ІІ Всеукраїнська студентська наукова конференція «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та перспективи»
Загальна інформація
14-15 квітня 2016 року в КНТЕУ на факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу відбулася ІІ Всеукраїнська студентська наукова конференція «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та перспективи».
У рамках конференції було розглянуто проблеми, напрями та шляхи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в Україні та світі. Теми доповідей учасників конференції мали високий науково-теоретичний рівень, дослідницький характер, а також практичне значення. Питання, розглянуті на конференції, були сучасними та мали інноваційний характер.
На пленарному засіданні було заслухано 5 доповідей:
- Якимів Ольга Василівна, студентка 1 курсу 3ам групи ФРГТБ КНТЕУ виступила з доповіддю «Managing customer loyalty in the hotel» (науковий керівник: Бойко М.Г., д.е.н., проф.).
- Донченко Олександра Павлівна, студентка 1 курсу, 8а групи ФРГТБ КНТЕУ виступила з доповіддю «Tourism destination strategy in social media» (науковий керівник: Забалдіна Ю.Б., к.е.н., доц.).
- Колесніченко Валентин Євгенович, студент 4 курсу 4 групи ФРГТБ КНТЕУ виступив з доповіддю «Крафтова броварня – сучасний тренд ресторанного бізнесу» (науковий керівник: Левандовський Л.В., д.т.н., проф.).
- Севрук Юрій Андрійович, студент 1 курсу 6 групи ФРГТБ КНТЕУ виступив з доповіддю «Керамічні санітарно-технічні вироби в інтер’єрі готелів» (науковий керівник: Палієнко О.О., к.т.н., доц.).
- Савчук Ірина Олександрівна, студентка 2 курсу 23 групи ФЕМП КНТЕУ виступила з доповіддю «Сайкл – гідний шлях до здоров’я і відмінної фігури» (науковий керівник: Погасій Л.І., ст. викл.).
У рамках конференції роботу здійснювало 10 дискусійних круглих столів, де було розглянуто наступні наукові проблеми:
1. Регіональний розвиток туризму: точки росту.
2. Інновінг у туризмі.
3. International Hotel and Restaurant Business.
4. International Tourism Business.
5. Філософія гостинності: шлях до успіху.
6. HoReCa: тренди розвитку.
7. Ресторанні технології та сервіс.
8. Новітні тенденції розвитку кулінарології.
9. Дизайн об’єктів індустрії HoReCa.
10. Фізичне виховання в системі гармонійного розвитку особистості.
На конференції було заслухано 365 доповідей, у т.ч. 229 стендових з 11 навчальних закладів та установ:
- Київський національний торговельно-економічний університет;
- Бурштинський торговельно-економічний коледж КНТЕУ;
- Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ;
- Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг);
- Житомирський торговельно-економічний коледж КНТЕУ;
- Національний університет «Києво-Могилянська академія»;
- Національний університет харчових технологій;
- Ужгородський торговельно-економічний інститут КНТЕУ;
- Харківський державний університет харчових технологій;
- Харківський торговельно-економічний інститут КНТЕУ;
- Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ.
За результатами роботи кращими визнано 67 доповідей:
- 16 студентів нагороджені дипломами І ступеня;
- 20 студентів нагороджені дипломами ІІ ступеня;
- 19 студентів нагороджені дипломами ІІІ ступеня;
- 12 студентів нагороджені листами подяки.
Учасники та модератори конференції надали свої відгуки та пропозиції щодо піднятої на конференції наукової проблематики.