logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Святкування Масниці в КНТЕУ

Загальна інформація

До святкування Масниці в Україні, під керівництвом декана факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Ведмідь Н.І. та завідувача кафедри технології і організації ресторанного господарства Федорової Д.В., у КНТЕУ було організовано презентацію страв з млинчиків.

4 березня 2021 року в лабораторії технологій ресторанної продукції кафедри технології і організації ресторанного господарства КНТЕУ відбувся майстер-клас від викладачів та студентів "Технології млинчиків".

Завідувач кафедри Федорова Д.В. привітала колег з Масницею та презентувала асортимент млинчиків, приготованих викладачами кафедри технології і організації ресторанного господарства: млинчики солоні та солодкі з різними начинками – "Пімененські", "Пушкінські", млинчики ажурні заварні, млинчики безглютенові з лляним борошном, млинчики білково-висівкові дієтичні з ягодами.

Професор Юдіна Т.І. повідомила про технологію млинчиків "Пушкінські", улюблених млинчиків поета О.С. Пушкіна, приготованих на основі збитих яєчних білків та бурякового соку, що подані з полуницями та варенням з аґрусу.  

Професор Гніцевич В.А. представила технологію млинчиків "Пімененські", створених за авторським рецептом відомого американського письменника О. Генрі. Їх особливістю є використання в тісті дрібно посічених томатів, шинки, червоного болгарського перцю та кропу.

Доцент Медведєва А.О. презентувала healthy млинчики, приготовані без використання борошна пшеничного. Млинчики білково-висівкові приготовані на основі кисломолочного сиру, яєць, кефіру та висівок вівсяних. Млинчики безглютенові приготовані на основі лляного борошна. Такі млинчики не зашкодять фігурі і можуть бути рекомендовані для осіб із ліпідно-вуглеводним обміном та глютеновою ферментопатією.

Доцент Кочерга В.І. презентувала авторські напрацювання студентів ФРГТБ – членів команди кулінарів-юніорів КНТЕУ. Гончаров Богдан та Ярцев Ілля презентували власні рецепти млинчиків тропічних з фруктами та кольоровою млинчиковою основою, млинчиків з яблучним ганашем та карамеллю на основі цільнозернового пшеничного борошна, млинчиків з куркою та овочевим мусом.
 


У представлених технологіях млинчиків викладачі і студенти кафедри пріоритетним обрали орієнтир на забезпечення спрямованої оздоровчої дії на організм людини: млинчики мають бути не тільки смачними, але й корисними – забезпечувати антиоксидантну, полівітамінну дію, підвищувати захисні сили, сприяти нормалізації перистальтики кишечника та розвитку корисної мікрофлори, мати невисокий глікемічний індекс.

Колектив кафедри технології і організації ресторанного господарства щиро вітає всіх колег із Масницею. Бажаємо міцного здоров'я, злагоди і миру. Нехай весна і сонячний настрій надихають вас на нові життєві звершення та рух вперед!
 

04.03.2021
433884
4090
остання редакція 21.07.2021
43630