logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Освітні технології майбутнього: штучний інтелект у сфері гостинності та туризму

Загальна інформація

Відбулася інноваційна подія – колаборативна міжуніверситетська синхронна лекція в режимі реального часу, присвячена сучасним тенденціям упровадження штучного інтелекту у сферу туризму та гостинності. Захід, який пройшов 7 жовтня 2025 року, став результатом внутрішньої академічної мобільності науково-педагогічного персоналу:

  • кафедри менеджменту готельно-ресторанного бізнесу Державного торговельно-економічного університету;
  • кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Луцького національного технічного університету;
  • кафедри менеджменту, підприємництва та торгівлі Ужгородського торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету.

Освітній захід проведено у межах партнерства кафедр університетів, ІV Літньої школи підвищення кваліфікації «ШІ + Освіта + Наука. 2.0», що проводилася Інноваційним університетом.

Модератори заходу:

  • Алла Охріменко, д-р екон. наук, професор кафедри менеджменту готельно-ресторанного бізнесу Державного торговельно-економічного університету презентувала результати досліджень щодо використання технологій штучного інтелекту в готельно-ресторанному бізнесі, зокрема в економічній діяльності готелів і ресторанів;
  • Тетяна Зубехіна, канд. пед. наук, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Луцького національного технічного університету актуалізувала питання використання штучного інтелекту в туризмі та інноваційні зміни у подорожах майбутнього;
  •  Алла Домище-Медяник, канд. екон. наук, доцент кафедри менеджменту, підприємництва та торгівлі Ужгородського торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету присвятила свій виступ досвіду використання інструментів штучного інтелекту в готелях Словаччини.

Студентам продемонстровані рекламні кейси новоствореного ресторану «Мольфар» (м. Брюсель, Бельгія) згенеровано ШІ за промтами Катерини Рибальченко – випускниці кафедри менеджменту готельно-ресторанного бізнесу Державного торговельно-економічного університету.

Освітню подію організовано за підтримки завідувачки кафедри менеджменту готельно-ресторанного бізнесу д-ра екон. наук Маргарити Бойко та у партнерстві із колегами з кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки Державного торговельно-економічного університету – завідувачкою кафедри доцентом Альоною Десятко, доцентом Тетяною Жировою та доцентом Кариною Хорольською.

Здобувачі вищої освіти та викладачі здобули нові знання, обговорили практичні кейси впровадження ШІ в туристичному, готельному та ресторанному бізнесі, поділилися власними ідеями щодо імплементації інноваційних підходів у сферу гостинності та туризму.

Колаборативна міжуніверситетська синхронна лекція згенерувала синергію креативності та академічності освітнього процесу.

Маргарита Бойко,
д-р екон. наук, професор завідувачка кафедри менеджменту готельно-ресторанного бізнесу

Алла Охріменко,
д-р екон. наук, професор кафедри менеджменту готельно-ресторанного бізнесу

07.10.2025
433884
остання редакція 10.10.2025
433884