logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Огляд вебінару «Оцінка збитків, завданих російсько-українською війною»

Загальна інформація

Раді поділитися оглядом вебінару «Оцінка збитків, завданих російсько-українською війною», який відбувся 14 червня 2024 року.

Захід спільно організували Державний торговельно-економічний університет та компанія J.S. Held, провідна міжнародна консалтингова фірма, для обговорення механізмів виплати репарацій та компенсацій Україні й аналізу економічних втрат, завданих війною.

Гостями вебінару були дев’ять шановних експертів із Бельгії, Чехії, Сінгапуру та України, які є професіоналами у своїй галузі.

Вітальну промову виголосила професор Наталія Мазаракі, завідувачка кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права Державного торговельно-економічного університету, високоповажна науковиця.

Обговорення під час заходу, яке провели у межах двох тематичних панелей, охопило важливі теми:

  • Механізми виплати репарацій Україні (модератор Тамара Кортукова):
    • Богдан Карнаух поділився думками щодо досвіду та практики національних і міжнародних судів, пов’язаних із відшкодуванням збитків, завданих війною.
    • П’єр д’Арган, високоповажний професор у сфері міжнародного права, навів історичні кейси, правові принципи та наголосив на практичних проблемах щодо репарацій. Він також презентував свою книгу «Військові репарації в публічному міжнародному праві» та поділився досвідом роботи у справі ДР Конго проти Уганди у Міжнародному суді ООН.
    • Микола Юрлов, представник Міністерства юстиції України, розповів про досягнення відомства у сфері відшкодування збитків та особливості Міжнародного механізму компенсації.
    • Ганна Дугінець висловила цінні міркування щодо економічних наслідків війни для України.
  • Оцінка економічних збитків: практичні приклади (модератор Ієн Поттер):
    • Сіршар Куреші висвітлив різні типи збитків, методології оцінки збитків, що застосовують трибунали, та надав ключові поради щодо збирання доказів для різних типів збитків.
    • Олеся Прантюк надала інформацію щодо аналізу застосування синтетичного контрольного методу для оцінки впливу війни, а також про підходи українських судів до оцінки збитків та залучення експертів.
    • Овен Хокс розповів про важливу роль експертів та експертів-свідків в оцінці збитків, завданих війною.

У межах вебінару фахівці з різних країн обмінялися передовим досвідом. Усі дискусії були спрямовані на вирішення складних питань, пов’язаних із правовими викликами щодо репарацій та компенсацій Україні, а також методологіями кількісної оцінки збитків, завданих війною.

Висловлюємо щиру вдячність Ієну Поттеру за його вагомий внесок в організацію цього успішного заходу.

Наша глибока вдячність усім спікерам за змістовні презентації та цінний внесок. Також дякуємо понад 650 учасникам вебінару за їхню ініціативність.

Сподіваємося, що ця результативна співпраця стане трампліном для подальшої взаємодії щодо вирішення питань репарацій, механізмів компенсації для України та оцінки збитків, завданих російською війною проти України.

Презентації спікерів доступні за посиланням... 

14.06.2024
433884
279
остання редакція 24.06.2024
433884