logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Всеукраїнський форум керівників закладів вищої юридичної освіти

Загальна інформація

Юридична освіта є фундаментом якісних змін у державі, визначальним чинником стабільної правової системи, оскільки напряму впливає на забезпечення справедливості та верховенства права. Державний торговельно-економічний університет є провідним закладом вищої освіти, що здійснює підготовку правників з 1998 року. За цей період понад 5,5 тис. випускників здобули вищу юридичну освіту у КНТЕУ/ДТЕУ та займають провідні посади в органах публічної влади, потужних фінансових установах, державних і недержавних підприємствах, найвідоміших юридичних фірмах країни. Сфера їх професійної діяльності охоплює юридичне представництво, правовий консалтинг, корпоративне управління, захист прав інтелектуальної власності, судову та арбітражну практику тощо. Нині, в університеті за освітніми програмами спеціальності 081 «Право» здобувають освіту понад 652 особи, зокрема 560 – ОС «бакалавр».

Упродовж лютого – травня 2024 р. ДТЕУ взяв участь у Всеукраїнському освітньому проєкті «Незламні правничі школи», мета якого – об’єднання правничих шкіл України у складний для нашої країни період, обмін позитивними освітніми практиками, популяризація новітніх досягнень правничих шкіл.

У проєкті взяли участь юридичні факультети та навчально-наукові інститути більше як 30-ти закладів вищої освіти України, що здійснюють підготовку здобувачів за спеціальністю 081 «Право».

Спікером від ДТЕУ виступила Наталія Мазаракі, д-р юрид. наук, проф., завідувач кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права, яка детально розповіла про особливості викладання конкурентного права в умовах наближення до acquis ЄС та поширення штучного інтелекту.

Із метою підбиття підсумків проєкту 9 липня 2024 року в м. Полтава у змішаному форматі було проведено Всеукраїнський форум керівників закладів вищої юридичної освіти, що став плацдармом для обговорення якісних змін у сфері юридичної освіти та подальших перспектив розвитку правничих шкіл України. Представником від ДТЕУ на форумі виступила декан факультету міжнародної торгівлі та права Юлія Гончарова, канд. юрид. наук, доц.

Також, у рамках форуму, відбулося урочисте вручення дипломів і сертифікатів учасникам проєкту «Незламні правничі школи», обговорення деталей зі створення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація керівників закладів вищої юридичної освіти України».

Віримо, що лише об’єднавши спільні зусилля, ми можемо допомогти у досягненні спільної мети – підготовки нової генерації висококваліфікованих юристів, здатних справедливо та доброчесно виконувати покладені на них функції.

Віктор Михайловський,
канд. юрид. наук, доцент кафедри
міжнародного, цивільного та комерційного права

09.07.2024
43630
51
остання редакція 15.07.2024
43630