logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Візит у ДТЕУ професора Ніка Когана з Університету штату Флорида (США)

Загальна інформація

Державний торговельно-економічний університет 08 жовтня 2024 року приймав професора кафедри математики Університету штату Флорида (США) Ніка Когана. Він є експертом у математичній біології, використанні математичного апарату у дослідженні фізіології бактерій, мікрофільтрації, застосуванні прикладної математики і Data Science у біологічних процесах. Передові дослідження кафедри математики Університету штату Флорида (Florida State University) охоплюють широкий спектр проблем фундаментальної та прикладної математики, а дослідницькі проєкти стосуються проблем теоретичної математики, математичного моделювання та обчислень, а також застосувань у таких галузях, як фінанси, науки про життя та Землю, Data Science.

Професор Коган представив наукові вектори діючих науковців своєї кафедри, матеріали власної дослідницької діяльності, провів лекцію на тему “Mathematical Modeling and Sensitivity Analysis in the Life Sciences with Numerical Recipes” для студентів кількох факультетів ДТЕУ.  Під час презентації матеріалів професора Н. Когана студенти в аудиторії і в Zoom ставили питання про методологію, досягнення якості наукових досліджень, особливості проведення експериментів і проявили активний інтерес до наукової активності поважного гостя.

Ініціатором візиту професора Н. Когана виступив завідувач кафедри цифрової економіки та системного аналізу, професор Андрія Роскладка, який влітку 2024 року пройшов наукове стажування в Університеті штату Флорида. Кафедра цифрової економіки та системного аналізу провела презентацію своїх освітніх і наукових здобутків. Зокрема, доцент кафедри, PhD Олена Іванова представила до уваги професора Когана особливості навчальних програм, результати наукової активності кафедри у сфері моделювання процесів цифрової економіки і Data Science, поточні і перспективні партнерства і досвід програми подвійного дипломування кафедри. Студенти кафедри Тетяна Тетяна Іванова (ФІТ 3-11), Юлія Юлія Щербиина (ФІТ 3-11), Роман Болдак (ФІТ 3-11), Наталія Столбова (ФІТ 1-8ам), Катерина Забазна (ФІТ 4-10), Аліна Романенко (ФІТ 2-6м) доповіли про результати своєї освітньої і наукової активності, поділилися враженнями від навчання за освітніми програмами кафедри цифрової економіки та системного аналізу і своїм досвідом міжнародної активності.

На завершення візиту гостя у залі ректорату відбулася зустріч професора Н. Когана з колективом кафедри цифрової економіки та системного аналізу. Переклад забезпечувала доцент кафедри іноземної філології та перекладу Юлія Дроздова. Під час цієї зустрічі відбулося обговорення подальших перспектив спільної наукової і освітньої діяльності Державного торговельно-економічного університету та Університету штату Флорида.

Андрій Роскладка,
завідувач кафедри цифрової економіки та системного аналізу

08.10.2024
43630
186
остання редакція 10.10.2024
43630