Сучасні проектні рішення - запорука успіху
Загальна інформація
25 листопада 2008 року в
університеті відбулося засідання круглого столу "Проектування та
технічне забезпечення об'єктів ресторанного господарства",
ініціатором і організатором якого була кафедра інженерно-технічних
дисциплін. В роботі круглого столу взяли участь науковці, викладачі
Київського національного торговельно-економічного університету,
Київського національного університету будівництва і архітектури,
Національного аграрного університету, Національного університету
харчових технологій; провідні фахівці УДНДІ проектування міст
"Дніпромісто", Укрдержбудекспертизи у Київській області,
підприємств "Технологічне проектне бюро", "Євростандарт",
"Технотрейд", "Будмонтаж", ТЦ "Караван", ресторану "LEO-club" та
ряду інших фірм і компаній, сфера діяльності яких пов'язана з
готельно-ресторанним бізнесом; проектуванням об'єктів ресторанного
господарства, впровадженням новітнього обладнання та
інженерно-технічного забезпечення. В залі присутні студенти
магістеріуму, які на завершення навчання в університеті виконують
дипломну роботу з проектування комплексного закладу ресторанного
господарства.
Ректор університету д.е.н., проф. Мазаракі А.А.,
виступаючи з промовою перед зібранням, відзначив особливу вагомість
проектування будь-якого процесу, у т.ч. закладів ресторанного
господарства. Саме на етапі проектування закладається мета,
принципи, функції і якість діяльності закладу, що у кінцевому
рахунку забезпечує йому імідж, економічну ефективність, перспективу
розвитку.
І нженерній підготовці фахівців в університеті
приділяється велика увага. Розроблено необхідне навчально-методичне
забезпечення, втілені у навчальний процес комп'ютерні програми
проектування, сучасні методи інженерних економічних розрахунків
тощо. Вперше в Україні нещодавно авторським колективом викладачів
університету видано навчальний посібник "Проектування закладів
ресторанного господарства", зміст якого наближає навчальний процес
до реальної діяльності проектних організацій, тому посібник є
корисним студентам, викладачам і фахівцям-практикам.
З доповіддю "Інженерно-технічна компонента формування
фахівців для ресторанного бізнесу" виступила зав. кафедри
інженерно-технічних дисциплін, к.т.н., доц. Шаповал С.Л. На
засіданні зацікавлено обговорені актуальні проблеми розвитку
ресторанного бізнесу, підвищення якості сервісу, вдосконалення
проектування на основі енергозбереження, автоматизації
бізнес-процесів, передових технологій сучасного
високотехнологічного обладнання тощо.
Учасники круглого столу схвалили проект рекомендацій,
які спрямовані на поліпшення підготовки фахівців - менеджерів
ресторанного бізнесу. Звернуто увагу на вдосконалення магістерських
програм підготовки, забезпечення професійних компетенцій, набуття
практичних навичок майбутнього фахівця, поглиблення співпраці з
підприємствами в питаннях практики студентів, стажування
викладачів, проведення наукових досліджень, залучення до
навчального процесу успішних керівників, відомих практиків
ресторанного бізнесу.