logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Студентська науково-практична конференція «Універсальні та національні виміри життя і творчості Т.Г. Шевченка»

Загальна інформація

28 березня 2014 року в Київському національному торговельно-економічному університеті кафедрою філософських та соціальних наук проведено Всеукраїнську студентську науково-практичну конференцію «Універсальні та національні виміри життя і творчості Т.Г. Шевченка» (до 200-ліття від дня народження). На конференції працювало 7 секцій: «Ідеї української державності в творах Т.Г. Шевченка»; «Соціокультурні імперативи у творчості Т.Г. Шевченка»; «Доля та творчість Т.Г. Шевченка у контроверзах світової політики та культури»; «Виміри української ментальності в духовній спадщині Т.Г. Шевченка»; «Біографічні дискурси Великого Кобзаря в сучасній шевченкографії»; «Феномен Т.Г. Шевченка в контексті сучасних освітніх процесів в Україні»; «Історичні та соціально-політичні архетипи у творчості Т.Г. Шевченка». На секціях було заслухано 98 доповідей, серед яких 14 підготували студенти з усіх структурних підрозділів КНТЕУ, інших ВНЗ України. Студенти і викладачі з захопленням розповідали про свої враження від багатогранного і величного таланту геніального Кобзаря. З натхненням прочитала вірш доктора політичних наук, професора Латигіної Н.А. на пленарному засіданні  студентка Супрун Ю.Г. (ФЕМП 3 к.):

Т.Г. Шевченку

Величний син славетної землі,
Апостол мальовничої країни!
Твої слова ми в душах зберегли,
Ти побажав, щоб ми були єдині.
Ти мріяв, що настане день і час,
Коли щасливою буде Україна.
В серцях людей палкий вогонь не згас,
Нас не поставить доля на коліна.
Вся Україна дякує тобі,
Бо твоя творчість надихає жити.
Не згинути в кривавій боротьбі,
А будувати, вірити й любити!

Латигіна Н.А.

Крім того, цікаво пройшов майстер-клас з декоративно-прикладного мистецтва, зокрема, з соломоплетіння та писанкарства, який відкрив багато яскравих талантів у наших студентів.

За результатами конференції надруковано збірник тез обсягом 10 др. арк. Конференція пройшла на високому науково-теоретичному рівні у вигляді художньо-культурних презентацій. Учасники відзначили важливість таких конференцій для національного виховання студентів.

28.03.2014
Vita
2428
остання редакція 28.03.2014
Vita