logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Виїзні практичні заняття факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу

Загальна інформація

За домовленістю про співпрацю між Київським національним торговельно-економічним університетом та Державною ветеринарною та фітосанітарною службою України було проведено виїзні практичні заняття для 5 – 8 груп кафедри технології і організації ресторанного господарства факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу з дисципліни «Гігієна і санітарія» на базі Державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках ТК «Маяк»
№ 45 та «Юність» № 15. Відповідальний за проведення занять – к.вет.н Бобось О.Л.

Продемонстровано основи ветеринарно-санітарної оцінки якості харчових продуктів:

  • тваринного походження (м’ясо свинини, телятини, баранини; молоко, творог);
  • рослинного походження (овочі та фрукти);
  • яєць та меду.

Студенти оволоділи:

  •  методами диференціювання м’яса різних видів тварин та ступінь його свіжості за органолептичними показниками та лабораторними методами дослідження;
  • методикою проведенням трихінелоскопії для виключення Трихінельозу у м’ясі тварин;
  •  вміннями відрізняти фальсифіковане молоко за наявністю в ньому домішок води, визначати вміст жиру, вуглеводів та сухого залишку за лабораторними методами дослідження;
  • лабораторними методами дослідження на вміст нітратів у овочах та фруктах, а також дізналися граничні допустимі норми вмісту нітратів у продуктах рослинного походження;
  • методом дослідження якості яєць – овоскопією;
  • навичками диференціації фальсифікації меду та знаннями про його цінність.

До того ж, студентам було продемонстровано документація, що засвідчує якість та безпечність харчових продуктів на яку потрібно звертати увагу при купівлі продуктів харчування, особливо для закладів ресторанного господарства.

06.10.2014
Vita
2266
остання редакція 06.10.2014
Vita