logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Життєвий шлях МНИХА Євгена Володимировича

Загальна інформація

 

     У квітні 1948 у сім’ї селян, села Заболотці Іваничівського району Волинської області, Мниха Володимира Петровича і Мних Любові Леонтіївни народився син, якого назвали Євгеном, в честь славетного у ці часи героя визвольного руху українського народу Євгена Коновальця. Схильність до навчання Євген проявляв ще з малих років, і вже у трьохрічному віці міг прочитати будь-яку газету і залюбки їх читав для всіх членів родини. Захоплювався музикою та піснями, а батько у неділю чи на свята міг акомпанувати йому на скрипці. Ще будучи дитиною Євген проявляв організаторський хист і був завжди лідером будь-якої групи.

     Під час навчання у школі він також був організатором учнівської молоді, будучи головою ради піонерського загону, головою ради піонерської дружини, старостою і комсоргом класу та секретарем комсомольської організації школи. Євген закінчив школу із срібною медаллю і був прийнятий на роботу на шахту № 6 “Нововолинська” Львівсько-Волинського вугільного басейну простим робітником на підземних розробках вугілля. Маючи досвід робітника промислового підприємства Євген зробив очевидний вибір майбутньої спеціальності – “планування промисловості”. Після успішного складання вступних іспитів до Львівського  держуніверситету ім. І. Франка розпочалось його студентське життя. Отримавши диплом з відзнакою, Євген був рекомендований на навчання у аспірантурі. Навчання в аспірантури стало реальним початком наукової діяльності. Відповідно до індивідуального плану дисертаційна робота була подана до захисту і успішно захищена у 1975 році. У 1981 році виходить його перша монографія “Экономическая оценка целевого использования топлива”. У 1985 році був складений перспективний план наукового зростання молодих вчених і доцента Мниха Є.В., який на той час був завідувачем кафедри бухгалтерського обліку, фінансів і статистики, включали у план підготовки докторів наук шляхом переведення на посаду старшого наукового співробітника і прикріплення на кафедру економічного аналізу Московського державного університету ім. М.В. Ломоносова. У 1988 році була відкрита стаціонарна докторантура і Євген Володимирович був скерований у Київський інститут народного господарства ім. Д.С. Коротченка для участі у конкурсі на навчання у докторантурі. Пройшовши конкурсний відбір, він був зарахований у докторантуру при кафедрі бухгалтерського обліку у промисловості. Рівно через три роки у 1991 році Євген Володимирович успішно захищає дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук за спеціальністю “Бухгалтерський облік, контроль і аналіз господарської діяльності” на тему “Методология и организация комплексного экономического анализа эффективности использования топливно-енергетических ресурсов”.

     З лютого 2004 року працював завідувачем кафедри фінансового аналізу і контролю Київського національного торговельно-економічного університету.

     Мних Є.В. був активним членом двох спеціалізованих Рад із захисту дисертаційних робіт (КНТЕУ і КНЕУ), членом редколегії чотирьох наукових журналів (Бухгалтерський облік і аудит, Баланс, Аудитор України, Вісник КНТЕУ), членом Громадської ради ГоловКРУ України. Часто виступав опонентом при захисті дисертаційних робіт. Щороку виступав на 6-7 міжнародних науково-практичних конференціях. Ним підготовлено 44 кандидатів економічних наук та 3 докторів економічних наук.

     Висока наукова вимогливість, принципова позиція та толерантність були головними атрибутами наукового життя професора, доктора економічних наук Мниха Євгена Володимировича.

25.11.2014
adv
3189
остання редакція 25.11.2014
adv