc», «EDOCS», «АСКОРД» та інші, що становлять інтерес для майбутніх фахівців з обліку і оподаткування.

Отримана інформація та налагоджені зв’язки сприятимуть підтриманню актуальності змісту дисципліни «Інформаційні системи і технології в обліку», що викладається для студентів, які здобувають освітній ступінь «бакалавр» за освітньою програмою «Облік і оподаткування».



З нагоди Дня знань, 1 вересня 2023 року, було проведено офлайн-зустріч студентів першого курсу освітньої програми «Облік, оподаткування та аудит» стейкголдером програми, головним бухгалтером компанії ТОВ «ЕПІЦЕНТР К»  Захарківим Тарасом Дмитровичем.

Під час зустрічі спікер розповів студентам про особливості функціонування облікової системи в одній із найбільших торговельних мереж України, розвиток ринкових відносин під час війни,  останні тенденції здійснення мережевої торгівлі  та важливість використання сучасних інформаційних технологій.

Студенти були дуже зацікавленні, брали активну участь в обговоренні особливостей діяльності компанії, можливості проходження практики та подальшого працевлаштування.

Декан факультету фінансів та обліку Канєва Тетяна Володимирівна та завідувач кафедри обліку та оподаткування Фоміна Олена Володимирівна відзначили важливість питань, які були висвітлені в обговоренні та подякували Тарасу Дмитровичу та компанії ТОВ «ЕПІЦЕНТР К» за співпрацю.


30.06.2023
42708
288
остання редакція 07.05.2024
41421