logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Віртуальні активи та цифрова економіка майбутнього: кейс України

Загальна інформація

У Державному торговельно-економічному університеті 21 травня 2024 року відбулася гостьова лекція на тему «Віртуальні активи та цифрова економіка майбутнього: кейс України» за участю провідних представників Міністерства цифрової трансформації України.

Спікери Дмитро Ніколаєвський – головний юрист Проєктного офісу «Віртуальні активи 2030» та Юлія Пархоменко – директорка директорату цифрової економіки Міністерства цифрової трансформації України висвітлили актуальні питання функціонування ринку віртуальних валют на глобальному та національному рівнях.

Зустріч відкрила проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків ДТЕУ Анжеліка Герасименко, яка наголосила на важливості обговорюваної тематики в умовах глобальної цифрової трансформації та великому значенні налагодження співпраці університету з Міністерством цифрової трансформації України.

Під час заходу пан Дмитро розкрив поняття криптовалют та криптоактивів, визначив сутність блокчейну, ознайомив із перевагами смарт-контрактів, підкреслив цінність віртуальних активів та окреслив способи їх використання.

Продовжуючи програму зустрічі, пані Юлія розповіла про те, як Міністерство цифрової трансформації розвиває цифрову економіку України, акцентувала на значущості правового регулювання криптоіндустрії, представила державний освітній проєкт «Криптограмотність та блокчейн» на платформі «Дія. Освіта» та українську програму електронного резидентства uResidency, що має стимулювати вітчизняну банківську сферу, залучити інвестиції та популяризувати Україну як цифрову державу.

Зустріч викликала неабияке зацікавлення студентів і викладачів, насамперед представників  факультету інформаційних технологій та факультету фінансів та обліку.

Модератор зустрічі – завідувач кафедри туризму та менеджменту креативних індустрій Тетяна Ткаченко щиро подякувала спікерам – пані Юлії та пану Дмитру за цікаву та змістовну лекцію, і зазначила, що такий формат зустрічей сприяє фаховому та інтелектуальному зростанню майбутніх професіоналів. Вона нагадала слова шановного ректора університету Анатолія Мазаракі, що саме людський інтелект забезпечить перемогу і процвітання України. Подяку шановним спікерам також висловили і студенти після завершення зустрічі.

Сторони підтвердили наміри щодо подальшої системної плідної співпраці.

Світлана Волосович,
д-р екон. наук, професор кафедри фінансів

Тетяна Ткаченко,
д-р екон. наук, проф., завідувач кафедри
 туризму та менеджменту креативних індустрій

21.05.2024
433884
690
остання редакція 28.05.2024
433884