logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Впровадження міжнародної бази даних Orbis в освітній процес

Загальна інформація

В умовах невпинної цифровізації та всеохоплюючих євроінтеграційних процесів Державний торговельно-економічний університет продовжує впроваджувати сучасні та інноваційні практики в освітній процес.

23 липня 2024 року відбулась зустріч ректора університету Анатолія Мазаракі зі старшим радником з питань правоохоронних органів Консультативної місії ЄС в Україні Андреєм Бараном. Модератором зустрічі був доктор економічних наук, професор кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки, начальник Управління виявлення та розшуку активів АРМА (Агентство з розшуку та менеджменту активів) Віталій Чубаєвський. Предметом обговорення стала можливість отримання доступу до міжнародної бази даних Orbis для викладачів та здобувачів університету з метою впровадження її в освітній процес.

Orbis – це флагманська база даних компанії Moody’s (раніше – Bureau van Dijk). Вона містить інформацію про 400 мільйонів компаній з усього світу, в тому числі європейських, та концентрується на інформації щодо приватних компаній та їх власності, а також дозволяє проводити компаративний аналіз даних, виявляти ознаки корупції тощо. (Джерело: https://www.moodys.com/web/en/us/capabilities/company-reference-data/orbis.html)

Отримавши доступ до даної бази даних та залучивши до викладання спеціалістів АРМА, університет відкриє можливості для здобувачів юридичних та ІТ-спеціальностей здобути навички роботи з цим програмним забезпеченням, навчатись досліджувати та моніторити активи європейських компаній, виявляти факти корупції, використовувати дані цієї бази в наукових дослідженнях тощо.

Зокрема, Начальник Управління виявлення та розшуку активів АРМА Віталій Чубаєвський заявив про готовність фахівців АРМА проводити навчання з роботи із базою Orbis для викладачів та студентів. Таке навчання має розпочатися вже незабаром.

Державний торговельно-економічний університет відкритий до інноваційних рішень, адже лише так ми зможемо забезпечити європейський рівень освіти та підготувати студентів до вимог сучасного світу.

23.07.2024
43630
340
остання редакція 23.07.2024
43630