2-й день фестивалю: Міжнародний рух «Slow Food» та українська етногастрономія
Загальна інформація
13 березня 2014 року в Київському національному торговельно-економічному університеті в рамках VIІ Консумерського фестивалю відбулась лекція-дискусія «Slow Food: інновації та традиції в етногастрономії». Керівник проекту «Слоуфуд Київ» Юлія Пітенко розповіла про історію виникнення міжнародного руху «Slow Food», що зараз набуває популярності також і в Україні, про його основоположника Карло Петріні, основні постулати та цікаві факти.
Пані Юлія провела пізнавальний майстер-клас та дегустацію унікальних етнострав: сир із насінням коноплі (Гуцульщина), халва з листям коноплі (Сумщина), панір з маслом "гі" (Закарпаття). Всі ці страви входять до міжнародного каталогу «Ковчег смаку», що є своєрідною «Червоною книгою» забутих та зникаючих регіональних продуктів і страв. Наприкінці лекції пані Юлія закликала усіх небайдужих та бажаючих зберегти українську етногастрономію приєднуватися до київського руху «Слоуфуд Київ».
![Творець Творець](http://stat.knute.edu.ua/img/user.png)
![Кiлькiсть переглядiв Кiлькiсть переглядiв](http://stat.knute.edu.ua/img/eye.png)
![Редактор Редактор](http://stat.knute.edu.ua/img/user.png)