logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України – партнер ДТЕУ

Загальна інформація

Договір про співпрацю між Державним торговельно-економічним університетом та Інститутом політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України урочисто підписано 13 березня 2024 року.

Угодою про співробітництво  передбачено ефективне використання професійного, експертного та інформаційного потенціалу партнерів та налагодження спільної роботи за напрямами діяльності, зокрема створення науково-дослідницьких, інформаційно-аналітичних та експертних матеріалів, організація конференцій, виконання спільних проєктів за грантами, конкурсами, організація та проведення практик,  стажувань, консультацій.

Договір підписали: зі сторони партнерів – директор Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України, доктор історичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії наук України, академік Національної академії педагогічних наук України, віцепрезидент НАН України Олег РАФАЛЬСЬКИЙ; зі сторони університету – ректор ДТЕУ, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України Анатолій МАЗАРАКІ.

Також на зустрічі були присутні:
перший проректор з науково-педагогічної роботи ДТЕУ, доктор технічних наук, професор, Наталія ПРИТУЛЬСЬКА; декан факультету міжнародної торгівлі та права, кандидат юридичних наук Юлія ГОНЧАРОВА; завідувач кафедри філософії, соціології та політології, доктор філософських наук Алла КРАВЧЕНКО, а також представники деканату й кафедр факультету.

Ця подія відкриє нові перспективи для співпраці та стане вагомим підґрунтям для взаємодії в галузі наукових досліджень та освітньої діяльності, сприятиме обміну досвідом між освітянами та науковцями обох установ, зростанню досягнень та створенню інновацій. 

Довідково: Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України (до 1997 року – Інститут національних відносин і політології НАН України) утворено рішенням Президії Академії наук України 11 грудня 1991 року.

Метою діяльності Інституту є проведення наукових досліджень, спрямованих на отримання та використання нових знань у галузі політології та етнополітології, доведення наукових знань до стадії практичного використання, підготовки висококваліфікованих наукових кадрів, задоволення соціальних, економічних і культурних потреб та інноваційного розвитку країни.

Інститут є засновником наукового журналу «Політичні дослідження».

Співзасновник наукових видань: «Український історичний журнал», «Політичний менеджмент», «Людина і політика», збірника наукових праць «Сучасна українська політика».

Алла Кравченко, зав. кафедри філософії, соціології та політології

13.03.2024
43630
624
остання редакція 14.03.2024