logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Студенти КНТЕУ у Верховній Раді України

Загальна інформація

17 червня Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених КНТЕУ взяло участь у Парламентських слуханнях «Сімейна політика України – цілі та завдання» у Верховній Раді України.

Відкриваючи парламентські слухання на тему «Сімейна політика України – цілі та завдання» перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій наголосив на важливості всебічного забезпечення умов для стабільності сім’ї та вдосконалення політики держави у цьому напрямку у нинішній складний час.

Андрій Парубій зазначив, що «тема і важливість сім’ї в українському суспільстві є надзвичайно важливою». «Для українців сім’я завжди була фундаментом виховання і соціалізації наших громадян. І завжди стабільність відносин у сім’ї визначала і стабільність взаємовідносин у державі», – сказав він.

Перший заступник Голови Верховної Ради акцентував на необхідності «підходити дуже виважено до питання сім’ї і виховання» попри те, що нині наша держава перебуває у складному соціально-економічному становищі.

«З іншого боку, не можна все зводити до фінансового забезпечення, – наголосив він. – Неможливо підготувати людину до сімейного життя на коротких курсах перед укладенням шлюбу. Цей процес треба починати змалечку – з сім’ї, з дитячого садочку та школи, пояснюючи дитині простими словами, що таке сім’я, хто такі чоловік і дружина, які їх права та обов’язки. Окрему увагу треба приділити пропаганді сімейних цінностей у інформаційному просторі».

Заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Устименко С.О. зазначив, що «сім’я – це те, що укріплює нашу націю». Реформи щодо децентралізації влади призводять до підвищення відповідальності органів місцевої влади про турботу за сім’ї.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Палатний А.Л. зазначив, що держава повинна змінити стратегію захисту сім’ї із роботи із неблагополучними сім’ями на роботу із звичайними сім’ями, молоддю, щоб не допустити конфлікти у родинах, розлучення, сирітство, аборти, які призводять до зменшення населення і погіршення демографічної ситуації. Для цього необхідно впроваджувати навчальні дисципліни про сімейні цінності в садочках, школах, університетах. Першочергові завдання, на думку голови комітету Верховної ради є:

  1. Підготовка молоді до сімейного життя.
  2. Створення робочих місць для батьків.
  3. Виховання дітей.
  4. Допомога сім’ям в складних ситуаціях.

Павло Унгурян, Народний депутат України, голова підкомітету з питань доходів бюджету Бюджетного комітету Верховної Ради України, член делегації від України в Парламентській асамблеї ради Європи, голова міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність і здоров’я України», яка включає більше 100 депутатів ВРУ, ініціатор Парламентських слухань щодо сімейної політики в Україні наголосив на необхідності затвердження національної сімейної стратегії яка охоплюватиме три пласти проблем:

  • дошлюбну проблематику,
  • шлюбну проблематику,
  • та вплив на зовнішні загрози українській сім’ї.

Парламентські слухання тривали  більше 3 годин і викликали багато обговорень і пропозицій. Наукове товариство КНТЕУ надіслало свої пропозиції до Резолюції Парламентських слухань «Сімейна політика України - цілі та завдання».

Голова Наукового товариства КНТЕУ, асоційований член Ради молодих вчених при МОН, Ольга Романенко та докторант КНТЕУ, член Наукового товариства Олена Фоміна були делеговані на Парламентські слухання «Сімейна політика України – цілі та завдання» від Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України.

17.06.2015
pavel
1582
остання редакція 24.06.2015
Vega