logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Майстер-клас від французького шеф-кухаря Жеремі Морен

Загальна інформація

18 березня 2015 року у Київському національному торговельно-економічному університеті майстер-клас французької кухні провів, відомий у цій країні шеф-кухар з м. Тулузи, пан Жеремі Морен.

Жеремі Морен працював шеф-кухарем у паризьких ресторанах, відзначених зіркою Мішлен. Його власний ресторан «le Métropolitain» був нагороджений зіркою Мішлен в 2014 році.

Привітав гостя із Франції та представників посольства цієї країни в Києві проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Сай Валерій Миколайович, який відзначив давні зв'язки КНТЕУ з французькими  вишами, зокрема в галузі підготовки спеціалістів ресторанно-готелього бізнесу.

У майстер-класі, що відбувся в Food art studiо, взяли участь студенти та викладачі кафедри технології і організації ресторанного господарства факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, представники Навчально-виробничого об'єднання КНТЕУ, а також відвідали проректор з наукової роботи Мельниченко Світлана Володимирівна та декан ФРГТБ  Ведмідь Надія Іванівна.

Жеремі Морен поділився багатьма секретами французької гастрономії, специфікою окремих страв, зокрема «Тигрових креветок та фуагра у кисло-солодкому желе» з французьких продуктів.

Важливо те, що наші викладачі і студенти виявили не тільки високу зацікавленість, але й професійно поставили більше двох десятків запитань тулузькому гостю. Наприклад, як використовуються у французькій кухні такі новітні технології як вакуумна низьких температур та ін. 

Подібні майстер-класи важливі для студентів не тільки для ознайомлення з технологією приготування окремих екзотичних страв,  але й,  насамперед, для загального сприйняття та оцінки світового досвіду у їх майбутній професійній сфері.

Для гостей було проведено екскурсію по університету, який викликав у них великий інтерес.  З паном Мореном та представниками Посольства Франції в Україні домовлено щодо подальшої співпраці, насамперед у навчальному процесі. 

18.03.2015
adv
3021
остання редакція 18.03.2015
adv