logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відкрита лекція випускника факультету міжнародної торгівлі та права

Загальна інформація

Передача практичного професійного досвіду для молоді є важливою та неоціненною. Самсоненко Назар Миколайовичвипускник ФМТП (ОС «бакалавр» за освітньою програмою «Фінансове право» та ОС «магістр» за освітньою програмою «Комерційне право»), працював на посаді головного державного інспектора Управління по роботі з податковим боргом Центрального міжрегіонального управління Державної податкової служби по роботі з великими платниками податків, на сьогодні – провідний фахівець Управління ліцензування небанківських фінансових установ Департаменту ліцензування НБУ, провів відкриту лекцію на тему «Повноваження податкового керуючого у сфері податкового боргу: питання теорії та практики» для студентів, які навчаються за освітніми програмами «Фінансове право» й «Комерційне право», ОС «бакалавр», ОС «магістр», та слухачів Інституту вищої кваліфікації ДТЕУ. Захід відбувся 16 жовтня 2023 року в рамках дисциплін «Фінансове право», «Податкове право» та «Господарське право».

Під час лекції Назар Миколайович акцентував увагу студентів саме на практичних аспектах діяльності податкового керуючого; дотриманні строків як податковими органами, так і платниками податків у сфері податкового боргу, правильності оформлення документів; прогалинах законодавства України у сфері податкового боргу. Розповів Самсоненко Н.М. також про здобуті в університеті soft-skills (навички щодо комунікації, самоорганізації, креативності, вміння працювати з інформацією, стресостійкості) та hard-skills (професійні навички), які допомогли йому пройти співбесіди у роботодавців.

Студентів також цікавили такі питання, як: можливість використання медіації у відносинах щодо податкового боргу та перспективи її впровадження; механізм реалізації права на відступлення права вимоги за дебіторською заборгованістю та погашення податкового боргу платника податків.

Висловлюємо щиру вдячність Самсоненку Назару Миколайовичу, випускнику ФМТП, за цікаву змістовну та пізнавальну лекцію!

 Сударенко Олена Володимирівна,
доцент кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права
o.sudarenko@knute.edu.ua

16.10.2023
433884
604
остання редакція 19.10.2023