Святкування Масниці в КНТЕУ
Загальна інформація
До святкування Масниці в Україні, під керівництвом декана факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Ведмідь Н.І. та завідувача кафедри технології і організації ресторанного господарства Федорової Д.В., у КНТЕУ було організовано презентацію страв з млинчиків.
4 березня 2021 року в лабораторії технологій ресторанної продукції кафедри технології і організації ресторанного господарства КНТЕУ відбувся майстер-клас від викладачів та студентів "Технології млинчиків".
Завідувач кафедри Федорова Д.В. привітала колег з Масницею та презентувала асортимент млинчиків, приготованих викладачами кафедри технології і організації ресторанного господарства: млинчики солоні та солодкі з різними начинками – "Пімененські", "Пушкінські", млинчики ажурні заварні, млинчики безглютенові з лляним борошном, млинчики білково-висівкові дієтичні з ягодами.
Професор Юдіна Т.І. повідомила про технологію млинчиків "Пушкінські", улюблених млинчиків поета О.С. Пушкіна, приготованих на основі збитих яєчних білків та бурякового соку, що подані з полуницями та варенням з аґрусу.
Професор Гніцевич В.А. представила технологію млинчиків "Пімененські", створених за авторським рецептом відомого американського письменника О. Генрі. Їх особливістю є використання в тісті дрібно посічених томатів, шинки, червоного болгарського перцю та кропу.
Доцент Медведєва А.О. презентувала healthy млинчики, приготовані без використання борошна пшеничного. Млинчики білково-висівкові приготовані на основі кисломолочного сиру, яєць, кефіру та висівок вівсяних. Млинчики безглютенові приготовані на основі лляного борошна. Такі млинчики не зашкодять фігурі і можуть бути рекомендовані для осіб із ліпідно-вуглеводним обміном та глютеновою ферментопатією.
Доцент Кочерга В.І. презентувала авторські
напрацювання студентів ФРГТБ – членів команди кулінарів-юніорів
КНТЕУ. Гончаров Богдан та Ярцев Ілля презентували
власні рецепти млинчиків тропічних з фруктами та кольоровою
млинчиковою основою, млинчиків з яблучним ганашем та карамеллю на
основі цільнозернового пшеничного борошна, млинчиків з куркою та
овочевим мусом.
У представлених технологіях млинчиків викладачі і студенти кафедри
пріоритетним обрали орієнтир на забезпечення спрямованої оздоровчої
дії на організм людини: млинчики мають бути не тільки смачними, але
й корисними – забезпечувати антиоксидантну, полівітамінну дію,
підвищувати захисні сили, сприяти нормалізації перистальтики
кишечника та розвитку корисної мікрофлори, мати невисокий
глікемічний індекс.
Колектив кафедри технології і організації ресторанного
господарства щиро вітає всіх колег із Масницею. Бажаємо міцного
здоров'я, злагоди і миру. Нехай весна і сонячний настрій надихають
вас на нові життєві звершення та рух вперед!