Старт безкоштовних курсів інтенсивного навчання RapidSkills у ДТЕУ
Загальна інформація
У рамках Угоди про співробітництво між Державним торговельно-економічним університетом і Національною туристичною організацією України та завдяки допомозі міжнародних партнерів, зокрема Агенства США з міжнародного розвитку 01 серпня 2024 року розпочалися безкоштовні курси інтенсивного навчання RapidSkills.
Навчання в офлайн форматі організовано в чотирьох макрорегіонах на базі провідних профільних університетів в Києві, Одесі, Львові і Полтаві, яке відбуватиметься протягом 25 робочих днів, по 3 години на день у три зміни та у співвідношенні теорії та практики 50/50. Зокрема, у ДТЕУ зареєструвалось понад 70 слухачів на перший набір за трьома напрямами, що розпочались.
Розроблено програми навчальних курсів:
- «HoReCa» (координатори - викладачі кафедри менеджменту готельно-ресторанного бізнесу - завідувач кафедри, д-р екон. наук, проф. Маргарита БОЙКО; канд. екон. наук, доц. Наталія ЗІКІЙ; канд. екон. наук, доц. Тетяна ТКАЧУК).
- «ХАРЧОВЕ ВИРОБНИЦТВО» (координатори - викладачі кафедри ресторанних і крафтових технологій – д-р техн. наук, проф., Вікторія ГНІЦЕВИЧ; д-р техн. наук, проф., Тетяна ЮДІНА; канд. техн. наук, доц. Анжеліка МЕДВЕДЄВА, канд. техн. наук, доц. Тетяна МАРЦИН, викладач кафедри менеджменту готельно-ресторанного бізнесу - д-р екон. наук, проф. Мирослава БОСОВСЬКА).
- «РІТЕЙЛ» (координатори - викладачі кафедри торговельного підприємництва та логістики– канд. екон. наук, доц. Марина КОТОВА, канд. екон. наук, доц. Ольга КАВУН-МОШКОВСЬКА).
Розроблені програми курсів направлені на інтенсивне формування навичок, які необхідні працівникам у критичних секторах економіки та забезпечення життєдіяльності країни. Особливе значення вони мають в умовах воєнного стану.
За допомогою інтенсивних курсів RapidSkills слухачі мають можливість опанувати нову спеціальність, здобувши потрібний обсяг теоретичних знань і практичних навичок із активним залученням роботодавців на базі підприємств стейкголдерів.
Стейкголдерами виступили провідні компанії відповідної галузі:
- міжнародний готель «Ramada Encore Kyiv» (Юлія МОЗГОВА, менеджер (управитель) з адміністративної роботи);
- Департамент кондитерського та хлібобулочного виробництва ТОВ «КПІ ПРО» (Віта ЛАНСЬКА, керівник);
- ТОВ «Новус Україна» (Наталія СТЕПАНЮК, керівник відділу з управління внутрішніми комунікаціями);
- ТОВ «Епіцентр К» (Лариса ПЕТРОВА, фахівець навчальних проєктів департаменту навчання і розвитку персоналу).
За результатами опанування курсів слухачі отримають сертифікати та матимуть можливість взяти участь у ярмарках вакансій із залученням місцевих роботодавців з метою сприяння працевлаштуванню випускників.
Висловлюємо щиру вдячність співорганізаторам за сприяння у розвитку суспільства та відновлення важливих секторів економіки України, надання можливості працевлаштуватись у нових галузях!
Запрошуємо реєструватися на навчання за обраними напрямами на сайті НТОУ.
Відгуки слухачів за результатами навчання першого дня:
«Дякую за Вашу працю! Перший день був дуже цікавим, пізнавальним і позитивним. Сподіваюсь, так пройде весь курс «Сервісна діяльність у галузі HoReCa».
Ірина КУЧАНСЬКА
«Перше заняття приємно вразило рівнем підготовки та організації, обсягом наданого матеріалу та його подачею. З нетерпінням чекаю на проведення тренінгів! Дякую організатором за надану можливість вивчати нове та корисне та, сподіваюсь, що ці знання допоможуть краще орієнтуватись в електронній торгівлі та застосовувати їх на практиці».
Оксана САВЧЕНКО
«Від старту курсу навчання «Сервісна діяльність у галузі HoReCa» залишились приємні враження, починаючи від організації процесу до фактичного проведення заняття в офлайн-форматі. Дякуємо Вам, як викладачу, за доступність та інтерактивність подання матеріалів курсу, активну комунікацію з аудиторією на актуальні питання готельного бізнесу. Це дуже цінно! Рекомендую цей курс усім, хто прагне вдосконалити свої навички та здобути необхідні знання у сфері HoReCa!».
Ксенія КОВТОНЮК
«Хочеться подякувати за можливість долучитися до курсів! Цікавий матеріал, приємна подача та легка дружня атмосфера з першого дня навчання. Також надзвичайно цікавою була невеличка екскурсія перед початком занять. Дуже сподобалася лабораторія з приготування страв, це просто моя мрія! Все так чудово організовано і обладнано, що хочеться навчатися і працювати))) Дякую організаторам і лектору!».
Яна ГОРБУНОВА
Декан факультету технологій та
бізнесу
Надія ВЕДМІДЬ