Смаки Азії на кафедрі ресторанних і крафтових технологій ДТЕУ
Загальна інформація
У лабораторії ресторанних технологій кафедри ресторанних і крафтових технологій 25 квітня 2025 року відбувся надзвичайно яскравий і натхненний майстер-клас на тему «Мистецтво Рамену: автентичні рецепти від Іллі Червенка», який провів бренд-шеф «Морського Дому» – Ілля Червенко.
Пан Ілля – одна із ключових фігур азійської гастрономії в Україні: випускник AJSA Sushi Skills Institute у Токіо, володар сертифіката Head Chef від All Japan Sushi Association, переможець World Sushi Cup Japan – 2013, випускник Le Cordon Bleu London, консультант ресторанного бізнесу й експерт з-понад 15-річним досвідом. Його підхід – це унікальне поєднання автентичності японської кухні та глибокого розуміння її адаптації до європейської аудиторії.
На майстер-класі Ілля Червенко презентував студентам процес приготування справжнього Рамену Miso та Shoyu на м’ясному бульйоні, створеного за традиційною японською рецептурою. У складі страви були використані: фреш локшина, мариноване куряче яйце, деревні гриби, водорості норі, соєвий соус та інші аутентичні інгредієнти, які пропонує «Морський Дім».
Шеф розкрив секрети ідеального бульйону, правильного балансу смаку умамі та техніки складання автентичного рамену. Студенти мали можливість спостерігати за процесом, дізнатися професійні тонкощі азійської гастрономії та продегустувати готову страву.
Атмосфера заходу була надзвичайно жвавою й захоплюючою: розповіді про японські кулінарні традиції, секрети ресторанного рівня приготування і справжній смак Азії – усе це надихнуло наших студентів на нові професійні відкриття.
У майстер-класі взяли участь 30 студентів 1–2 курсів факультету технологій та бізнесу, які із захопленням відкривали для себе паназійську кухню.
Дякуємо «Морському Дому» та Іллі Червенку за надзвичайний гастрономічний досвід і розширення нових професійних горизонтів для студентів ДТЕУ!
Федорова
Д.В.,
д.т.н., завідувач кафедри ресторанних і крафтових
технологій
