logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Державні гранти на навчання в ДТЕУ

Вступнику

Цьогоріч вступники, які претендують на навчання на контракті, матимуть унікальну можливість отримати додаткову фінансову підтримку — державний грант. Це допоможе частково покрити вартість навчання на будь-якій бакалаврській програмі (або на програмі підготовки медика). 

Державний грант — це можливість для вступників, які здобуватимуть першу вищу освіту за контрактом отримати від 15 тисяч грн і більше на рік для покриття частини вартості навчання.

Важливе уточнення. Вступ на бюджетну форму залишається без змін: якщо студент вступає на бюджетне місце, держава оплачує всю вартість навчання.

Отримати грант може вступник, який:

  • вступає на бакалаврат (або магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямування) після школи або коледжу;
  • вступає на денну або дуальну форму навчання на контракт;
  • має результати НМТ (ЗНО) з будь-яких двох предметів з оцінками не менше ніж 150 балів (грант першого рівня) або не менше ніж 170 балів (грант другого рівня).

Загалом сума гранту визначається індивідуально для кожного — за результатом НМТ та з урахуванням коефіцієнту спеціальності.

  • Для вступників із результатом НМТ від 150 балів з будь-яких 2-х предметів є можливість отримати грант у розмірі 15 тис. грн.
  • Грант 2-го рівня передбачає, що вступники з результатом НМТ від 170 балів з будь-яких 2-х предметів претендуватимуть на грант у розмірі 25 тис. грн.

Важливо — розмір гранту може бути більшим (тобто, помножений на відповідний коефіцієнт), що залежатиме від обраної спеціальності.

Зазначимо, що для деяких спеціальностей не передбачено гранту першого рівня, лише другого (отже, для вступників, у яких не менше ніж 170 балів із мінімум двох предметів).

Детальніше про розподіл коефіцієнтів, відповідно до спеціальності / галузі — у інфографіці. 

Алгоритм отримання грантів:

  • Щоб подати заявку на отримання державного гранту, вступники мають визначитися з пріоритетною спеціальністю та подати відповідну заяву через свій електронний кабінет вступника.  
  • Після успішного зарахування на бажану програму, студент/-ка має подати заяву на грант через свій електронний кабінет в Єдиній державній електронній базі освітньої інформації (ЄДЕБО) в період з 5 вересня до 31 жовтня 2024 року. Після оброблення заяви, студента/-ку буде поінформовано про призначення гранту на перший рік навчання із зазначенням відповідної суми. Зазначимо, що грант надається на весь термін навчання, проте виплати проводитимуть двічі на рік.
  • Після схвалення вашої грантової заявки потрібно буде через мобільний застосунок «Дія» пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію; обрати в мобільному застосунку «Дія» послугу з отримання гранту. Далі необхідно відкрити в одному з банків України рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування гранту.
  • Якщо вступник/-ця є неповнолітнім/-ньою, то запит на отримання державного гранту подає один із батьків або законних представників. Кошти, отримані у формі гранту, можуть бути використані лише для оплати навчання в ЗВО, з яким підписано відповідний контракт.

19.07.2024
Svetik
1265
остання редакція 23.07.2024
Svetik