logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Поліграфології в ДТЕУ бути!

Загальна інформація

Професія психолога є однією з найзатребуваніших сучасним суспільством. І це невипадково, адже саме психолог здатен допомогти людині вирішити особистісні й колективні проблеми, адаптуватись до змін та навчитися ефективно комунікувати з оточуючими. В умовах воєнних дій на території нашої країни актуальним завданням є надання психологічної підтримки населенню, з чим ефективно справляється консультативна група кафедри психології ДТЕУ. 

У сучасній психології суттєва увага приділяється психофізіологічним дослідженням з використанням поліграфа, адже їх результати можуть використовуватись як для підвищення ефективності вивчення когнитивних здібностей персоналу при професійному доборі, так і для захисту суспільства — при проведенні кадрового скринінгу, службових розслідувань і перевірок, здійсненні кримінальних проваджень і психологічних експертиз.

Саме тому за ініціативи ректора Анатолія МАЗАРАКІ у ДТЕУ проводяться заходи із започаткування підготовки фахівців – поліграфологів. У період з 17 червня по 15 липня 2024 року науково-педагогічні працівники кафедри психології: завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук, професор Сергій МИРОНЕЦЬ та доктор педагогічних наук, професор кафедри психології Іван ЮНИК пройшли базовий курс підготовки поліграфологів за програмою «Проведення психофізіологічних досліджень із застосуванням поліграфа», отримавши відповідні сертифікати.

Під час навчання було опанувано теоретичні основи проведення поліграфологічних досліджень та сформовано комплекс умінь і навичок застосування валідних поліграфологічних методик, контрзаходів щодо протидії поліграфологічним дослідженням.

Перспективи застосування набутих компетенцій – у розробці кафедрою психології нової освітньої програми з поліграфології, яка стане надбанням освітньо-наукового бренду університету.

Таким чином ДТЕУ продовжує курс на розвиток нових дослідницьких напрямів – як і належить лідеру в сфері вищої освіти України!

Завідувач кафедри психології ДТЕУ
Сергій Миронець

06.08.2024
43630
1040
остання редакція 06.08.2024