logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Вітання ректора з 20-ю річницею надання статусу державного університету

Загальна інформація

      Шановні колеги, студенти, друзі!

   Сьогодні ми відзначаємо визначну дату історії творення нашого навчального закладу – 20-річчя  надання статусу державного університету.

   20 років – це порівняно невеликий проміжок часу, за який КНТЕУ пройшов період становлення та, поступово розвиваючись, став одним із провідних вищих навчальних закладів України. Останні роки суттєво вплинули на зростання авторитету КНТЕУ на освітній ниві України. У 2013 році університет увійшов в десятку лідерів ВНЗ, які готують фахівців з економічних спеціальностей, продемонструвавши стабільно високі позиції університету на ринку освітніх послуг.

   Університет одним із перших активно включився у процес реформування освіти, оперативно відгукнувся на докорінні перетворення у соціально-економічній сфері країни, перетворився у потужний багатоструктурний різнорівневий техноекономполіс, що налічує 16 відокремлених структурних підрозділів у різних регіонах країни.

   В КНТЕУ створена прекрасна база для науково-дослідної роботи, підготовки наукових та науково-педагогічних кадрів. Університет володіє потужним інтелектуальним потенціалом професорсько-викладацького складу, що відрізняється мобільністю, сприйнятливістю до інновацій, які допомагають підготувати сучасного фахівця відповідно до нових соціальних потреб. За 20 років з'явилося біля 30 нових спеціальностей та спеціалізацій. Так, у 2013 році вперше в Україні було вручено дипломи магістрів за спеціальностями «Готельна і ресторанна справа», «Курортна справа», «Туризмознавство», «Реклама», «Організація оптової та роздрібної торгівлі»,  «Управління безпечністю і якістю товарів». В 2014-2015 навчальному році розпочнеться підготовка студентів за двома новими напрямами підготовки: «Міжнародний бізнес» та «Програмна інженерія».

   Університет має потужну матеріально-технічну базу: сучасні навчальні корпуси, спеціалізовані лабораторії та технічно обладнані аудиторії, найпотужніший із економічних вузів бібліотечний фонд, єдиний серед навчальних закладів в Україні стадіон із штучним покриттям, комфортабельні гуртожитки (одні з найкращих у Києві), спортивний комплекс та чисельні заклади харчування.

   КНТЕУ є членом авторитетних міжнародних організацій, має  угоди про співпрацю з провідними навчальними закладами з 31 країни світу, державними установами, об’єднаннями та організаціями.

    Особлива гордість КНТЕУ – наші випускники. Це професіонали, які є конкурентоспроможними на українському та міжнародному ринку праці і успішно керують державними та приватними підприємствами, працюють у торговельній, фінансовій та туристичній сфері. Серед них – директори компаній, керівники урядових та державних структур, провідні спеціалісти, успішні підприємці, висококваліфіковані фахівці.

  Київський національний торговельно-економічний університет сьогодні має конкретні результати і досягнення та продовжує розвиватися. Попереду багато цікавих і змістовних планів, нових проектів, для реалізації яких колективу потрібно докласти багато зусиль, щоб гідно відзначити наступний ювілей університету.

   Працюємо для нинішнього та прийдешніх поколінь!

Анатолій Мазаракі

29.08.2014
adv
2281
остання редакція 29.08.2014
Vita