logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Дух небайдужості студентів КНТЕУ підтримує сили та дух наших захисників

Загальна інформація

23 вересня студенти та співробітники університету передали Головному військовому клінічному госпіталю чергову партію продукту ентерального харчування «Реабілакт» та апарат для проведення вакуумної терапії, придбаний за кошти зібрані від благодійних акцій. Такий апарат надзвичайно ефективний у лікуванні тяжких поранень: допомагає швидкому загоєнню ран, готує до оперативного втручання, значно покращує результати лікування тяжких бойових травм, скорочує строки лікування.  Доцент кафедри військової хірургії Української військово-медичної академії, хірург вищої категорії Головного військово-медичного клінічного госпіталю Сергій Асланян підкреслив важливість такого апарату не лише для лікувального, але й для навчального процесу.  "За його допомогою слухачі Української військово-медичної академії, майбутні військові лікарі, набувають необхідного досвіду для своєї нелегкої та життєво необхідної справи", зазначив хірург.

Перший проректор КНТЕУ Наталія Притульська вважає, що допомога госпіталю – це ще один привід подякувати героям у білих халатах, які щодня рятують героїв-захисників нашої батьківщини.

В КНТЕУ традиційно підтримується дух небайдужості та благодійності. Особливо зараз, коли ніхто не може лишатися осторонь, студенти нашого університету були ініціаторами та провели кілька благодійних аукціонів для збору коштів на лікування поранених Головного військового клінічного госпіталю та медикаменти для батальйону "Азов". За власною ініціативою цьогорічні переможці конкурсу на кращу академічну групу відмовились від призової екскурсії до історичних міст України, пожертвувавши кошти за поїздку на порятунок постраждалих в зоні АТО.

Група студентів КНТЕУ, а саме: Кирик Ліза, Боліновська Ірина (ФЕМП), Скришевська Олександра, Поляк Руслана, Боговик Даша (ФОАЕК), Гончарук Олександра, Бутешова Діана (ФТТП) та Чернишова Катерина (ФРГТБ) працює в госпіталі волонтерами, допомагаючи в лікуванні та реабілітації поранених. Цього разу студенти КНТЕУ також передали в госпіталь для постраждалих солодкі подарунки, виготовлені власноруч. У майбутньому молодь планує провести благодійний концерт на території Головного військового клінічного госпіталю. "Це також надзвичайно важливо для підтримки морального духу наших героїв", вважає голова РСС університету Оксана Кузьменко

23.09.2014
adv
3062
остання редакція 23.09.2014
Vita