logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

GastroLab: майстер-клас «Кава, як мистецтво» від Івана Пеньори

Загальна інформація

У межах проєкту GastroLab від Навчально-виробничого центру 11 грудня відбувся майстер-клас від Івана Пеньори – кавового експерта, обсмажувача і дегустатора, засновника бренду Penyora Specialty Coffee. За 17 років роботи з продуктом він сформував чітку місію – робити так, щоб щодня споживати смачну, якісну, свіжообсмажену каву та насолоджувалися кожною чашкою.

Penyora Specialty Coffee – це команда професіоналів, які усвідомлюють власну роль у роботі з продуктом, працюють над підвищенням якості обсмаженої кави, інвестують у новітні технології та імпортують унікальні лоти фермерської кави. Це частина спільноти обсмажувачів specialty кави, які сприяють розвитку кавової сфери та формують майбутнє індустрії.

Іван розпочав захід із розповіді про те, що таке specialty кава, за якими критеріями якості визначають її статус та чим вона відрізняється від комерційної кави. Далі розглянули географію вирощування кави, особливості клімату в різних країнах та характерні смакові ноти. Провели дегустацію кави з Ефіопії, Кенії та Колумбії, обговорили відмінності у смаку, ароматі й післясмаку. Також оцінювали якість кави, пояснили, які параметри впливають на її смак: теруар, методи оброблення, ступінь обсмажування, свіжість і спосіб приготування. На майстер-класі з ручного заварювання показали техніку hand-brew, працювали з воронкою Origami та готували каву з Коста-Ріки, покроково розбираючи процес.

Дякуємо команді Penyora за візит до рідної alma mater. Щиро пишаємося успіхами та професіоналізмом Івана, випускника Державного торговельно-економічного університету. Завжди раді! До нових зустрічей!

11.12.2025
433884
остання редакція 24.12.2025
433884