logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Інтеграція науки і освіти: вивчення кращих європейських практик

Загальна інформація

На запрошення Латвійської торгової асоціації делегація Державного торговельно-економічного університету з 27 до 31 травня 2024 року перебувала у Литовській Республіці для ознайомлення із сучасним європейським досвідом у сфері торгівлі, напрямами вдосконалення технології виробництва харчових продуктів, комплексного вивчення ефективних практик, актуальних питань торговельної освіти та розвитку науки, підвищення професійної кваліфікації. До складу делегації увійшли: начальник навчально-методичного відділу, доцент кафедри товарознавства і фармації Тетяна Божко, директор центру розвитку кар’єри Оксана Назаренко та доцент кафедри товарознавства і фармації Наталія Нестеренко.

Представники ДТЕУ взяли участь у семінарі-тренінгу «Пивоваріння: міжнародний досвід, сучасний асортимент та технологія виготовлення», а також відвідали крафтові пивоварні і виробничі потужності загальнодержавного рівня.

Під час екскурсії на приватну пивоварню «DŪMŲ FABRIKAS 5» науковці ознайомилися із асортиментом продукції, яку виготовляє це підприємство, й основними сучасними трендами розвитку крафтового пивоваріння.

Kalnapilis – литовське підприємство харчової промисловості, розташоване у місті Паневежисі, є одним із провідних виробників пива у країні. Разом із вільнюською пивоварнею Tauras входить до групи компаній Kalnapilio-Tauro Grupe, що належить до виробничих активів міжнародної пивоварної корпорації данського походження Royal Unibrew; її частка на ринку пива Литви сягає 25 %. Екскурсанти мали змогу спостерігати за технологічним процесом пивоваріння, ознайомитися із системою сертифікації пивоварні, оптимізацією виробництва та програмою розвитку персоналу.

З метою набуття новітнього європейського досвіду у сфері торгівлі, комплексного вивчення структури, категорізації товарів, менеджменту та ефективних практик для представників університету було проведено декілька індивідуальних екскурсій провідними литовськими торговельними мережами «NORFA», «MAXIMA», «RIMI», «LIDL», «ІКІ».

Під час перебування у Вільнюсі представники ДТЕУ відвідали і Вільнюський університет. Європейські колеги поділилися досвідом щодо провадження освітнього процесу, організації практичної підготовки, застосування нових європейських технологій у закладі вищої освіти.

Дякуємо європейським колегам за безцінний досвід!

Вивчаємо та впроваджуємо найкращі європейські практики!

Оксана Назаренко,
директор центру розвитку кар’єри

31.05.2024
43630
325
остання редакція 13.06.2024
43630