logo
Кафедра обліку та оподаткування
Кафедра обліку та оподаткування
logo
Кафедра обліку та оподаткування
img

Оголошеннявсі

2022-2023 н.р.

обліку та оподаткування


6 липня викладачі кафедри обліку та оподаткування ДТЕУ взяли участь у семінарі "Податкові перевірки у 2023 році: як підготуватися?", організованого міжнародною аудиторською компанією KPMG.

Спікери:

ОКСАНА ПАНЧЕНКО, АССА, старша менеджерка, податкове консультування, KPMG в Україні.

ІРИНА ХИЛЯК, менеджерка, практика з вирішення податкових спорів KPMG в Україні.

На семінарі було обговорено актуальні питання :

▪Статистика та тенденції перевірок, що їх податкова проводить вже зараз?

▪ Законодавчі зміни передбачає законопроект №8401 та до чого варто готуватися з 1 серпня 2023 року ?

▪ Можливості недопущення до проведення перевірки: остання практика Верховного Суду.

▪ Чи є альтернативи недопущення до перевірки, якщо ваша компанія не погоджується з правомірністю її призначення?

▪ Як завчасно підготуватись до податкової перевірки?

▪ Визнання витрат та їх документальне оформлення у період дії воєнного стану.

▪ Оподаткування операцій з уцінки запасів та основних засобів (ПнП та ПДВ).

▪ Найпоширеніші інструменти захисту від податкових ризиків.

Дякуємо KPMG за прекрасну організацію заходу та змістовні доповіді спікерів.


Ось і завершується 22/23 навчальний рік.


Хочемо подякувати всім студентам, викладачам та співробітникам, які навчали та навчались, ділились натхненням та енергією. Дякуємо ЗСУ за можливість продовжувати працювати.  Ми всі зробили величезну роботу і ми можемо пишатися досягнутими результатами.


P.s. З нагоди завершення навчального року та дня Конституції України колектив кафедри обліку та оподаткування ДТЕУ відвідав національну оперету України, де викладачі прослухали феєричну оперу – буф Ж. Оффенбаха «Звана вечеря з італійцями», отримавши позитивні неперевершені емоції і задоволення.


Викладачі кафедри обліку та оподаткування  завершили освітній модуль" Створення інклюзивного університетського клімату" у межах програми Еразмус+  Жана Моне!
Дякуємо усій команді організатором за такий потужний проєкт.

20-22 червня студентами спеціалізації 071 «Облік і оподаткування»  успішно пройдено атестацію – складено кваліфікаційні екзамени здобувачів початкового (короткого) та першого (бакалаврського) рівнів вищої освіти.
Членами екзаменаційної комісії у складі голови – начальника відділу обліку доходів управління бухобліку та фінансів КП "Київський метрополітен" Снісаревської А. О., к.е.н., доц. кафедри обліку та оподаткування Уманців Г.В.  к.е.н., доц. кафедри обліку та оподаткування Шаповалової А.П., к.е.н., доц. кафедри фінансового аналізу та аудиту Міняйло В.П. наголошено на високому рівні підготовки здобувачів.
Вітаємо бакалаврів і молодших бакалаврів із новим досягненням! Відтепер перед Вами відкриваються безмежні професійні можливості! Бажаємо успіхів у подальшому навчанні!

На запрошення Асоціації присяжних сертифікованих бухгалтерів (Association of Chartered Certified Accountants - ACCA ) 14 червня 2023 року завідувач кафедри обліку та оподаткування, д-р екон. наук, професор Фоміна О.В. та канд. екон. наук., доцент Ромашко О.М. взяли участь у тренінгу, який проводився у Варшаві для викладачів ЗВО Республіки Польща, України та країн Балтії.

Метою проведеного заходу було детальне ознайомлення з процесом акредитації освітніх програм ЗВО Польщі, України та країн Балтії, подальша співпраця АССА та проведення ряду семінарів з іспитів АССА.
Міжнародна програма АССА визнається в більшості країн світу провідними роботодавцями, професійними організаціями та державними установами.
Також в Україні нещодавно завершено процес взаємного визнання порядку та програм всіх 9 теоретичних іспитів, які складаються в межах здобуття кваліфікації Асоціації присяжних сертифікованих бухгалтерів та атестації аудиторів в Україні.

Співпраця АССА за освітнніми програмами ДТЕУ підвищить кваліфікації та цінність на ринку праці наших випускників.


Представники кафедри обліку та оподаткування прийняли участь у  глобальному вебінарі «Творче переосмислення майбутнього бізнес-освіти та досліджень – глобальний діалог», який відбувся за підтримки CIMA Україна  & AICPA. Подія об’єднала викладачів, педагогів, досвідчених дослідників і докторів філософії з усього світу, щоб спільно обговорити різноманітні виклики, які стоять перед майбутнім бізнес-освіти та досліджень сфері бухгалтерського обліку. 


Відбувся Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт у 2022–2023 навчальному році зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» який організував Національний університет «Чернігівська політехніка».
Конкурс проходив шляхом рецензування студентських наукових робіт та оприлюднення рейтингового списку учасників (без проведення підсумкової конференції).
Для участі у Конкурсі було надіслано 80 наукових робіт (90 авторів).
За результатами рецензування наукових конкурсних робіт згідно з рішенням галузевої конкурсної комісії було нагороджено:
дипломом ІІІ ступеня – Владислава НОВІКОВА, студента 1 курсу магістратури освітньої програми «Облік і оподаткування в міжнародному бізнесі» (керівник – канд. екон. наук, доцент кафедри обліку та оподаткування Галина УМАНЦІВ);
- грамотою за високий рівень апробації досягнутих результатів дослідження – Євгенія ЗАХАРЧУКА та Олену ГНАСЬКО (керівник – д-р екон. наук, професор кафедри обліку та оподаткування Світлана КОРОЛЬ);
-подякою за участь у складі галузевої конкурсної комісії для проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Облік і оподаткування» у 2022–2023 навчальному році д-ра екон. наук, професора Олену ФОМІНУ.
Щиро вітаємо студентів та їх керівників з перемогою та бажаємо творчого натхнення у подальшій науковій діяльності!

Викладачі кафедри обліку та оподаткування долучилися до двомісячного сертифікованого онлайн-курсу «Оцінка збитків у міжнародних спорах», який викладав Ієн Поттер, доцент бізнес-школи Національного університету Сінгапуру, віце-президент J.S. Held.


Дякуємо пану Ієну Поттеру за можливість отримати нові знання.


 Представники кафедри обліку та оподаткування ( Фоміна О.В., Король С.Я., Ромашко О.М., Семенова С.М.) прийняли участь у  круглому столі «Створення інклюзивного університетського клімату»,  у рамках проєкту Європейського Союзу Еразмус+ «Створення інклюзивного університетського клімату» 101084925 (Грантова угода № 101084925-CreatIUC). 

Конференція для викладачів від Genesis «Innovating Education: взаємодія держави та ІТ-бізнесу» в якій взаяли участь представники Міністерства цифрової трансформації, Міністерство освіти і науки України, ДТЕУ та інші.

Дискутували про:

  • прикладні кейси співпраці бізнесу та ЗВО;
  • використання маркетингових стратегій для привернення уваги студентів;
  • створення ком'юніті викладачів;
  • необхідність окремої уваги саме викладачу. 

Також на конференції були круті прикладні воркшопи:

  • вплив ChatGPT на освітній ландшафт: тренди та дискусії у світі, приклади використання;
  • інтеграція зовнішніх освітніх проєктів для студентів ЗВО;
  • роль та навички викладача в епоху цифровізації: залученість та фідбек.

Ця конференція є одним із прикладів, як бізнес інвестує в освіту


З днем народження, рідний ДТЕУ.
Спільними зусиллями науковців , педагогів та наших студентів ми зможемо все відбудувати та  підняти економіку України на найвищий рівень.

Щиро вітаємо завідувача кафедри обліку та оподаткування Олену Фоміну з отриманням Грамоти Міністерства освіти та науки України за ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов'язків та вагомий внесок у розвиток сфери освіти і науки України.
Пишаємось!!

У режимі онлайн 19 травня 2023 року кафедра обліку та оподаткування ДТЕУ провела щорічну студентську наукову конференцію «Трансформація обліку та оподаткування в умовах соціально-економічних викликів».
Метою заходу було обговорення стану, розвитку обліку та оподаткування в Україні у воєнний час й особливостей подання звітності у цей період. 
Зі вступним словом на конференції виступили: Наталія Притульська – перший проректор з науково-педагогічної роботи ДТЕУ, д-р техн. наук, професор; Тетяна Канєва – декан факультету фінансів та обліку, д-р екон. наук, професор; Олена Фоміна – завідувач кафедри обліку та оподаткування, д-р екон. наук, професор; стейкґолдер Вікторія Волотовська – менеджер з розвитку бізнес-відносин АССА України, Польщі та країн Балтії, досвідчений управлінець проєктів та громадських організацій управління.
Основні напрями конференції:
Секція 1 «Іnternational and national practice of accounting improvement».
Секція 2 «Облік та оподаткування діяльності підприємств».
Секція 3 «Соціальна відповідальність корпорацій і нефінансова звітність».
Секція 4 «Облікова політика підприємства: галузеві особливості».
На конференції виступили майже 30 студентів – представників різних факультетів (ФФО, ФТМ, ФМТП та ФЕМП) та студенти коледжу ВСП «КТЕФК ДТЕУ».
За результатами представлених наукових робіт перемогу здобули такі студенти:
Секція 1: 1-е місце – Новіков Владислав, ФФО, 1-1-м гр., та Гнасько Олена, ФФО, 1- 2-м гр.; 2-е місце – Савчук Ангеліна, ФМТП, 3-й курс, 3-я гр.; 3-тє місце – Сорока Ганна, БО-31 (ВСП «КТЕФК ДТЕУ»);
Секція 2: 1-ше місце – Дундар Дар’я, ФФО, 4-й курс, гр.7; 2-ге місце – Скрипник Поліна, ФМТП, 3-й курс, гр. 1; 3-тє місце – Черевань Анастасія, ФФО, 3-й курс, 2 гр., та Закревська Олександра, ФФО, 4-й курс, 6 гр.
Секція 3: 1-ше місце – Погоріла Марія, ФЕМП 3-й курс, гр.10; 2-ге місце – Захарчук Євгеній, ФФО, 1-2-м; 3-тє місце – Кирик Юлія, ФФО, 4-й курс, 7 гр., та Бєляєва Анастасія, ФТМ, 2-й курс, 14 гр.
Секція 4: 1-е місце – Бабіна Вікторія, ФФО, 4-й курс, 6 гр.; 2-ге місце – Фоменко Валерія, ФФО, 4-й курс, гр.6; 3-тє місце – Бондар Тетяна ФФО, 4-й курс, гр. 6, та Сінтюк Яна, ФФО, 
3-й курс, 1 гр. 
Вітаємо учасників конференції і щиро бажаємо подальших наукових успіхів!

Кар’єрний онлайн-захід на тему «Все про професію та можливості кар’єрного зростання в обліку, оподаткуванні та аудиті» було проведено 17 травня 2023 року випускницею університету старшим спеціалістом з управління корпоративними ризиками у міжнародних компаніях Європи та Середнього Сходу АЛІНОЮ АЛЄКСЄЄНКО для студентів 2–4 курсів ФФО, які здобувають освітній ступінь «бакалавр» за спеціальністю «Облік і оподаткування».
Пані Аліна вже понад п’ять років працює в ОАЕ в таких компаніях, як: ADNOC (національна нафтогазова компанія ОАЕ), Mubadala (національна інвестиційна компанія Абу Дабі), DP World (є одним із трьох найбільших операторів портів у світі з хед-офісом в Дубаї).
Основні тези зустрічі:
-Дорожня карта випускника з обліку, оподаткування та аудиту.
-Кар’єрні перспективи та сучасні тенденції спеціальністю 071 «Облік і оподаткування».
-Основні навички для успіху в обліку та аудиті: технічні навички (принципи бухгалтерського обліку, фінансовий аналіз, методики аудиту) та soft skills (комунікація, розв’язання проблем, етика).
-Міжнародні професійні сертифікаційні програми.
-Конкуренція на ринку праці та можливості набуття досвіду.
-Work-life balance.
Студенти та викладацький склад кафедри обліку та оподаткування щиро вдячні спікеру за змістовну та цікаву зустріч. Висловлюємо сподівання, що це лише успішний початок нашої подальшої плідної співпраці.

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності "Облік і оподаткування"
Ви найкращі!

На кафедрі обліку та оподаткування в онлайн-режимі 09-10 травня відбулися захисти курсових робіт студентів 3-го курсу ФФО. 
Публічний захист курсових робіт дозволив студентам представити власні результати дослідження з різних актуальних питань фінансового обліку. 
Захищено 89 робіт! Вітаємо усіх студентів з успішним захистом! Так тримати!

05 травня 2023 р. викладачами кафедри обліку та оподаткування було проведено виїзний День гостинності для  учнів 11 класів Калинівської ЗОШ Броварського району.
Під час заходу майбутні вступники дізналися про освітні програми університету та особливості умов вступу до ДТЕУ в цьому році.

Дякуємо за визнання!????????

Активно співпрацюємо з нашими партнерами щодо удосконалення освітніх програм спеціальності" Облік і оподаткування". Наша мета полягає в тому, щоб забезпечити якісну освіту в Україні, яка відповідає сучасним вимогам ринку праці.

Кафедра обліку та оподаткування святкує 30-річчя з дня народження нашого Факультету фінансів та обліку ДТЕУ! 


Це святкова дата, яка символізує тридцять років знань, досліджень та досягнень. За ці роки ФФО став місцем, де зібралися найталановитіші та найамбітніші студенти, викладачі та велика кількість друзів-партнерів.


Бажаємо факультету продовжувати розвиватися, досягати нових вершин в академічній сфері та надихати студентів на відкриття нових горизонтів.


До привітань доєднуються наші партнери: ACCA   Польщі, України та країн Балтії, Федерація професійних бухгалтерів та аудиторів України - ФПБАУ, Рада незалежних бухгалтерів та аудиторів , газета Все про бухгалтерський облік  ,  АТ "Жуляни", ПАТ" Обухівський молочний завод",  Епіцентр К  ,  Baker Tilly in Ukraine


За ініціативою кафедри обліку та оподаткування 26 квітня 2023 року відбулася відкрита онлайн-лекція «Вимоги щодо звітності про цілі сталого розвитку в ЄС», яка об’єднала понад 100 студентів, аспірантів спеціальності 071 «Облік та оподаткування» та викладачів.

Спікером заходу була Руслана Кузіна, д-р екон. наук, професор Католицького університету Левен (KU Leuven), Бельгія, сертифікований бізнес-тренер, АССА ДіпФР, САР, аудитор.

Під час заходу пані Руслана розповіла про:

  • Міжнародні стандарти, концептуальну основу та директиви  Європейського Союзу щодо  звітності про цілі сталого розвитку.
  • Аудит нефінансової звітності.

До активного обговорення приєдналися як студенти, так і представники кафедри обліку ДТЕУ, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Львівського національного університету імені Івана Франка.

Щиро дякуємо Руслані Кузіній за змістовну лекцію та сподіваємося на подальшу співпрацю


На базі Державного торговельно-економічного університету 18 квітня 2023 року відбувся круглий стіл «Гармонізація процесів атестації аудиторів та здобуття вищої освіти», ініційований Органом суспільного нагляду за аудиторською діяльністю.

Мета заходу – представлення Концепції гармонізації процесів атестації аудиторів та здобуття вищої освіти, обговорення перспектив її реалізації.

Круглий стіл відкрили ректор доктор економічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки Анатолій МАЗАРАКІ та директор Департаменту методології бухгалтерського обліку та нормативного забезпечення аудиторської діяльності Міністерства фінансів України, голова Ради нагляду за аудиторською діяльністю Людмила ГАПОНЕНКО.

З тематичними доповідями виступили:

  • Олег КАНЦУРОВ – виконавчий директор Інспекції із забезпечення якості Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю. Тема доповіді «Передумови формування Концепції»;
  • Наталія КОНОВАЛЕНКО – представник Світового банку. Тема доповіді  «Важливість гармонізації освіти бухгалтерів та аудиторів на міжнародному та національному рівнях»;
  • Наталія  ЛОХАНОВА – завідувач кафедри бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту Одеського національного економічного університету. Тема доповіді «Напрями і перспективи оновлення Стандартів вищої освіти зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування»;
  • Олена ФОМІНА – завідувачка кафедри обліку та оподаткування Державного торговельно-економічногоуніверситету. Тема доповіді «Практичні аспекти оновлення освітньо-професійних програм»;
  • Валентина ЛЕГКА – член Комісії з атестації. Тема доповіді «Використання програм іспитів при атестації аудиторів для удосконалення освітнього процесу»;
  • Яна ЛИТВИНЕЦЬ – менеджер з персоналу ТОВ «Делойт і Туш». Тема доповіді «Вплив реалізації Концепції на професію».

 В обговоренні взяли участь представники Міністерства фінансів України, Комісії з атестації, Світового банку, Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю, провідних закладів вищої освіти, великих аудиторських компаній.

Анатолій МАЗАРАКІ підбив підсумки роботи круглого столу та висловив вдячність всім учасникам заходу за активну участь.


Всеукраїнський круглий стіл «Корпоративна звітність про соціальну відповідальність в Україні та ЄС» було проведено 21 березня 2023 року за ініціативи кафедри обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернулися ректор ДТЕУ доктор економічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України Анатолій Мазаракі та декан факультету фінансів та обліку доктор економічних наук, професор Тетяна Канєва. Модератором круглого столу була Олена Фоміна, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри обліку та оподаткування.

Учасниками заходу були представлені доповіді, які охоплювали широкий спектр питань щодо  відображення соціальної відповідальності підприємств у корпоративній звітності, зокрема:

1. Стан і перспективи підвищення соціальної відповідальності бізнесу через її імплементацію в основну діяльність компаній, застосування інтегрованого підходу до врахування інтересів бізнесу та ключових стейкголдерів.

2. Практика корпоративної звітності як складова соціальної відповідальності бізнесу, інструмент забезпечення прозорості діяльності компанії, формування довіри до бізнесу та запобігання використанню «зеленого камуфляжу». Приклади успішної реалізації практики звітування про соціальну відповідальність бізнесу представили, зокрема, академія ДТЕК і ТОВ «Епіцентр-К».

3. Нормативні документи у сфері корпоративної звітності про соціальну відповідальність, зокрема міжнародні акти, європейські директиви та практика регулювання в України, а також проблеми щодо їх пріоритезації, дотримання, запровадження не лише великими, але й середніми і малими компаніями, проведення аудиту і надання впевненості щодо наведеної в них інформації.

В обговоренні взяли участь запрошені практики з Академії ДТЕК, ТОВ «Епіцентр-К», ТОВ «Ernst & Young», PwC Україна, ПАТ «Укрнафта», ТОВ «Нексія ДК Аудит», КП «Київський метрополітен», ТОВ «Grant Thornton», ТОВ «ІТ ЛЕНД», Фонду соціального страхування України, Благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд "Гелп Ас Гелп ЮА”», викладачі ДТЕУ та інших ЗВО, студенти, аспіранти та гості.

З програмою круглого столу та презентаціями доповідей можна ознайомитися за посиланням.

Ваша активна участь у нашому заході – це можливість обмінятися ідеями, вислухати нові думки про перспективи розвитку.

Дякуємо учасникам круглого столу за дискусію, пізнавальні та креативні доповіді.


Науково-педагогічні працівники факультету фінансів та обліку 18 січня 2023 року прийняли участь у онлайн саміті програми Горизонт Європа NGI Enrichers.
Корисний саміт в контексті налагодження співпраці із провідними дослідницькими структурами Європи, США і Канади з акцентом на Інтернет нового покоління. Програма дає можливість стати стипендіатом у США, Канаді та отримати фінансування від Європейської Комісії та уряду Швейцарії. Також є можливість участі у конкурсі та стати амбасадором програми.
Цікавим був блок щодо України: NGI для України, просування українських стартапів на ринку США, можливості NGI для України в Індустрії 4.0., NGI для охорони здоров’я, можливості NGI для інноваційної спільноти. Окремим блоком був обмін досвідом та очікуваннями, а також відгуки випускників – стипендіатів. Запитання, відповіді та пропозиції були присутні протягом усього саміту.


Щиро дякуємо організаторам за корисний захід!


Найкращі, найрозумніші, найкреативніші фахівці в сфері обліку, наші випускники 2022!
Щиро вітаємо Вас з днем отримання довгоочікуваного диплома "магістра".
Стільки всього зроблено, але скільки ще попереду важливих, щасливих та доленосних подій.
Бажаємо Вам успіху та наснаги на життєвому шляху, будувати та реалізовувати усі задуми, та головне – бути чесними і добрими людьми, гідними громадянами нашої країни!
За Вами майбутнє, за Україною перемога!

Відзначаючи вагомий внесок у підготовку та навчання висококваліфікованих бакалаврів "Облік і оподаткування" та магістрів" Облік і податковий консалтинг", "Облік і оподаткування в міжнародному бізнесі" колективу кафедри обліку та оподаткування ДТЕУ надійшла подяка від наших постійних партнерів - ТОВ "ІНТЕРТОП Україна". 
Особисто подяку висловили завідувачу кафедри обліку та оподаткування Фоміній Олені Володимирівні за вагомий внесок у розвиток сучасної освітньої та наукової діяльності. 
Дякуємо за визнання, фахову підтримку та співпрацю!

Неформальна освіта в дії.
Вітаємо викладачів та  студентів ОС «молодший бакалавр»  та ОС «бакалавр» спеціалізації «Облік і оподаткування»  з успішним завершенням курсу з користування комп’ютерною програмою M.E.Doc
ДТЕУ розширює  твої можливості

По закінченню навчання  найкращим студентам  спеціальності 071 "Облік і оподаткування" було вручено сертифікати безкоштовного доступу  до інформаційних ресурсів редакції газети " Все про бухгалтерський облік".
Дякуємо директору газети Андрію Хусіду  за тісну співпрацю та сприяння практичній підготовці студентів облікових спеціальностей.

Працевлаштування випускників є маркером якості закладу освіти. 

Кар’єрний онлайн-захід «Епіцентр на варті твоєї кар’єри» проведено 30 листопада 2022 р. кафедрою обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку разом з Центром розвитку кар’єри ДТЕУ та компанією ТОВ «Епіцентер К».

Стейкголдери заходу:

  • Тарас Захарків  – головний бухгалтер;
  • Віталій Фафруник – заступник головного бухгалтера;
  • Ксенія Бєляєва – головний профконсультант відділу по роботі з персоналом;
  • Лариса Петрова – фахівець навчальних проєктів департаменту навчання і розвитку персоналу.

Під час заходу спікери розповіли студентам спеціальності 071 «Облік і оподаткування» про особливості функціонування облікової системи в одній з найбільших торговельних мереж України, можливості працевлаштування та кар’єрного розвитку для студентів у компанії «Епіцентер К».

Завідувач кафедри обліку та оподаткування Олена Фоміна відзначила  важливість для студентів використовувати отримані знання в практичній діяльності та щиро подякувала компанії «Епіцентер К» за співпрацю!


У Державному торговельно-економічному університеті за ініціативи кафедри обліку та оподаткування 21 листопада 2022 року відбувся щорічний студентський круглий стіл «Облік та оподаткування в умовах цифрової економіки», метою якого було обговорення стану, розвитку сфери обліку та оподаткування в Україні в умовах цифрової економіки.

Із вступним словом на круглому столі виступили Мельниченко С.В., д-р екон. наук, проф., проректор з наукової роботи, Канєва Т.В., д-р екон. наук, проф., декан факультету фінансів та обліку, Фоміна О.В., д-р екон. наук, проф., завідувач кафедри обліку та оподаткування.

У роботі заходу взяли участь:

  • Сергій Поліщук – аудитор, консультант з оподаткування, член ради та керівник комітету ФПБАУ з членства та етики, керівник клубу сучасного бухгалтера «PRO-Облік» ФПБАУ, директор аудиторської фірми «Наша Бухгалтерія»;
  • Євгенія Польовик – бухгалтер-експерт, ТОВ «Нексія ДК Аудит»;
  • Студенти, які здобувають вищу освіту за спеціальністю 071 «Облік та оподаткування», факультету міжнародної торгівлі та права та викладачі ДТЕУ.

Стейкголдери відмітили актуальність обраних тем студентських досліджень, а також підкреслили високий рівень підготовки доповідей англійською мовою.

З презентаціями доповідей можна ознайомитися за посиланням.


20 листопада 2022 р. викладачі кафедри Мошковська О.А. та Кузуб М.В. відвідали Бородянський психоневрологічний інтернат з геріатричним відділенням (Київська обл.) і передали його мешканцям одяг, необхідні побутові речі, техніку, засоби гігієни та миючі засоби, зібрані та придбані викладачами кафедри, що допоможе підвищити рівень утримання і обслуговування хворих.

Підготовлено перший інтегрований звіт ДТЕУ!

Зроблено перший крок у долученні нашого університету до міжнародної практики підготовки інтегрованих звітів та звітів про сталий розвиток провідними вишами в різних країнах світу (наприклад, Northwestern University (Північно-Західний університет, Іллінойс, США), Durham University (Університет Дарема, Англія), Chiba University of Commerce (Тібський університет торгівлі, Японія) та ін.).  Магістри спеціальності 071 "Облік і оподаткування" ОП "Облік і оподаткування в міжнародному бізнесі" в межах дисципліни "Інтегрована звітність" склали звіт ДТЕУ за 2021-2022 р., що в цілому відповідає рекомендаціям Міжнародної основи інтегрованої звітності (International Integrated Reporting Framework) від Міжнародної ради з  інтегрованої звітності (The International Integrated Reporting Council, IIRC).


На кафедрі обліку та оподаткування в онлайн-режимі 17-18 листопада відбулися захисти курсових робіт студентів 4-го курсу ФФО. 
Публічний захист курсових робіт дозволив студентам представити власні результати дослідження з різних актуальних питань управлінського обліку. Захищено 48 робіт!

Вітаємо усіх студентів з успішним захистом! Так тримати!


Кафедрою обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку 31 жовтня 2022 року проведено відкриту лекцію «Вплив воєнного стану на облік та оцінку активів і зобов’язань за МСФЗ».

Спікери:

· Сергій Рогознийаудитор, консультант з МСФЗ, директор ТОВ МІК «СТАРТ», член Ради ФПБАУ, співавтор підручників та публікацій з питань застосування МСФЗ.
· Олена Дядюнсертифікований бухгалтер (IFA, IPFM), консультант з МСФЗ, заступник керівника комітету з фінансів ФПБАУ, співавтор підручника «МСФЗ: короткий курс для практиків».

На лекції були розглянуті актуальні питання:

· Облік, оподаткування активів, їх оцінку за МСФЗ, що знаходяться на окупованих територіях, які були знищені, пошкоджені або викрадені агресором.
· Облік фінансових активів в умовах воєнного стану. На практичному прикладі розглянуто застосування матриці забезпечення розрахунку очікуваних кредитних збитків за торговельною дебіторською заборгованістю.
· Розкриття інформації про активи у примітках до фінансової звітності за МСФЗ.

 Участь в обговоренні брали здобувачі спеціальності «Облік і оподаткування», викладачі ДТЕУ та інших ЗВО.

Щиро вдячні спікерам за проведену цікаву зустріч і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!


Кафедрою обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку 31 жовтня 2022 року проведено відкриту лекцію «Особливості ведення фінансового та управлінського обліку в ERP системі SAP Business One» у межах дисципліни «Інформаційні системи і технології в обліку».

Спікером виступив – Анатолій Грешньов, бізнес-аналітик експертної консалтингової компанії TG Consulting.

Під час заходу було обговорено питання функціональних можливостей системи SAP Business One.

Участь в обговоренні брали здобувачі спеціальності «Облік і оподаткування», викладачі ДТЕУ та інших ЗВО.

Щиро вдячні спікеру за проведену корисну зустріч і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!


За ініціативи факультету фінансів та обліку Державного торговельно-економічного університету 17 жовтня 2022 року Вікторія Волотовська, менеджер із регіонального розвитку АССА, презентувала кваліфікаційну програму «Association of Chartered Certified Accountants (АССА)» для студентів спеціальності 071 "Облік і оподаткування"
Спікерка розкрила шлях до АССА, схему іспитів, а також висвітлила додаткові конкурентні переваги і можливості для здобувачів вищої освіти в рамках зарахування блоків іспитів.
Волотовська Вікторія наголосила, що наявність кваліфікації АССА допомагає у побудові успішної кар`єри в будь-якій області: здобувачі вищої освіти можуть працювати в державному або приватному секторі, аудиторській фірмі, іноземній компанії або займатися власним бізнесом.
Щиро дякуємо партнерам за активне долучення здобувачів вищої освіти до світових здобутків у сфері фінансів, обліку, аудиту та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

Кафедрою обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку 10 жовтня 2022 року проведено відкриту лекцію «Автоматизація бухгалтерського обліку та фінансової звітності у програмі "MASTER:Бухгалтерія"» у межах дисципліни «Інформаційні системи і технології в обліку».

Спікером виступила – Любов Гупало, бізнес тренер, викладач продуктів MASTER компанії ТОВ «МАСТЕР:СТРІМ».

Під час заходу було обговорено питання функціональних можливостей програми «MASTER:Бухгалтерія».

Участь в обговоренні брали здобувачі спеціальності «Облік і оподаткування», викладачі ДТЕУ та інших ЗВО.

Щиро вдячні спікеру за проведену корисну зустріч і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!


Напередодні професійного свята – Дня працівників освіти колектив кафедри відвідав Київський національний академічний театр оперети, де прослухав феєричну оперету «Ключ на бруківці, або пригоди весільної ночі», отримавши емоційне задоволення і піднесення на шляху до Перемоги.

Слава Україні


Кафедра обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку разом з Федерацією професійних бухгалтерів та аудиторів України 9 вересня 2022 року провела відкритий вебінар «Вимоги суспільства до професійного бухгалтера» для здобувачів спеціалізації «Облік і оподаткування».

Спікером виступила - Валентина Григорівна Легка, виконавчий директор Федерації професійних бухгалтерів та аудиторів України.

 Під час вебінару було розглянуто:

  • Міжнародний кодекс етики професійних бухгалтерів та дотримання принципів етики бухгалтерами при наданні  професійних послуг.
  • Порядок отримання сертифіката з професійної етики, як одного із важливих кроків подальшого професійного розвитку.

Участь в обговоренні брали здобувачі спеціальності «Облік і оподаткування», аспіранти, викладачі ДТЕУ та інших ЗВО.

Щиро вдячні Валентині Григорівні за цікаву та корисну зустріч і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!


Вітаємо студентів першого курсу спеціалізації «Облік і оподаткування» з початком навчального року, нового етапу життя! Раді Вас бачити в дружній сім’ї ДТЕУ. 
Бажаємо Вам успіхів у процесі освоєння нових знань, удачі, бадьорості, здоров'я та миру в нашій Україні.
Нехай навчання в ДТЕУ принесе Вам радість відкриттів, щиру дружбу та допоможе реалізувати всі поставлені цілі.

21.10.2022
42708
452
остання редакція 07.07.2023
41421