logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Майстер-клас від компанії «Сільпо» в лабораторії ресторанних технологій

Загальна інформація

Лабораторія ресторанних технологій кафедри ресторанних і крафтових технологій ДТЕУ 11 квітня перетворилася на справжню гастрономічну сцену. Під час Тижня кар’єри відбувся унікальний майстер-клас від фахівців компанії «Сільпо», який залишив студентів факультету технологій та бізнесу не просто задоволеними, а враженими, натхненними й… ситими!

Захід розпочався з презентації компанії «Сільпо», яку провели Юлія Євтушенко, заступниця директора з персоналу офісу управління персоналом, та Софія Мачинська, фахівчиня HR. Вони розповіли про філософію компанії, а також надихнули студентів власними історіями, цінностями Сільпо, атмосферою всередині команди – тією самою, у якій хочеться працювати. А далі – почалася магія.

Команда відділу R&D компанії «Сільпо» на чолі з провідною технологинею Людмилою Войтюк перетворила лабораторію на майданчик гастрономічного експерименту. Разом з нею – фахівчиня з напряму випічки Аліна Музира, технолог Андрій Бабенко та технологиня-дослідниця Вікторія Палажевич – подарували студентам день, який вони ще довго згадуватимуть.

Аліна готувала зі студентами пісочне печиво з пряною вишнею за своєю авторською розробкою. Збірний виріб складався з двох видів цукрового пісочного печива, з’єднаних ніжним вершковим кремом. А вишнева начинка, зварена на червоному вині з корицею, зробила смак справді вишуканим.

Андрій презентував скандинавський хліб, створений за технологіями півночі, з пшеничного борошна вищого ґатунку, насіння льону й соняшнику, з ручним замісом, витримкою тіста і глибоким смаком – саме той хліб, за яким стоїть культура простоти і якості.

Людмила потішила студентів ароматними булочками з корицею, кардамоном і карамеллю – класикою шведських традицій, яку всі із задоволенням разом готували, дегустували і ще й забрали із собою, щоб пригостити рідних.

Справжнім святом смаку стала дегустація! Скандинавський хліб усі куштували із солоним лососем, морепродуктами й бобовими – продуктами, які є основою скандинавського раціону.

Під час майстер-класу  45 студентів 1–2 курсів разом ділили тісто, формували вироби, випікали й прикрашали їх для дегустації. Весь процес супроводжувався жартами і дружніми розмовами, а в повітрі панували аромати випічки й натхнення. Студенти не просто спробували вироби – кожен забрав  із собою частинку цього свята, щоб поділитися вдома.

«Я вперше відчула, що хочу працювати саме в цій сфері!»
«Булочки як із Pinterest, тільки справжні й наші!»
«Надихнуло. Прямо всередині щось клацнуло, типу “моє”!»

Усі щиро дякували фахівцям Сільпо та адміністрації університету за таку теплу, творчу і «смачну»- зустріч, що перетворила звичайний день у яскраву подію. А фото і відео ще довго нагадуватимуть, як важливо давати студентам досвід, що має смак майбутнього.

Дякуємо, Сільпо! За професіоналізм, щедрість і смак нових горизонтів!

Федорова Діна,
завідувачка кафедри ресторанних і крафтових технологій

11.04.2025
433884
88
остання редакція 14.04.2025
433884