logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Круглий стіл на тему «Правова допомога при захисті прав споживачів»

Загальна інформація

     13 березня 2014 року, продовжуючи низку заходів VI Консумерського фестивалю, присвяченого Всесвітньому дню захисту прав споживачів, у Київському національному торговельно-економічному університеті проходив круглий стіл на тему «Правова допомога при захисті прав споживачів» за участю Правничого клубу, Юридичної клініки та викладачів КНТЕУ.

     На засіданні було розглянуто питання: права споживачів та їх цивільно-правовий захист, державні стандарти якості та правові гарантії їх забезпечення, юридична та кримінально-правова відповідальність за порушення прав споживачів, організаційно-правові засади забезпечення інформаційної безпеки споживача телекомунікаційних послуг та інші.

      Майбутні правознавці у своїх доповідях докладно висвітлювали кожну окрему тему, відповідали на запитання та активно висловлювали свої пропозиції стосовно проблем, що обговорювалися.

      Також у цей день відбулася Міжнародна студентська науково-практична конференція «Актуальні проблеми товарознавства, торговельного підприємництва та захисту прав споживачів», на якій учасники презентували новаторські ідеї, що допоможуть у розв’язанні актуальних проблем, пов’язаних із інформуванням споживачів, якістю й безпечністю товарів та захистом прав споживачів. 

13 березня 2013 року в рамках VI Консумерського фестивалю відбулась студентська наукова конференція «Недобросовісна реклама – порушення прав споживача». Зі своїми доповідями та презентаціями виступили понад 30 студентів. Кращими визнали наступних:

Секція англійської мови №1

І місце – Пащенко Родіон, ІІІ ФФБС 6;
ІІ місце – Ващук Дарина, І ФФБС 4,
               Довгопола Юлія, І ФФБС 2;
ІІІ місце – Ждановських Лілія, І ФФБС 4,
                Міщенко Марина, ІІ ФФБС 6.

Секція англійської мови №2
І місце – Лук’янчук Катерина, ІІІ ФЕМП 6,
              Кавара Дана, ІІ ФЕМП 4;
ІІ місце – Рижова Юлія, І ФЕМП 1;
ІІІ місце – Гераскіна Владислава, ІІ ФРГТБ 11,
               Поштовий Владислав, ІІ ФРГТБ 11.

Секція німецької мови
І місце – Курочка Маргарита, IVФРГТБ 12;
ІІ місце – Пащук Наталія, ІІ ФЕМП 2;
ІІІ місце – Шингур Анастасія, ІІІ ФФБС 7.

Секція французької мови

І місце – Яцько Тетяна, І ФЕМП 5;
ІІ місце – Дубнова Анастасія, ІІ ФРГТБ 11;
ІІІ місце – Гуща Соломія, IV ФЕМП 1,
               Колобова Дар’я, І ФЕМП 10.

     Під час пленарного засідання та на засіданнях 23-ох секцій було заслухано 356 доповідей, у т.ч. 64 стендові доповіді. У роботі конференції взяли участь 406 учасників: 53 викладачі та аспіранти КНТЕУ, 326 студентів факультету товарознавства і торговельного підприємництва, 4 студенти від факультету економіки, менеджменту і права, а також Познанського економічного університету, 3 студенти Ірпінського економічного коледжу, 5 студентів від Київського кооперативного інституту бізнесу і права, а також Торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, 6 студентів Національного університету біоресурсів і природокористування.

     За результатами роботи конференції 26 учасників отримали дипломи І ступеня, 26 – ІІ та 27 – ІІІ ступеня; 13 учасників отримали грамоту за високий рівень теоретичної та практичної підготовки.      

     Вітаємо переможців та бажаємо подальших успіхів у науковій роботі!

  Новини фестивалю: 11 березня ,  12 березня 

13.03.2014
adv
3296
остання редакція 02.06.2020
redactor