logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Вступ до фаху для студентів-першокурсників спеціальності 181 «Харчові технології»

Загальна інформація

У Державному торговельно-економічному університеті 30 серпня відбулася посвята першокурсників факультету технологій та бізнесу. Цього року ДТЕУ посів третє місце на ринку освітніх послуг України за кількістю вступників спеціальності 181 «Харчові технології». Щоб ознайомити студентів, які навчатимуться за освітніми програмами «Технологія та організація ресторанного бізнесу» і «Ресторанні технології та фуд-дизайн», з майбутньою сферою професійної діяльності, викладачі кафедри ресторанних і крафтових технологій провели екскурсії на підприємствах ресторанного бізнесу, що є партнерами університету.

Студенти груп 1-10 та 1-11  у супроводі наставників – асистентів кафедри Михайлика Віталія Сергійовича та Гриценка Олександра Юрійовича – відвідали «LaFrusta», який є одним із відомих брендових ресторанів Києва. Розборський Ярослав – засновник та співвласник ресторану «LaFrusta»,  їдальні  «Бо Біжу»,  агенції  з  організації  заходів  з 23-річним досвідом «Візит-Сервіс» – ознайомив першокурсників зі структурою та виробничими процесами закладу – від отримання сировини до організації сервісу в залах. Здобувачі мали можливість поспілкуватися з персоналом ресторану та поставити запитання пану Ярославу, який з радістю поділився власним досвідом та правилами успішного ведення бізнесу в сфері ресторанного господарства.

Студенти групи 1-9 у супроводі наставника, доцента кафедри Антонюк Ірини Юріївни, відвідали ресторан автентичної української кухні «Глек». Власники закладу Майя та Олександр Степові, справжні дослідники автентичної київської кухні, з великим натхненням розповіли студентам про ідею ресторану, поділилися секретами його популярності в місті, пояснили організацію роботи в закладі. Студенти дізналися, якою різноманітною може бути  київська  кухня,  що  навіть  борщ залежно   від  пори  року готують  по-різному.

Студенти першого курсу та представники кафедри ресторанних і крафтових технологій висловлюють подяку закладам-партнерам і стейкголдерам освітніх програм за надану можливість для молоді поринути в майбутню професію, побачити її зсередини, сформувати для себе перспективи кар’єрного розвитку в сфері ресторанного бізнесу!

Антонюк І. Ю., кадн. техн. наук,
доцент кафедри ресторанних і крафтових технологій

30.08.2024
43630
56
остання редакція 23.09.2024