logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

ДТЕУ на Першій науково-практичній міжнародній конференції з питань кібердипломатії

Загальна інформація

Державний торговельно-економічний університет став співорганізатором Першої науково-практичної міжнародної конференції з питань кібердипломатії, що проходила 15–16 травня 2024 року в Дипломатичній академії України імені Геннадія Удовенка за ініціативи Міністерства закордонних справ України.

Зі вступним словом до учасників звернулися директор Дипломатичної академії України Геннадій Надоленко, Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, заступник Секретаря РНБО Сергій Демедюк, Посол США з питань кіберпростору Натаніель Фік, Посол Естонської Республіки в Україні Аннелі Кольк, ректор Національної академії Служби безпеки України Андрій Черняк та інші. Від Державного торговельно-економічного університету зі вступним словом до учасників звернувся ректор Анатолій Мазаракі, який зазначив, що складні часи стимулюють розвиток нових ідей і підходів у всіх сферах життя, зокрема у безпеці кіберпростору та штучному інтелекті, боротьбі з кіберзлочинністю, координації реакції на кібератаки, захисті критичних інфраструктур через міжнародне співробітництво та оновлення міжнародного права.

Конференція була присвячена обговоренню та дослідженню сфери кібердипломатії та її ролі у формуванні майбутніх міжнародних відносин. Науковці, експерти й політики взаємодіяли на платформах та секціях: «Кібердипломатія: можливості та перспективи», «Міжнародно-правовий порядок денний: формування норм у кіберпросторі», «Кібербезпека як виклик кібердипломатії: захист об’єктів критичної інфраструктури», «Боротьба з кіберзлочинністю: глобальна відповідь», «Кібердипломатія як сфера дослідження міжнародних відносин», «Кібердипломатія: штучний інтелект як новітній глобальний виклик», «Протидія дезінформації та пропаганді в кіберпросторі: стратегії та інструменти», «Розбудова довіри в кіберпросторі: державно-приватне партнерство та співпраця», «Кібердипломатія: міжнародний досвід».

За ініціативи декана факультету міжнародної торгівлі та права Юлії Гончарової та асистента кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки Олега Гайдука в роботі конференції взяли участь здобувачі вищої освіти ДТЕУ, представники факультету міжнародної торгівлі та права і факультету інформаційних технологій ДТЕУ: проф. Ганна Дугінець, проф. Аліна Бохан, Ярослав Шестак, Юлія Костюк та інші.

Щиро дякуємо нашому постійному партнеру Дипломатичній академії України імені Геннадія Удовенка за можливість долучитися до Першої науково-практичної міжнародної конференції з питань кібердипломатії. Адже швидкий розвиток технологій, переформатування міжнародних відносин, зростання кіберзагроз вимагає нових підходів до навчання і підготовки фахівців. Інтеграція технічних, правових та дипломатичних знань дасть змогу створити комплексну систему підготовки майбутніх фахівців, що забезпечить міжнародну безпеку та стабільність в умовах дедалі більших кіберзагроз.

Юлія Гончарова, канд. юрид. наук, доцент,
декан факультету міжнародної торгівлі та права ДТЕУ

16.05.2024
43630
765
остання редакція 20.05.2024
43630