logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Гостьова лекція «Антимонопольне регулювання галузевих ринків у контексті реформування конкурентного законодавства»

Загальна інформація

Державний торговельно-економічний університет та Антимонопольний комітет України є давніми партнерами у підготовці конкурентоспроможних фахівців нового покоління. Плідна співпраця партнерів реалізується в освітньому процесі, проведенні спільних наукових досліджень, організації науково-практичних форумів та інших напрямів. Важливою складовою реалізації партнерських взаємин при цьому є проведення фахівцями Антимонопольного комітету України гостьових лекцій для здобувачів вищої освіти ДТЕУ.

У рамках роботи наукових клубів «Конкуренція ХХ століття» та «Синергія галузевих ринків» 23 вересня 2024 року кафедрою економічної теорії та конкурентної політики було організовано гостьову лекцію на тему «Антимонопольне регулювання галузевих ринків у контексті реформування конкурентного законодавства». Лектором виступив заступник начальника відділу ринків виробничих галузевих товарів Департаменту досліджень і розслідувань ринків виробничої сфери Антимонопольного комітету України Назарій Табачук.

Лектор окреслив напрями реалізації конкурентної політики на галузевих ринках у контексті реформування конкурентного законодавства, систематизував прояви порушень законодавства про захист економічної конкуренції у розрізі функціонування галузевих ринків, визначив економіко-правові проблеми ідентифікації таких порушень, зосередив увагу на процесуальних засадах здійснення антимонопольної діяльності. У своїй лекції пан Назарій вказав і на низку проблем та перспектив посилення інституційної спроможності  Антимонопольного  комітету  України  у  зв’язку з  набранням  чинності 1 січня 2024 р. Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету України».

Наприкінці лекції слухачі отримали нагоду почути змістовні відповіді на низку запитань щодо практики реалізації конкурентної політики, перспектив подальшого вдосконалення конкурентного законодавства України у процесі європейської інтеграції нашої країни, можливостей працевлаштування студентів ДТЕУ у національному конкурентному відомстві.

Кафедра економічної теорії та конкурентної політики й студенти ДТЕУ дякують Назарію Табачуку за блискуче проведену лекцію, дружню атмосферу спілкування та можливість розширити горизонти знань у сфері конкурентної політики.

Юрій УМАНЦІВ,
завідувач кафедри економічної теорії та конкурентної політики ДТЕУ,

Діана ШКУРОПАДСЬКА,
доцент кафедри економічної теорії та конкурентної політики ДТЕУ

23.09.2024
433884
79
остання редакція 25.09.2024
433884