Перемога у міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science – 2025»
Загальна інформація
Другий етап Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science – 2025» за напрямом «Харчова наука і технології» пройшов 21 квітня 2025 року. Фіналісти конкурсу, які отримали найвищі бали на першому етапі (25 % від усіх учасників за напрямом), презентували свої роботи на онлайн-конференції. Загальна кількість учасників за цим напрямом – 37 осіб. Мета конкурсу – розширення міжнародних зв’язків, активізація наукової роботи студентів як найважливішого чинника формування фахівців, залучення студентів до участі в наукових програмах, проєктній, конструкторській та інших формах науково-дослідної діяльності.
Конкурс проводився під егідою Black Sea Universities Network (ВSUN) – об’єднання закладів вищої освіти Чорноморського регіону та Європейської Асоціації інтеграції харчових наук та інженерних знань у харчовій галузі (ISEKI-Food Association), членом яких є Одеський національний технологічний університет. До складу журі конкурсу 2025 року увійшли 142 спеціалісти-науковці, з них 85 з 23 зарубіжних країн: Велика Британія, Німеччина, Швейцарія, Данія, США, Аргентина, Туреччина, Оман, Бенін, Китай, Латвія, Литва, Чехія, Естонія, Греція, Грузія, Казахстан, Азербайджан, Узбекистан, Польща, Болгарія, Молдова, Румунія.
Диплом ІІІ ступеня отримала студентка 2 курсу 7 групи ФТБ Еліза Баджелідзе, яка навчається за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітня програма «Технологія та організація ресторанного бізнесу». Тема наукової роботи «Технологія низьколактозних йогуртів на основі вторинної молочної сировини». Науковий керівник – Саренко Антон, PhD з харчових технологій, старший викладач кафедри ресторанних і крафтових технологій. На розгляд членів журі робота була подана англійською мовою. Студентка показала високий рівень теоретичної підготовки і володіння методиками наукових досліджень у галузі харчових технологій. Отримала схвальні відгуки і, за результатами представлення роботи і голосування членів журі, посіла третє місце.
Для учасників це важливий досвід, який розкриває їх потенціал та дає імпульс для подальших наукових звершень. Дякуємо за запрошення і бажаємо успіхів організаторам у проведенні наступних конкурсів!
Серенко Антон,
PhD, старший викладач
кафедри ресторанних і крафтових технологій
