logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Журналісти ДТЕУ на майстер-класах | Media Community Voices for Growing Young Journalism

Загальна інформація

Здобувачі вищої освіти за спеціальністю «Журналістика» Державного торговельно-економічного університету долучилися до міжнародного проєкту Media Community Voices for Growing Young Journalism, організованого Навчально-науковим інститутом журналістики КНУ імені Тараса Шевченка та Інститутом розвитку регіональної преси.

10–12 вересня 2024 року з ініціативи доцента кафедри журналістики та реклами, канд. філол. наук Євгена Шкурова у межах дисципліни «Масові комунікації» здобувачі ДТЕУ мали змогу в офлайн та онлайн-просторі спілкуватися з експертами-медійниками із Данії, Італії, Німеччини та України.

На майстер-класах медіаексперти поділилися своїм досвідом та знаннями:

  • Morten Hansen — журналіст із Данії, який працював упродовж майже двадцяти років, голова правління Re Ukraine: A Peer-to-Peer Journalism Project, колишній заступник голови Асоціації журналістів-розслідувачів Данії;
  • Henrik Kaufholz — данський журналіст та редактор із понад 40-річним досвідом, працював у відомій газеті Politiken. Він є членом правління і скарбником Re Ukraine: A Peer-to-Peer Journalism Project;
  • Mathias Brüggmann — німецький журналіст, який працював міжнародним кореспондентом для провідної німецької ділової газети Handelsblatt, а також для таких медіа, як Deutsche Welle, Al Jazeera, Asharq та Al Hurra;
  • Lorenzo Bodrero — співзасновник, журналіст і редактор італійського видання IrpiMedia;
  • Роман Стеблівський — керівник санкційного напряму проєкту Trap Aggressor (StateWatch);
  • Ольга Вірста — керівниця напряму медіаграмотності в Інституті розвитку регіональної преси, сертифікована тренерка Американської мережі журналістики рішень.

Завдяки цій серії майстер-класів здобувачі вищої освіти за спеціальністю «Журналістика» мали чудову можливість поглибити свої знання, ознайомитися із кращими міжнародними практиками та набути цінних професійних навичок, поспілкуватися наживо.

Вдячні за організацію події професору КНУ імені Тараса Шевченка, доктору наук із соціальних комунікацій Катерині Горській за можливість долучитися до цього важливого проєкту, а також запрошеним лекторам за цікаві доповіді та підтримку України й найкращим здобувачам вищої освіти за спеціальністю «Журналістика» освітньою програмою «Реклама і зв’язки з громадськістю» ДТЕУ: Лілії Касян, Каріні Палмаділ, Яні Гавриш, Вікторії Комаренко, Карині Литвиненко, Вероніці Дащенко за популяризацію університету в офлайн-просторі.

Євген Шкуров, доцент кафедри журналістики та реклами

Діана Файвішенко, завідувачка кафедри журналістики та реклами

12.09.2024
43630
142
остання редакція 20.09.2024
43630